DjXbeat 796 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) 23 godziny temu, Cappucino napisał(a): Dwumetrowy facet jak widać się mieści, nawet z tyłu sam za sobą choć lekko nie jest Ja mam 196cm wzrostu i w Corsie też się mieszczę zarówno z przodu jak i z tyłu za sobą ale przy takim ustawieniu przedniego fotela ciężko jest wsiąść i wysiąść z auta. Dokładnie jak przy tym Polo. Jedyną olbrzymią wadą w Corsie jaka może przeszkadzać wysokiej osobie to ulokowania środowego lusterka, które jest mocno opuszczone przez co zasłania 60% przedniej szyby. EDIT Z ciekawości zajrzałem do konfiguratora Opla i teraz podstawowa wersja taka jaką ma żona kosztuje 130tys zł czyli podnieśli cenę o 12tyś zł względem oferty z 2025r. W zeszłym roku auto wycenione było na 118tys zł. Do tego rabat dealera 10tys i dotacja 40tys. Mogliśmy kupić je za 68tys zł Pierwsze mycia auta od 10 msc Edytowane 3 Maja przez DjXbeat
Cappucino 463 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 18 godzin temu, SuLac0 napisał(a): dzialajace i bezpieczne. moga byc wysuwane, moze ich nie byc wcale. To się wyklucza, ale po Tobie wszystkiego można sie spodziewać. 18 godzin temu, SuLac0 napisał(a): nie mam z tym zadnego problemu W przedszkolu wam takie pokazują? Pismo obrazkowe, widać cywilizacja wraca do korzeni.
Kyle 514 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 3 godziny temu, DjXbeat napisał(a): Ja mam 196cm wzrostu i w Corsie też się mieszczę zarówno z przodu jak i z tyłu za sobą ... ale możesz oprzeć się normalnie na tylnym siedzeniu, wyprostować się, opierając głowę na zagłówku na tej tylnej kanapie? Bo wiesz, do "malucha" 126p, to też 17 osób "się mieści"
DjXbeat 796 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 27 minut temu, Kyle napisał(a): ... ale możesz oprzeć się normalnie na tylnym siedzeniu, wyprostować się, opierając głowę na zagłówku na tej tylnej kanapie? Mogę ale dotykam już głową podsufitki. Najgorzej jest z miejscem na nogi w sensie wejść i wyjść.
8V32 PcLab 476 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja UE coś "kombinuje" w temacie małych do 4,2m EV produkowanych w EU i tanich 15-20k€, mają być "bonusy" dla producentów i klientów.
SuLac0 679 Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja to niech szybciej kombinuja, bo chinczyk nie bedzie czekal. obecne "kombinacje" producentow EU polegaja na max cieciu spec/konfiguracji - bieda wersja + najmniejsza mozliwa bateria+ giga marketing. z ciekawostek , na streamingu pojawil sie The Running Man i ...Alpine A290
8V32 PcLab 476 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 42 minuty temu, SuLac0 napisał(a): Alpine A290 Widziałem już na parkingu w Wawie tylko niebieską Poza tym to R5 gdzieś w EU podobno są wersje za 19,9k E u nas cały czas za 120k PLN
Cappucino 463 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 20 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): UE coś "kombinuje" w temacie małych do 4,2m EV produkowanych w EU i tanich 15-20k€, mają być "bonusy" dla producentów i klientów. Bonusy będą, ale dla producentów. A zanim wejdą bonusy/obniżka pewno będzie podwyżka...cen.
galakty 5 065 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Bonus dla producenta = wyższa cena dla konsumenta. Ile razy to trzeba przerobić żeby się ludzie ogarnęli?
8V32 PcLab 476 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Jest szansa że jakoś to lepiej ogarną, bo program ma na celu konkurencję cenową z chińczykami, jeden taki sprzedany samochód ma dawać x1,3 do emisji dwutlenku dla spalin
galakty 5 065 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja O ile nie lubię chinoli to w nich jedyna nadzieja na ogarnięcie rynku. Firmy UE za daleko zabrnęły z wyzyskiem klienta. 1
8V32 PcLab 476 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 10 minut temu, galakty napisał(a): O ile nie lubię chinoli to w nich jedyna nadzieja na ogarnięcie rynku. Firmy UE za daleko zabrnęły z wyzyskiem klienta. Zgadza się, ale nie przejadły tej kasy, mają środki na konkurencję cenową z chińczykami
SuLac0 679 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja Dlaczego "elektryki" zaliczyły taki wzrost? Odpowiada Agnieszka Czajka z OTOMOTO ...Widzimy ruch na supercarach, samochodach premium. Samochody elektryczne wiodą prym – kwiecień był ich najmocniejszym miesiącem. W ostatnich dwóch latach zainteresowanie rosło i jeśli porównamy sobie kwiecień 2024 do kwietnia 2026, to mamy wzrost na poziomie 465 proc. Ktoś może pomyśleć, że baza jest mała, ale tu chodzi o skalę. " "...Podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego padło takie zdanie, że nikt nie zrobił tyle dla elektromobilności co Donald Trump. Jeśli ktoś myślał o elektryku, to konflikt na Bliskim Wschodzie tylko przyspieszył podjęcie tej decyzji." jak to mawiaja - pozyteczny idiota 2
Cappucino 463 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a): W ostatnich dwóch latach zainteresowanie rosło i jeśli porównamy sobie kwiecień 2024 do kwietnia 2026, to mamy wzrost na poziomie 465 proc. Ktoś może pomyśleć, że baza jest mała, ale tu chodzi o skalę. " Zainteresowanie...danych za kwiecień jeszcze nie ma, ale propagandzista w akcji. 2 godziny temu, SuLac0 napisał(a): Jeśli ktoś myślał o elektryku, to konflikt na Bliskim Wschodzie tylko przyspieszył podjęcie tej decyzji." Czyli gdyby nie te przymusowe sytuacje sprzedaż też by pewnie "kwitła" ?
