Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem ostatnio czujnik paliwa ale to nie to, znowu mi checka wywaliło przy bucie w podłogę :/ Mogą wtryski dwać błąd common rail? Bo na zimnym chwilę kręci i potrafi białego dymka puścić.

Opublikowano

Silnik mam zdrowy, ostatnio byłem u mechanika to był zaskoczony jaki czysty :D Ale byłem z czym innym, będę musiał pewnie wyciągnąć wtryski i oddać na sprawdzenie, teoretycznie mogę sprawdzić korekty, ciekawe tylko, czy to coś pokaże. Mi nie zawsze wywala ale zawsze przy około 3k RPM.

Opublikowano

Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości :E Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. 

Opublikowano
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości :E Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. 

widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji

Opublikowano
15 minut temu, TheMr. napisał(a):

W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać? 

Opublikowano
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać? 

Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. 

30 minut temu, Oldman napisał(a):

widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji

Tak, bardzo mało :E W takiej sytuacji jedziesz a nie w połowie hamujesz na połowie pasów :E 

10 minut temu, galakty napisał(a):

Chyba nie chciał się przyznać, że nie zachował bezpiecznej odległości :E 

Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje. 

Zasada ograniczonego zaufania ;) Tym bardziej skoro zahamowała na światłach i było żółte, no sorry ale musiałeś albo się zagapić albo popylałeś zbyt szybko. To nie rowerzysta który wjeżdża rozpędzony pod kątem prostym, tylko auto z przodu... 

Opublikowano

Nie, nie zahamowała na światłach. Wyżej masz napisane że wyjechała już praktycznie na skrzyżowanie, zatrzymała się w połowie pasów. Zbyt szybko czyli 20 km/h? I pękła tylko ramka od rejestracji? Bo częściowo wyhamowałem? :E  

Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. 

Miałem tak kiedyś, ale nie na światłach, tylko przy włączaniu się do ruchu.

Ja patrzyłem, że spokojnie zmieszczę się przed nadjeżdżającym autem, a gość przede mną stwierdził, że on jednak musi poczekać, bo to nie lza tak szybko się włączać do ruchu :E 

No, ale to było z 12-13 lat temu. Ostatnia moja stłuczka :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Akurat homologowany pod 508 bo 235/40R19 :E 

Ujowo bo miałem zrzucić opony z tych felg i je prysnąć przez zimę, później przełożyć czujniki z letnich które obecnie jeżdżą na C5 i wrzucić opony. Teraz cały misterny plan fpisdu :E 

Opublikowano

W trakcie powrotu z urlopu: puścił/wyrwało gwint świecy zapłonowej w głowicy (1.4 T-Jet). Trudno powiedzieć czy ja za słabo dokręciłem czy któryś mechanik tam zaglądał. Świece wymieniane przeze mnie ~2 lata/50k km temu. 

Najsmutniejsze, że chciałem wymienić świece przed wyjazdem, ale się nie wyrobiłem i stwierdziłem, że zrobię to po powrocie...

• Sad 5
Opublikowano (edytowane)

W uciesze co niektórych, dojechałem sprzęgło. Ślizga się jak szalone 😂

Ciekawy objaw, pierwszy raz go doświadczam.

I jeszcze lepsze mimo, że nie awaria chyba że głowy (pamięci). Przegapiłem termin OC, wczoraj z fartem tuż przed 24 udało się zawrzeć nowe, także kara jeśli przyjdzie to tylko za przegapienie do 3 dni czyli 1870zl a nie 4670zl :smiech:

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Już nie dowiem się co bylo przyczyną ale przed sprzedażą laguna zaczęła się grzać i odpalała wentylator na maxa nawet przy 20° na dworze. Uspokajając, kupujący wiedział o tym jak i całej litanii innych niespodzianek :E

Opublikowano

Oho. Mijają dokładnie 2 lata od odbioru auta i zaczyna się sypać :E

lekkie stuki przy ruszaniu kierownicą. Na zimnym praktycznie nie do usłyszenia i sporadyczne, po zrobieniu nastu kilometrów zaczyna ewidentnie stukać. Jakoś w kościach czuję, że krzyżak kolumny kierownicy ma gdzieś luz. Jutro wymiana oleju, to zgłoszę do sprawdzenia.

Opublikowano
5 minut temu, marko napisał(a):

Oho. Mijają dokładnie 2 lata od odbioru auta i zaczyna się sypać :E

lekkie stuki przy ruszaniu kierownicą. Na zimnym praktycznie nie do usłyszenia i sporadyczne, po zrobieniu nastu kilometrów zaczyna ewidentnie stukać. Jakoś w kościach czuję, że krzyżak kolumny kierownicy ma gdzieś luz. Jutro wymiana oleju, to zgłoszę do sprawdzenia.

Mi za tydzień stuknie równo rok. Nie strasz :E 

Opublikowano (edytowane)

No jak masz 2x większe przebiegi ode mnie, to problemy powinny pojawiać się 2x szybciej. W przyszłym roku powinienieś mnie wyprzedzić z usterkami :E

Choć miej na uwadze, że mój X, to ten z początku produkcji. Może mieć jakieś choroby wieku dziecięcego :)

Edytowane przez marko
Opublikowano

Ja w ogóle chyba trafiłem na jakąś dziwną wersję. Wszyccy narzekają na ten biper o przekroczeniu prędkości (szczególnei irytujące jak źle odczyta znak), ale u mnie tylko miga na head-upie. Żadnego dzwięku nie mam. Konfigurację robiłem tylko raz po odebraniu auta. 

Teoretycznie nie powinienem móc tego wyłączyć "na zawsze" tylko przy każdym uruchamianiu, ale u mnei działa to inaczej :E 
Nie jadę na żadną aktualizację do serwisu 8:E