Skocz do zawartości

Mój Garaż / moje Auto.... dodaj swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

No, siema @Klima!

Napisz coś więcej i - na Bora666 - daj lepsze zdjęcia :E 

1.5 eTSI 150KM z DSG

Do podstawy dodane grzane stołki i kierownica, kamera tyl, czujniki parkowania, audio Sennheiser, tempomat adaptacyjny. 

Miło pojeździć benzyniakiem po ponad 10 latach z TDI.

• Like 2
  • Upvote 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 09:20, Krzysiak napisał(a):

Cytrus też już dostał letnie...jak gdzieś tam wcześniej pisałem (albo i nie) że żona nie chciała jeździć na 19 to musiała iść podmiana kół między nim a 508, stąd wpadły do niego 18.

iK3h2xp.jpeg

Masz dwutłok z tarczą 330?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, michasm napisał(a):

Miejsce w hali garażowej warte 4 razy więcej niż auto 🤣

To nawet nie jest śmieszne - brałem miejsce w 2022 za 17k, pod koniec budowy latały już po 45-55 :E

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

To nawet nie jest śmieszne - brałem miejsce w 2022 za 17k, pod koniec budowy latały już po 45-55 :E

Szwagier w podobnym czasie brał dwa w garażu podziemnym. Przy kolejnym etapie sprzedaży już było ograniczenie do maks. Jednego miejsca na mieszkanie. Więc stał tak sobie na tych dwóch miejscach jednym autem :E 

Kilka osób go pytało czy mogliby tam stawać skoro ma dwa miejsca ale na pytanie “za ile” pukali się w głowę i szli dalej. Teraz je wynajmuje komuś bardziej sensownemu za chyba 200-300 zł miesięcznie :E 

Opublikowano (edytowane)

U mnie miejsca 80-85k 😉 Śródmieście Szczecina. W momencie oddania budynku w 2014 kosztowały chyba 10 lub 15k. Jakbym teraz kupował mieszkanie i miał wybór czy bez miejsca czy z miejscem za 80k to miałbym kryzys moralny. Z jednej strony tyle kasy to idiotyzm. Z drugiej staję na swoim miejscu, które jest zawsze wolne i blisko klatki schodowej, a sąsiedzi co nie mają krążą I kombinują. Warto jechać do sklepu na zakupy skoro nie będzie gdzie zaparkować jak wrócą? 😅

Chore. 

Edytowane przez michasm
Opublikowano

@bergercs Bardzo Trafna uwaga. Ja prawko zrobiłem w wieku 34 lat. Wszędzie jeździłem komunikacją, a jak zarobki już były odpowiednie to taksówkami. Niestety trafiła się robota z 40km od miejsca zamieszkania, więc potrzebowałem samochodu. Wydaje mi się jednak, że większość osób zamiast kupować auto mogła by jeździć taxi. Nawet jeśli nie mają obecnie miejsca parkingowego to jeśli wziąć pod uwagę koszt samochodu, serwisu, napraw, ubezpieczenia to prowdopodobnie niegdy to się nie zwróci. Mogli by jeździć taxi na codzień, a na wyjazdy wypożyczać auto. Zakładałem taki scenariusz, ale po prostu chciałem nauczyć się jeździć. Chciałem dobić 15-letnie auto, ale jak na złość nic się nie psuje, a ja nie miałem żadnej stłuczki 🤣

Opublikowano (edytowane)

Pamiętam jak z 3 lata temu zrobiłem zdjęcie naklejonej kartki na garażu w Katowicach - sprzedam garaż, cena 110 tys zł. Wtedy było to śmieszne, teraz coraz więcej takich ogłoszeń i się to zaczyna normalizować :E

Edytowane przez LYCONE
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W końcu umyte to można wrzucić. :) 

Lancia.jpg

Lancia Delta 1.4 T-Jet

Z modyfikacji:

- hamulce z wersji z dieslem pod maską (tarcza 305x28 zamiast 281x26)

- intercooler TurboWorks 550x180x65

- program na 170 KM/285 Nm

Edit. Zapomniałem o najważniejszej. Jest LPG. :E 

Edytowane przez kapcer
  • Like 3
Opublikowano
45 minut temu, kapcer napisał(a):

W końcu umyte to można wrzucić. :) 

Lancia Delta 1.4 T-Jet

Z modyfikacji:

- hamulce z wersji z dieslem pod maską (tarcza 305x28 zamiast 281x26)

- intercooler TurboWorks 550x180x65

- program na 170 KM/285 Nm

Zawsze mi się podobały :D To ma chyba calkiem ładne wnętrze? No i tam były te diesle co można było mocno porobić?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, KiloKush napisał(a):

Zawsze mi się podobały :D To ma chyba calkiem ładne wnętrze? No i tam były te diesle co można było mocno porobić?

