Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dałem moda na 32 segmenty. W grze dzień mija jak wysadzisz parę beczek w obozach. Całą mapę możesz przebiec w tę i we w tę, ale znajdź miecz w jaskini i podnieś go z podłogi minus trzy do zajebistości. Ten system projektował chyba ktoś, kto w gry nie gra, bo tu nie ma żadnego funu, wręcz przeciwnie, jest to w wuj irytujące. Pewnie ta sama osoba odpowiada za walkę, i te wszystkie niewidzialne ściany i blokowanie się naszej postaci na wszystkim, na czym tylko się da.

• Like 3
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

Dałem moda na 32 segmenty. W grze dzień mija jak wysadzisz parę beczek w obozach. Całą mapę możesz przebiec w tę i we w tę, ale znajdź miecz w jaskini i podnieś go z podłogi minus trzy do zajebistości. Ten system projektował chyba ktoś, kto w gry nie gra, bo tu nie ma żadnego funu, wręcz przeciwnie, jest to w wuj irytujące. Pewnie ta sama osoba odpowiada za walkę, i te wszystkie niewidzialne ściany i blokowanie się naszej postaci na wszystkim, na czym tylko się da.

Gdyby z tej gry usunąć ten idiotyczny limit czasu, i te jeszcze głupsze segmenty czasowe - gdzie cały quest włącznie z bieganiem po lokacji zajmuje 1, a rozwalenie beczek w minutę 3 - to gra z automatu dostałby 3 punkty do zajebistści.

Serio, kto wpadł na tak idiotyczny pomysł? 

My na PC chociaż się możemy ratować modami i usunąć to gówno, ale na konsolach to mają prze(...)bane. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
20 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Gdyby z tej gry usunąć ten idiotyczny limit czasu, i te jeszcze głupsze segmenty czasowe - gdzie cały quest włącznie z bieganiem po lokacji zajmuje 1, a rozwalenie beczek w minutę 3 - to gra z automatu dostałby 3 punkty do zajebistści.

Serio, kto wpadł na tak idiotyczny pomysł? 

My na PC chociaż się możemy ratować modami i usunąć to gówno, ale na konsolach to mają prze(...)bane. 

Ile razy można powtarzać że można go kompletnie olać i grać ponad 30 dni.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Oby się spięło bo szkielet pod drugą część mają znakomity , będzie podobnie jak w przypadku KCD 

Co by nie mówić o problemach z optymalizacją czy walką, trzon gry jest znakomity. Wszystko da się ulepszyć, jak szkielet jest mocny.

Tak dobrze nie bawiłem się od czasu Cyberpunka.

Tomaszkiewicz, zaimponowaliście mi!

1 godzinę temu, ztx napisał(a):

Nie mówię, że się nie da, a mówię, że się buguje.

Potestowałem Neural Rendering. Szczerze powiedziawszy teraz nie wyobrażam sobie gry bez tego :D 
FPSy spadły bo ze ~110+ z FG mam okolice 90
, ale płynność i tak jest przyjemna, a oświetlenie dużo lepsze.

Ja też nie sądzę, żebym zagrał w przyszłości w jakąś grę bez NR.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano

Jest ktoś bliżej końca gry?

Na razie biegam sobie beztrosko po otwartym świecie, ale nie chce mieć najgorszego zakończenia. Ile dni/segmentów czasu zostawić na finał? To jest jakaś seria zadań czy krótki pojedynek? Strach szukać w google, żeby się na spoilery nie nadziać.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, slafec napisał(a):

Jest ktoś bliżej końca gry?

Na razie biegam sobie beztrosko po otwartym świecie, ale nie chce mieć najgorszego zakończenia. Ile dni/segmentów czasu zostawić na finał? To jest jakaś seria zadań czy krótki pojedynek? Strach szukać w google, żeby się na spoilery nie nadziać.