SuLac0 679 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja jakich danych? z olx/otom? masz do nich dostep, ze wiesz, ze ich nie ma?
Cappucino 463 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a): jakich danych? z olx/otom? masz do nich dostep, ze wiesz, ze ich nie ma? A Ty masz? Czytasz co wklejasz? To jest tylko info o zwiększonym zainteresowaniu w przeglądaniu ofert, ludzie przeglądają ogłoszenia i....nic to nie znaczy. Sama publikacja z tyłka, zero konkretów. 1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a): ze wiesz, ze ich nie ma? Póki co jeszcze nie ma danych o sprzedaży nowych aut za kwiecień, były tylko szczątkowe.
SuLac0 679 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja no, ale o to wlasnie chodzilo 4 godziny temu, Cappucino napisał(a): To jest tylko info o zwiększonym zainteresowaniu w przeglądaniu ofert, przy okazji opinia dlaczego tak sie dzieje. nie wiem jakiego drugiego dna tam szukasz 2
DjXbeat 796 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 15 godzin temu, Cappucino napisał(a): To jest tylko info o zwiększonym zainteresowaniu w przeglądaniu ofert, ludzie przeglądają ogłoszenia i....nic to nie znaczy. Znaczy to, że wojna na bliskim wschodzie i idące za nią podwyżki cen paliw przełożyły się na wzrost zainteresowania autami elektrycznymi. Kolejne serwisy ogłoszeniowe to potwierdzają. Jest dokładnie tak jak napisałem kilka tygodni temu.
SuLac0 679 Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja (edytowane) ladowanie za 0 zl juz bylo i jest. ale, ze "doplacaja" za ladowanie ? https://elektrowoz.pl/ladowarki/ekoen-oferowal-ladowanie-za-001-zl-kwh-siec-w-niemczech-w-ogole-za-darmo-czy-dostaliscie-kiedys-paliwo-w-prezencie/ Edytowane 5 Maja przez SuLac0
Cappucino 463 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Godzinę temu, DjXbeat napisał(a): Znaczy to, że wojna na bliskim wschodzie i idące za nią podwyżki cen paliw przełożyły się na wzrost zainteresowania autami elektrycznymi. Kolejne serwisy ogłoszeniowe to potwierdzają. Jest dokładnie tak jak napisałem kilka tygodni temu. Zainteresowania, ale to nie wiąże się jednoznacznie z zakupem. Przejrzeli, zobaczyli, pojechali z zamiarem zakupu po...tego nikt nie wie. Ten temat był niedawno poruszany, więc nie wiem skąd u kolagi Su...kolejny raz takie podniecenie? 12 godzin temu, SuLac0 napisał(a): no, ale o to wlasnie chodzilo przy okazji opinia dlaczego tak sie dzieje. nie wiem jakiego drugiego dna tam szukasz Ale co ci się tam dzieje? Edytowane 5 Maja przez Cappucino
bleidd 1 248 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Pewnie soft połatają i nie będzie takich baboli jak samoczynnie otwierające się szyby ale no słabo jak na Merca.
Cappucino 463 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja To jest pikuś, grunt, że ma podświetlany grill, chowane klamki i wielkie ekrany do oglądania bajek, przecież to takie "nowoczesne".
galakty 5 065 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 15 minut temu, bleidd napisał(a): Pewnie soft połatają i nie będzie takich baboli jak samoczynnie otwierające się szyby ale no słabo jak na Merca. Marki premium już dawno nie są premium, lepszy soft i mniej problemów sprawi chyba "zwykła" marka jak Ford, Kia czy Toyota. Kiedyś się dopłacało za fajne silniki, dobre wykończenie i święty spokój, a dziś? Za problemy.
GordonLameman 10 159 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca przez GordonLameman
trepek 1 926 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Czy to kwestia tego, że jest za mało czasu na development? Przecież to są takie "bugi", że głowa mała. Przyszli młodzi, światowi, z pomysłami. Diversity, owocowe czwartki i sojowe late Jeszcze nie tak dawno, jak 2-3 lata temu było info, że VW chcę zatrudnić "starą gwardię", co to ich pozwalniali w czasach około Covidowych, bo nowy narybek nie dowoził a ich produkty, typu pierwsze ID okazały się . W tamtych czasach pracowałem w automotive, widziałem na co było parcie i co było fancy. Jak coś architektonicznie jest kupą to naprawa tego nie będzie prosta.
Rekomendowane odpowiedzi