960px-%22_09_-_Lancia_Delta_%2208_interi

Zależy co kto lubi. Według mnie jak na 2008 rok zestarzało się całkiem dobrze i nadal może się podobać.

Fajna jest przesuwana tylna kanapa. Po przesunięciu do przodu tak, żeby fotelik bez problemu się obracał jest całkiem duży bagażnik. I można sobie dowolnie regulować nachylenie oparcia tylnej kanapy. No i to ma duży rozstaw osi jak na segment C (2700 mm). Ogólnie fajne auto rodzinne.

Co do diesli. Były 2.0 MultiJet i 1.9 TwinTurbo. Chyba z tego drugiego da się jakieś fajne moce zrobić.

Edytowane przez kapcer
  • Like 2
Opublikowano
31 minut temu, kapcer napisał(a):

960px-%22_09_-_Lancia_Delta_%2208_interi

Zależy co kto lubi. Według mnie jak na 2008 rok zestarzało się całkiem dobrze i nadal może się podobać.

Fajna jest przesuwana tylna kanapa. Po przesunięciu do przodu tak, żeby fotelik bez problemu się obracał jest całkiem duży bagażnik. I można sobie dowolnie regulować nachylenie oparcia tylnej kanapy. No i to ma duży rozstaw osi jak na segment C (2700 mm). Ogólnie fajne auto rodzinne.

Co do diesli. Były 2.0 MultiJet i 1.9 TwinTurbo. Chyba z tego drugiego da się jakieś fajne moce zrobić.

Jak na 2008 to myślę, że bardzo dobrze. Design wnętrza praktycznie jak w wielu autach z 2016-2020 roku. A tył według mnie to też się dobrze zestarzał. Jeśli to to samo 1.9TT co w Sababach to tam wiem, że nawet 300KM 600nm robili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po długich bojach z cesja i sprzedażą Lexusa ES, przyszła pora na cos większego i bardziej rodzinnego. Tydzień temu stałem się posiadaczem takiego o to samochodu. Hyundai Santa Fe Hybrid, końcówka produkcji, listopad 2023. Wersja wszystkomajaca bo jeździł nią szef salonu do pracy czyli AWD, pakiet Premium + Luxury (biała skora Nappa, alcantara na podsufitce i słupkach A/B/C/D, szklany dach, roletki z tylu) do tego założyłem oryginalny hak Hyundai w salonie oraz oryginalny akcesoryjny pakiet oświetlenie. W dniu odbioru samochód miał przejechane 6100km. Wersja 5 osobowa. 

IMG_1390.jpeg

IMG_0841.jpeg

Edytowane przez trepek
Opublikowano
16 minut temu, trepek napisał(a):

Po długich bojach z cesja i sprzedażą Lexusa ES, przyszła pora na cos większego i bardziej rodzinnego. Tydzień temu stałem się posiadaczem takiego o to samochodu. Hyundai Santa Fe Hybrid, końcówka produkcji, listopad 2023. Wersja wszystkomajaca bo jeździł nią szef salonu do pracy czyli AWD, pakiet Premium + Luxury (biała skora Nappa, alcantara na podsufitce i słupkach A/B/C/D, szklany dach, roletki z tylu) do tego założyłem oryginalny hak Hyundai w salonie oraz oryginalny akcesoryjny pakiet oświetlenie. W dniu odbioru samochód miał przejechane 6100km. Wersja 5 osobowa. 

Czyli zamieniłeś wolnossącą benzynkę 2,5 litra w hybrydzie w sedanie na  benzynę 1,6l turbo i to na dodatek w jeszcze wiekszym aucie, co może pójść nie tak :heu:

ale rozumiem że budżet był napięty jak plandeka na żuku i zapewnie w tym budżecie bardziej zalezało ci na wielkosci auta niż na tym co jest w środku.

Opublikowano
1 minutę temu, Oldman napisał(a):

Czyli zamieniłeś wolnossącą benzynkę 2,5 litra w hybrydzie w sedanie na  benzynę 1,6l turbo i to na dodatek w jeszcze wiekszym aucie, co może pójść nie tak :heu:

A co miałoby pójść nie tak?

Będzie jeździć i będzie zadowolony. A ty będziesz narzekał - mimo, że tym nei jeździsz :) 

@trepek
Gratki. Wygląda dobrze. Mam wrażenie, żę tych Santa Fe jeździ mało - jakoś ich nie widywałem. Ale wyglądają zacnie.

No i wymiary ma słuszne :)