Nic nie musisz zostawiać na finał, on nie ma wymagań czasowych, będziesz gotowy - idź. Droga bez powrotu będzie misją oznaczoną w kolorze brązowym. Dostaniesz też ostrzeżenie. Weź też pod uwagę, że mogą być aż dwie takie, w zależności od Twoich wyborów (jedna będzie prowadzić do drugiej). 

W jednej takiej misji głównej widzę że Rebel ogromnie inspirowało się Sercami z Kamienia ;) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, samsung70 napisał(a):

15 godzin prolog? Wtf 👍 

Swoją drogą ktoś bawiąc się dlss5 ma problem z migotaniem ekranu jak na załączonym wideo 

Takie migotania miałem kiedyś na samsungu chg70 czy jak mu tam było.

W opcjach moniotra jest ukryta funkcja, VRR czy jakoś tak. Trzeba to włączyć i problem mija.

Opublikowano

W menu możesz sobie dostosować intensywność NR, żeby poprawiało obraz, ale nie wyglądało sztucznie. Ja dałem 0.80 i jest git. Im dłużej w to gram, tym bardziej mi się podoba. Gdyby nie to głupie blokowanie na wszystkim, walka byłaby kozak. Wszystko nabiera kolorów jak już trochę rozwiniesz postać, i odblokujesz riposty oraz kontrataki. Jestem na 10 poziomie głównie dzięki eksploracji i zabijaniu wszystkiego co się da. Teraz trafiłem na obszar, gdzie wszystko ma czerwone czaszki i zdejmuje mnie na strzała. Jestem pod wrażeniem liczby zadań pobocznych. Gdzie się nie ruszę, tam coś znajduję i odblokowuję.

Opublikowano
11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

spuszczacie się nad tym NR, a wali od tego ai slopem na kilometr

Przyzwyczają, tak samo jak przyzwyczaili do DLSS i FG, za jakiś czas większość stwierdzi "NO JAK MYŚMY MOGLI DO TEJ PORY BEZ TEGO SOBIE PORADZIĆ". :hihot: 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strilok napisał(a):

Super się eksploruje ten świat, bardzo ciekawy wątek w klasztorze ;) Muszę chyba zwiększyć poziom trudności bo na normalnym nie sprawa mi walka najmniejszych problemów. 

Polecam minimum 3 poziom trudności 

Gra sprzedana w ponad milionie kopii , 80% pozytywnych recenzji steam , 70 tysięcy ludzi gra w peak

Chyba sukces jak na nowe studio ? 

Jeszcze jak by zatrudnili trochę ludzi którzy ogarniają elementy które kuleją teraz to dwójka będzie hitem

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano
31 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja też.

Ukryj zawartość

TheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-20_42_53_92.thumb.png.c582af8688296923b7cacc9f2d3cf11b.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-20_42_43_16.thumb.png.15bf4d5cc3364eba0504c0778913141e.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-20_40_12_23.thumb.png.abf874560a930a0fb74b857905c3e341.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-20_40_07_10.thumb.png.9a875ab2a0844f71b5c53d03c3f92835.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-14_45_14_64.thumb.png.8f133ab731c19ff12974139160d6dbf4.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-14_45_00_83.thumb.png.3b3b1cdd4809f51713883aa317a81d27.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-14_44_58_32.thumb.png.fb079136fe6dcf481e1b0364be14ed96.pngTheBloodofDawnwalkerScreenshot2026_09.05-14_44_44_54.thumb.png.373fd70ad7c83829458ca8ac108d935e.png

powiedz jak to skonfigurowales, mozesz pokazac jakies screeny?

szkoda tylko, ze kiedy NR jest on to wycina wszystkie cenie, i ambient occlusion czy jak tam się zwą te efekty, przynajmniej u mnie to tak wygląda obecnie, 

tak jak u Ciebie te postaci wyglądaja interesująca, tak pewnie nie ma dobrego cieniowania, ale domyślam sie, że da się to jakoś ztweakować 

by the odpaliłem teraz i już nie ma migotania obrazu, wtf