Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Cytat

The Blood of Dawnwalker nie będzie miało ścisłego limitu czasowego, ale akcję do przodu popchnie każde zadanie wykonane w ramach głównego wątku fabularnego.

Hmmmm, nic to nie wyjaśniło. Nie będzie zadań pobocznych, czy nie będą wpływać na upływ czasu? Czas będzie przeskakiwać skoków? Ale skoro ma tyczyć się tylko zadań głównych, więc byłoby to raczej bez sensu - chyba, że każde zadanie będzie miało odnogi, więc "albo albo". Czy w momencie akceptacji licznik się uruchomi i będzie leciał w czasie rzeczywistym?

Na moje kaprawe oko, lepszym rozwiązaniem byłoby coś jak w Personie - od zdarzenia fabularnego do zdarzenia fabularnego, a między nimi gospodarujemy ograniczonym czasem na poboczne aktywności.

Update: okej, ktoś w komentarzach na GOLu wrzucił, że nie ma być określonego podziału na zadania główne i poboczne, więc wykonując questa nie wiemy, czy pchnie fabułę do przodu, czy tylko stracimy cenny czas.

Cytat

(....) autorzy zrezygnowali z wyraźnego podziału na misje główne i poboczne – każde zlecenie może okazać się kluczowe dla rozwoju fabuły

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Myślałem że będzie większy odzew na forum, przecież to bije na głowę trailer z W4. Jak na nowe studio, to 2.1 mln wyświetleń na IGN w 48h to lepszy wynik niż Wiesiek 1 i 2. Rozumiem że Wiesiek 2 miał premierę w 2011 roku, rynek się rozwinął, więcej jest graczy itd. Ale i tak mega wynik, zwłaszcza że "zachód" i streamerzy są mocno podjarani, mają dosyć DEI. To może być mega bomba nawet z średnim gameplayem. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano

Proste, lepiej mieć umiarkowane oczekiwania i później miło się rozczarować niż na odwrót. Szczególnie, że zarówno trailer W4 jak i tego to.... nadal tylko trailer. Zobaczymy jak gry wyjdą, wtedy będziemy oceniać. 

Opublikowano

Oczekiwania nie są niskie, ale zbyt dużo Wiedźmina widzę w tej grze, tzn. wiele rzeczy jakby było skopiowanych, odtworzonych, nieznacznie zmodyfikowanych jak muzyka. Czyli gra nie będzie słaba, bo poziom około Wiedźmina utrzyma, ale może być problem z mechanikami gry.

Opublikowano
2 godziny temu, Keller napisał(a):

ale zbyt dużo Wiedźmina widzę w tej grze, tzn. wiele rzeczy jakby było skopiowanych, odtworzonych, nieznacznie zmodyfikowanych jak muzyka.

Muzyka jest podobna i co jeszcze? Co zostało skopiowane?  Jak dla mnie nic. Dość niepoważne zarzuty,  przy kilku sec. gameplayu i trailerze CGI. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Jaycob napisał(a):

Muzyka jest podobna i co jeszcze? Co zostało skopiowane?  Jak dla mnie nic. Dość niepoważne zarzuty,  przy kilku sec. gameplayu i trailerze CGI. 

No właśnie całe CGI jest tego samego typu, walka moim zdaniem podobna jak w dodatku (też były wampiry - tylko dodali atak z niewidzialnością), od razu widać szlif konserwacji ten sam. Czuje się jakby to był dodatek do Wieśka, ale może być ograniczony względem niego. Np. nie będzie otwartego świata i powolnego wykonywania rożnych misji.

Opublikowano (edytowane)

“Born in the Roman Empire under the name Caeso Burrienus Laurentius, AD 131, to a noble family who owned massive latifundia, Brencis was destined for greatness.

He joined the rank of Senators and quickly rose to the top of Roman officialdom, with ambitions to become the next consul. He was on the right track to make it happen... if only he was not turned into a vampire. In a blink of an eye, he fell from the very top of the social ladder to its very bottom - but his hunger for power remained.“

dkDTpYIMvvzMHU5g7NdmqBFpUFu9KGeeUBbFYRru

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
9 godzin temu, Keller napisał(a):

No właśnie całe CGI jest tego samego typu, walka moim zdaniem podobna jak w dodatku (też były wampiry - tylko dodali atak z niewidzialnością), od razu widać szlif konserwacji ten sam. Czuje się jakby to był dodatek do Wieśka, ale może być ograniczony względem niego. Np. nie będzie otwartego świata i powolnego wykonywania rożnych misji.

