Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem, że w Chinach europejskie samochody są znacznie tańsze niż w Europie. Po prostu w Europie producenci maksymalizują marżę:

4 godziny temu, SuLac0 napisał(a):

dosypie wegla, bo przygasa 8:E

Te klamki wysuwane moim zdaniem są bez sensu ... w każdym aucie (nawet nie chińskim ;) )

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Kyle napisał(a):

Nie wiedziałem, że w Chinach europejskie samochody są znacznie tańsze niż w Europie. Po prostu w Europie producenci maksymalizują marżę:

Wcale nie jest tak jak myślisz, w przeciwnym razie szedł by z stamtąd import prywaciarzy. Europejskie auta w chinach są inne, głównie ogołocone z bezpieczeństwa,

W Europie też da się dobry samochód w dobrej cenie zrobić, przykład Reno 5, choć elektryk kosztuje 120 000, ale podobno jest też wersja za 100 000 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
12 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Wcale nie jest tak jak myślisz

Ja tego nie wymyśliłem. Oglądałeś film który wkleiłem?

5 godzin temu, SuLac0 napisał(a):

ale na pewno teraz bedziecie mogli marudzic, ze sie psuja i ze sa drogie :hahaha:

Ten trzeci rząd siedzeń z Tiggo 9, to powinni wywalić, a nie robić sobie jaj.

Opublikowano
13 minut temu, Kyle napisał(a):

Ja tego nie wymyśliłem. Oglądałeś film który wkleiłem?

Co w tym filmie jest rzetelnie przedstawione? Gość porównał auto X kosztuje w Europie y €, a w Chinach z €. Żadnego porównania technicznego.

Nawet w Europie to samo auto w zależności od kraju sprzedaży będzie miał inną wersję wyposażenia czy ficzery.

Opublikowano

Maciej Małanicz

Gwiazda grupy

· psorodetSn00c2a.8g if3c6f7z37dtf4l46g1c771o54t4ll19884i4t1c1  ·

Czy u właścicieli nowego MG HS w wersji benzynowej na zimnym silniku przez dobre 10 min słychać stukot zaworów ?

Patryk Wiejaczka

Obiecujący współautor

· eoSdrtpsno1.zgh2l3g7ti05muo87mfi5i90 iih0g1f9ta8c0ta50c4dgt7  ·

Witam ma ktoś link do filtra oleju mg hs hybryda bo w serwisie nie mają

Marco Mc

Nie tylko nie mają filtra ale żadnych części po małej kolizji czekam już drugi miesiąc

Marco Mc

Nie ma nawet przedniego reflektora MG Z S Hybrid 

Marco Mc

Czy ma ktoś również kłopoty z dostępem części do Angie Z S Hybrid ja od dwóch miesięcy czekam na części do nowego auta po małej kolizji nie ma reflektora gratki czy wszędzie tak jest

Patryk Wiejaczka

Autor

Obiecujący współautor

Bydgoszcz i Toruń brak filtra

EV w Polsce

Daniel Witczak  · Setdpsnroo9 s96a 90ttz15it09inca1f741m3t2lioy2m05hgt126u: 5h  ·

Cześć,

mam zapytanie do Was, dzisiaj przywieźli mi Korandk eMotion, demo z niemiec 2800km przebiegu. Nie miła niespodzianka jest taka że auto wogóle nie grzeje, próbowałem wszystkie opcje. Spotkał się z Was kiedyś z taką usterką ?

obraz.png.47520de3a600914aea5709bf30eb6af6.png

Aion Y Plus CN

Ustaw z 25-27. Wtedy zacznie.

Daniel Witczak

Autor

Aion Y Plus CN Przerabiałem, nie załącza mu wogóle grzania.

Robert Kütz  ·

Rozwiązanie jest proste i szybkie: dezaktywacja trybu transportowego w OBD oraz aktualizacja oprogramowania sterownika klimatyzacji w ASO. Po tym ogrzewanie wraca od razu.

Krystian Nyz

Obiecujący współautor

Koze zamontuj w środku

Joanna Polit

Ja tak miałam w elektrycznym korando. Przestał grzać późną wiosną, aso zamówiło jakąś część bo jest na to akcja serwisowa (na holenderskim fb elektrycznego korando spora osób tak miało). Wymienili i nie pomogło. Zamówili więc większy element, nie pomogło, przestała za to działać klimatyzacja ale trzeba im oddać, że szukali do skutku. Finalnie podłączyli go i zdalnie z Korei go diagnozowali. Okazało się, że jakiś kabelek w wiązce się zagiął, serio. Wiele tygodni szukania było a taka pierdoła była powodem.

Janusz Patyk  ·

Obserwuj

Najbardziej zasłużony współautor

· ndrosopetS2i7t2l3lg9u2gz 3oct4956amg26810m4868dh.1mf94f70h0u  ·

Witam serdecznie zapraszam do kontaktu wszystkie osoby które maja problem z przyspieszeniem w jaecoo7 super hybrid .
Tu pod postem lub priv .

Grzegorz Szczyrba

Witam też mam problem z przyspieszeniem

Wieczorek Jarosław

Na zimnym silniku często tak mam,ze ja mu gaz w podłogę a go jakby coś blokowało. Zona jeździ nim na codzień i nie widzi tego problemu

Janusz Patyk

Autor

Wieczorek Jarosław to na każdej opcji występuje. Auto ma jechać czy zimą czy lato . Koledzy też tak mieli czasem ale też często brak przyspieszenia w różnych etapach jazdy.

