Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sideband napisał(a):

Jedynym miarodajnym wskaźnikiem obciążenia jest pobór mocy.

Ta gra potrafi pokazać obciążenie GPU 100% i bardzo niskim poborze mocy :hihot:

Ta gra jest zwalona optymalizacyjnie nawet na konsolach także po co kopać leżącego :hihot:

W mieście na ps5 pro mam te lekkie przycinki jak w KCD 2 w wersji na premierę w kuttenbergu , czyli procek nie wytrzymuje na konsoli

Opublikowano (edytowane)

Chłop miał poważne problemy z fps, grał na duelist- max poziomie, skończył grę 9 dni przed czasem, mówi też o słabym replayability. Końcowa ocena 7.4/10

Cytat

Rebel Wolves created the closest thing we have seen to The Witcher 3 in years—but being the closest does not mean being anywhere near as good.
The Blood of Dawnwalker has extremely satisfying combat, an excellent UI and world map, memorable boss encounters, impactful character progression, and a genuinely interesting day-and-night system.
Playing as a human during the day and a vampire at night gives the game its own identity, while the 30-day time limit creates pressure around every decision.
Unfortunately, the game is held back by disastrous optimisation, inconsistent writing, a disappointing protagonist, shallow itemisation, limited enemy variety, repetitive open-world activities, and a price that is extremely difficult to justify.

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano

Kolejne fajne mody wyszły. Możemy zmniejszyć ilość spotykanych grup dzików oraz wilków. Do tego jest też mod na lootowanie wszystkich pobliskich przedmiotów na raz. 

Dziki:
https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/326

Wilki:

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/318

Area loot:

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/315

27 godzin za mną, 13 dni do koronacji. Przeciwnicy już bardzo łatwi. Fechtunek i wampiryzm już z ostatecznym talentem. 

Duża dysproporcja w itemach. Pod wampira mam takie sztosy (chyba już 3 legendarne itemy), że każda się spojrzy, a pod człowieka takie łachy (ani jednego legendarnego), że szkoda w tym chodzić, a nie leci nic lepszego. Mówię o secie, broń tu i tu legendarna. 

Jeszcze wczoraj dopchałem DLSS 5 dynamicznym generatorem klatek pod 240Hz monitora. Nie odczuwam żadnego input laga w tej grze. Widać dość dużo artefaktów przy postaci oraz na dole ekranu podczas biegania. Bardzo grywalne. Moderzy to fajni goście :D 

Fanem (M)FG i upscalingu nie jestem ze względu na "sztuczne zawyżanie wydajności GPU", ale nie mam nic do niego jak już działa xD 

• Thanks 1
Opublikowano

Szybko powstające mody pokazują, że bardzo łatwo jest przegiąć w jedną lub drugą stronę. 

W takim Kingdom Come 1 specjalnie instalowałem modyfikację, która sprawiała, że główny bohater był częściej atakowany podczas szybkiej podróży (aby nie było za łatwo). Natomiast tutaj trzeba modami opędzać się od dzików i wilków xD

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A masz zbroję po ojcu? Całkiem dobra na dzień.

Nie mam jej. Domyślam się, że jest powiązana z młynem? Tam nie byłem jeszcze, jakoś tak krążę w okół :D 

17 minut temu, DITMD napisał(a):

Przecież one są mega proste.

Irytujące, sztucznie wydłużające podróż. Nawet nie chcę mi się uników robić tylko smashuję RB żeby zginęły. Szkoda czasu na takie beznadziejne przerywniki (w nadmiarze).

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, DITMD napisał(a):

Przecież one są mega proste.

Ale długo się z nimi walczy.

5 minut temu, ztx napisał(a):

Nie mam jej. Domyślam się, że jest powiązana z młynem? Tam nie byłem jeszcze, jakoś tak krążę w okół :D 

Irytujące, sztucznie wydłużające podróż. Nawet nie chcę mi się uników robić tylko smashuję RB żeby zginęły. Szkoda czasu na takie beznadziejne przerywniki (w nadmiarze).

Jakiś kupiec daje to zadanie.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomek_ITH napisał(a):

ale nvidia wypuściła hotfixa między innymi na migotanie obrazu w dawnwalkerze.

Po włączeniu G-Sync nadal dyskoteka. Nie wiem ale może jestem ślepy nie widzę w patchnote aby poprawiało migotanie w tej grze ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

ja mam dyskotekę nawet z wyłączonym G-Synciem

żeby nie było - tylko w tej grze

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Konkretnie to jest tylko podczas dialogów,tak to nie ma.

Siedzę na starych sterach 596.49 i tego w tej i innych grach nie mam, chyba że z DLSS5, którym chwilę się bawiłem.
Włączony gsync, ale w sterach wyłączona synchronizacja i ustawione stałe 60fps w grach (taki monitor)

//edycja

Wy też łazicie cały czas w tym trybie skupienia? Ja chyba przez 80% gry biegam z wciśniętym PPM, bo inaczej wiele skrytek bym przegapił, a i roślinki lepiej widać, oraz ukryte w krzakach groźne stworzenia, a gra robi się bardziej mroczna  :E

Edytowane przez PaVLo
  • Like 2
Opublikowano
50 minut temu, PaVLo napisał(a):

Siedzę na starych sterach 596.49 i tego w tej i innych grach nie mam, chyba że z DLSS5, którym chwilę się bawiłem.
Włączony gsync, ale w sterach wyłączona synchronizacja i ustawione stałe 60fps w grach (taki monitor)

//edycja

Wy też łazicie cały czas w tym trybie skupienia? Ja chyba przez 80% gry biegam z wciśniętym PPM, bo inaczej wiele skrytek bym przegapił, a i roślinki lepiej widać, oraz ukryte w krzakach groźne stworzenia, a gra robi się bardziej mroczna  :E

Ja też dosyć często łażę w trybie skupienia, i gram z tym modem https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/115?tab=description

Opublikowano

Ogarnałem że zrobiłem chyba sporą wtope fabularną

Spoiler

wbiłem w mieście do katedry  i była tam lady bajarka z jakimis przydupsami i po krótkim dialogu nie chciała za bardzo gadać i od razu miałem z nią walke, na końcu zaczeła gadac o córce, że już jej nie pomoge itp, w internecie czytam że jakiś spoko quest z nią związany mnie ominął. Z jednej strony fajnie że jest taka opcja no ale to jest jednocześnie spora mina. Teraz została pokonana a na mapie jest ciągle sporo zapchaj questów związanych z jej działalnością. 

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem co jest, ale to chyba jakiś błąd w grze, ale mając jeden segment czasu do końca dnia, w przypadku śmierci, po wczytaniu nagle gra zabiera mi ten segment, aby zmienić porę dnia. Już drugi raz mi się to zdarzyło i zaczyna wkurzać, bo chciałem jeszcze coś zrobić zanim zmieni się pora dnia :sciana: Jak wracam do wcześniejszych zapisów z tym jednym segmentem, to nadal mam to samo :sciana:

• Haha 1