Z tym że tutaj główna postać którą zaprezentowali nie jest już tak wyrazista jak "Biały Wilk"

Opublikowano
26 minut temu, azgan napisał(a):

Z tym że tutaj główna postać którą zaprezentowali nie jest już tak wyrazista jak "Biały Wilk"

Się okaże. Akcja gry ma toczyć się bodajże dwa lata po wydarzeniach z trailera. To już będzie osadzony w świecie półwampir. 

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 07:40, Stjepan napisał(a):

Fajnie że action RPG, a nie koleiny soulslike

Dokładnie! To akurat ogromna zaleta w zalewie całego tego soulslike'owego g...a.

W dniu 14.01.2025 o 11:17, Jaycob napisał(a):

Mi się wygląd podoba, przynajmniej wampir wygląda jak wampir, a nie jak ten od Zmierzchu. :E 

A to wampiry nie były wiecznie młode i piękne? Przynajmniej przez większość swojego życia? No OK, pewnie zależy od uniwersum, jak wampiroludologiem nie jestem... :E 

BTW - nie wiem, po co ta posrana mechanika z uciekającym czasem. Zmuszanie gracza, żeby potem przechodził grę drugi raz, bo coś pominie? Nie znoszę takich chwytów, tym bardziej, że bywają lepiej i gorzej wykonane, a tu zapowiada się ten gorszy wariant... 

Opublikowano

Ta zabawa z czasem wydaje się faktycznie nieco ryzykowna. Ja akurat nie mam czasu, a i rzadko kiedy mam ochotę przechodzić gry na minimum 50h po raz kolejny. Mimo wszystko warto poczekać na więcej konkretów, może to jest przekombinowane tylko na pierwszy rzut oka.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Zas napisał(a):

A to wampiry nie były wiecznie młode i piękne?

Teraz strach się będzie odezwać bo po jednym trailerze gra ma tu już wiernych fanów, ale wampiry przedstawione w tej grze to zwierzęta. Zęby jak Mileeny z Mortal Kombat + zachowanie jak bezpańskie głodne psy, gdy rzucają się we 3 na zwłoki. 

Tak wiem wizja twórcy ma prawo. Gdyby tak przedstawił wampiry cdpr to by było że niszczą kanon xD

Edytowane przez Voodoo2
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 17.01.2025 o 09:11, azgan napisał(a):

oceniasz przez pryzmat ksiązek , wczesniejszych gier, i nostalgii, gdyby DAWN WALKER to była 3 czesc gry a wczesniej były jakies ksiązki / filmy /seriale i nagle pojawiałby sie 1 czesc Wiedzmina (która nie miała by za sobą wsparcie w literaturze itd) to napisałbyś: coooo jakas gra o zabójcy potworów ale to słabe zero charyzmy, nie to co nasz ulubiony poł człowiek poł wampir.

poczekamy zobaczymy 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DITMD napisał(a):

A to nie zależy od tego w jakim wieku zostałeś zarażony wampiryzmem?

A to zależy od tego, co autor danego uniwersum/dzieła sobie wymyślił. Drakula w filmie Coppoli był zasuszonym, starym dziadem, ale mógł przybrać młodszą postać. Z kolei Hrabia Orlok z Nosferatu z 1922 roku miał fizjonomię potwora i wuja mógł z tym zrobić. Liczba interpretacji postaci wampirów jest ogromna. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak jak wyżej z opisu wynika. Główny antagonista bądź protagonista bo jeszcze nie wiemy o zamiarach postaci, jest byłym wysoko postanowionym w Rzymie człowiekiem, czyli klasa panie. Wysoko inteligentny wampir z szlachecką krwią to IMHO najciekawsze połączenie. 

Opublikowano (edytowane)

Podobno wampiry zabijało światło słoneczne i temu goniły w nocy i księżyc im nie przeszkadzał, no ale światło księżyca to odbite światło słoneczne, więc jak to z tym jest?

Tutaj obrazkowo 

wampir-drakula-ksiezyc-nie-jest-zrodlem-

Edytowane przez AndrzejTrg