Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, sino napisał(a):

24 stopnie to gorąco! Już 18 st w samej podkoszulce (o ile jest słońce). Ja dzisiaj 50 km na rowerze w temp 31-34 stopnie w cieniu, ale obok autostrady nie było cienia, tam było jak nic ponad 50 w słońcu więc się trochę spociłem (choć bardziej czekając 2 minuty aż pociąg przejedzie)

Inaczej to się odczuwa jak dzień dwa wcześniej się jeździło w 30 czy 35 stopniach w cieniu, a w szczytach dnia podchodziło pod 40 i nagle kolejnego dnia cyk 24 :E 

Opublikowano
48 minut temu, sino napisał(a):

Wina Kaczyńskiego (ale Tusk to podtrzymuje). Przypomnę, że to PIS wsadzał synoptyków do więzień za rzekomo błędne prognozy:

Pamiętam jaka była tragedia harcerzy. Mnie to śmieszy, bo u mnie to się nie zgadza, nie spadła kropla deszczu. Wiedziałem, że to nie ma sensu. Najważniejsze żeby wysyłali tam gdzie jest to potrzebne. 
Ja pisząc to nie chciałem wtrącać 3 groszy czyja to wina. To było takie pół żartem, i to nie był sms, a alert z widgeta motoroli

Opublikowano

Przy lokalnych wystąpieniach ciężko dokładnie trafić gdzie się pojawi opad, czy burza, a gdzie nie, a ryzyko wystąpienia i ostrzeżenia są szacowane i wydawane na zdaje się powiaty. Bywa, że jedną dzielnicę deszcz zalewa, a w innej świeci słońce.

Przy wielkoskalowych, na dużym obszarze, to może i można marudzić na prognozy i alerty jak się nie sprawdzą. Ale też nie da się przewidzieć co do kilometra, zwłaszcza jak to na skraju obszaru zjawiska. No i co by nie mówić, burze są dość dynamicznymi zjawiskami, wątpię, żeby dało się dokładnie modelować.

Opublikowano

i tak siedzicie w jaskiniach.Współczuć to można drogowcom :hihot:

19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Od 10 Lipca wróci fala upałów, mordercza kopuła, temperatura może osiągnąć 30 stopni " :E

25 to ja mam zimą przy kiblu 

Opublikowano

Taka pogoda jak mam teraz jest git, i tak po 15.00 wali w okna 30C+ ale jest wychłodzone, że nie dobija do 30C w mieszkaniu, bo mam te 25-26C za dnia, dziś rano miałem 23-24C w pokoju i mi to pasowało. Ja tam nie płaczę, gorzej będzie jak przyjdą ponownie upały z 40C i będzie walić przez cały dzień, że nie będzie kiedy wywietrzyć.  

Opublikowano
45 minut temu, huudyy napisał(a):

Podziwiam ludzi, którzy z uporem maniaka jeżdżą tam na wakacje, serio. Potrzeba ogromnej dawki samozaparcia, żeby nie spróbować lepszego kierunku

Jadą z myślą, że tym razem to już na pewno się uda. Tymczasem pogoda:

image.png.a421e5e45b1f8d0edd1ba44fe4881a2a.png