Bo żona nie przyspiesza ... Inne żony widzą problemu temat rozwojowy bo mleko się wylało w sieci coraz więcej pokazuje się ludzi których salony zbywają bo nie ma rozwiązania na problem. Nie wszystkie auta ale spora część ma wady produkcyjne o której wiedzą importer I salony

Grzegorz Szczyrba

Gaz w podłogę i się blokuje w różnych prędkościach nawet przy 50km/h o trwa to ok 10s

Ryszard Faloski

Grzegorz Szczyrba podobnie u mnie

Grzegorz Szczyrba

Problemy w zimne dni z wyświetlaczem

obraz.thumb.png.c877add98210ed2c9d7c5a077644a3af.png

Janusz Patyk

Autor

Grzegorz Szczyrba o kurde zaraz ci napiszą że jesteś trolem i nie masz auta i w paincie zrobione foto Spokojnie nie zważając sie napisz jak objawia sie twój problem z przyspieszeniem w wolnej chwili. Pozdrawiam

Grzegorz Szczyrba

obraz.thumb.png.9510f1a971e951d512d863f7d703e4dd.png

Marek Czarnecki

Grzegorz Szczyrba może toner się kończy??

Grzegorz Szczyrba

Od czasu do czasu pasy tylne świrują

Mateusz Chabros

Grzegorz Szczyrba ja czekam właśnie na tylny pas bo napiął się tak jak przy wypadku w czasie normalnego użytkowania. Powoduje to usterkę , sprawdź poduszkę powietrzną. Już tydzień czekam na ten pas i serwis milczy

Szymon Szymon

Też mam nieraz tak że obroty silnika rosną a nie przyspiesza . Ale odpuszczę gaz przełączę z Eco na normal czy sport i jest ok . Większym problemem są wibracje odczuwalne w kabinie przy ok 50-60 km/h jak w żuku

Szymon Szymon

Jak spokojnie jeździsz to problemu niema ale wibracje są i i po prostu człowiek ma dość

Paweł Turek

Jak ktoś ma doświadczenie z hybryda wie jak to zniwelowac . W mojej ocenie J7 wypada bardzo dobrze na tle innych hybryd z przwaga układu elektrycznego nad spalinowym nie odwrotnie bo to juz inna bajka ( patrz BMW). Układ dławi przeniesienie napedu bo zamiast jazdy mieli byśmy same "ślizgi" ktore i tak występuja przy gwałtownym dodaniu gazu. Z gazem w hybrydzie obchodzimy sie bardzo delikatnie , dodajemy go w miare rosnacej przyczepności i prędkości . Tu wciskanie w podłogę nic nie daje. Odajesz wtedy władze elektronice a ona tnie co może aby pojazd sie nie ślizgał.

Łukasz Majewski

Ale to moze byc mega niebezpieczne. Chcesz wyprzedzic inne auto, a Jaecoo 7 hybrid nie przyspiesza???

Łukasz Hyra  ·

Obserwuj

ntSprdosoe1c6g840lhlo5m4hi0g90238tuf 92z22gg1g08.0m8mm1d1u44  ·

Witam . Chcialem zapytac osoby posiadajace BAIC 3 jak oceniaja to auto i czy jest awaryjne ?

Jakub Sawa

8 razy serwis. Aktualnie też stoi w serwisie. Cos z zaworami. Nie ma części. LPG. 17tys. 14 miesięcy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tata mi dzisiaj mówił, że w służbowym MG ZS po nocy w ostatnich mrozach lewarek biegów musiał przeciągać rukcugiem, dopiero po kilku kilometrach, jak się olej rozgrzał to zaczyna pracować poprawnie :E

Przypominam, że auto ma rok z małym hakiem.

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

Było już ci pisane, dalej to samo. Zaproponuj pracownikowi z Niemiec pensję chinczyka to będziesz miał tańsze auta.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Cappucino napisał(a):

Było już ci pisane, dalej to samo. Zaproponuj pracownikowi z Niemiec pensję chinczyka to będziesz miał tańsze auta.

Było ci podane i dalej to samo. Tam jest mowa nie o pensji tylko o marży.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Cappucino napisał(a):

Jak w każdym przypadku koszt robocizny w finalnym produkcie nie stanowi nawet 2-3% ale larum trzeba podnieść..

Passat na rynek chiński w 2022r kosztował w przeliczeniu na złotówki 116 tyś zł. Dzisiaj z braku zainteresowania  ceną Passata w Chinach szoruje po dnie i nie przekracza 65 tys zł. 
Robocizna zjechali czy marża ? :hahaha:

Edytowane przez DjXbeat
  • Thanks 1
Opublikowano

Chodzi mi raczej o hejterski styl typu:

11 godzin temu, Cappucino napisał(a):

Tu kolejna chińska nieudolna podróbka dla bazarowych klientów kupujących oczami:

Jak zwykle systemy i multimedia tragiczne.

... czyli "TRAGEDIA, MASAKRA BEZNADZIEJA" ... a w Mazda czy Toyota widziałem gorzej działajace multimedia - to co to jest ... ultra-tragiczna-masakra-tandety?

(chodzi o to co capucino napisał po zobaczeniu:

) - taka "kawa borderline".