Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tia lub najczęściej banowaych bo ja już miałem chyba z 6 w tym temacie. Mnie banują od razu a innych głaszczą po główce po parę razy. 

Ostatnio dostałem blokadę bo modder se zobaczył post sprzed edycji.... 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

I? To nie jest wojna tylko polityka. 

Pis to nie są wrogowie kraju, tylko ludzie z bardzo dużym poparciem społecznym.

To jest wojna. Wojna o to żebyśmy nie opuścili UE, a Braun i jemu podobni nie zdobyli władzy. Walka przeciwko marnotrawstwu i złodziejstwu PiSu, w obronie instytucji państwa, które już w dużym stopniu zawłaszczyli, ale także ze szczuciem różnych grup społecznych ma siebie.

Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że opozycja jest niezbędna. Rządzących zawsze trzeba pilnować.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Te teksty "ale to nic, bo wśród Polaków też są przestępcy" to stara śpiewka, ale nie mająca ani za wiele sensu, ani skuteczności na tych, którzy rozumieją jak źle się zestarzała tam, gdzie była używana już ponad dekadę temu. 

Ale ja nie mówię "ale to nic", po prostu nie mam obsesji na punkcie narodowości w temacie przestępczości, dla mnie przestępca to przestępca i tyle. Jak nasz to do więzienia, jak "obcy" to deportacja.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, indexinfio napisał(a):

To jest wojna. Wojna o to żebyśmy nie opuścili UE, a Braun i jemu podobni nie zdobyli władzy. Walka przeciwko marnotrawstwu i złodziejstwu PiSu, w obronie instytucji państwa, które już w dużym stopniu zawłaszczyli, ale także ze szczuciem różnych grup społecznych ma siebie.

No a co jeśli Naród zadecyduje o Polexicie? Przecież w UK tak zadecydował. To jest Paniee... Demokracja... :)  Podobno nikt niczego lepszego nie wymyślił...

Nie miej pretensji do Kaczyńskiego tylko do sąsiada i szwagra co wybrali sobie PiS. Bez wyborców nie ma PiS. "Wystarczy", że ani jedna osoba w kraju nie zagłosuje na PiS i nie ma ich... Co ja mówię? wystarczy, że poniżej 5% nie zagłosuje (tak z pamięci za progiem wyborczym dla partii) i też ich nie ma...

Pytanie dla całej strony liberalnej w Polsce i nie tylko jest takie: dlaczego nie jesteśmy w stanie przekonać do swoich racji wyborców, a nie pisanie o jakiejś wojnie. Wojna domowa to najgorsze co może się zdarzyć każdemu Narodowi i wystawianie swojej Ojczyzny na pośmiewisko na arenie międzynarodowej. Do tego TRACĄ na niej wszyscy - niezależnie po jakiej są stronie barykady. A do tego pokoleniami skleja się Naród gdzie w każdej rodzinie jest ktoś kto zginął. Dlatego słowo "wojna" powinno być zakazane w debacie publicznej.

Nie ma wojny. Jest spór polityczny, a przy każdych wyborach można opowiedzieć się po jakiejś stronie. Jestem prawnikiem, ale również prawo ulega werdyktowi wyborców bowiem przecież źródłem prawa jest Naród. Czy jakby powstała partia pragnąca przyłączenia Polski do Niemiec/rosji (niepotrzebne skreślić) i ta partia by wygrała wybory i miała większość konstytucyjną to co? Należałoby wyjść na ulice osobom niezadowolonym? To przykład abstrakcyjny bowiem prawo by pewno zdelegalizowało taką partię, ale załóżmy, że by jakoś to ukryli.

PiS naruszył praworządność. Nie szanował prawa. Ale czy tego samego nie można powiedzieć o ich następcach np. w kwestii przejęcia TVPiS? Czy nie do końca jasnego prawnie odwołania prokuratora krajowego? Niestety PiS wyznaczył kwestię naginania, lekceważenia, a wręcz łamania prawa, ale KO również w tej sprawie nie jest święta... Więc nasuwa się niestety przykra konstatacja - czy aby my jako Naród, Polacy w ogóle dorośliśmy do demokracji i zasługujemy na nią czy może lepiej by nam było jak władza trzyma nas za mordę jak było w PRL i przed wojną kiedy Piłsudski wbrew Konstytucji dokonał przewrotu i sprawował władzę autorytarną? 

16 minut temu, Winter napisał(a):

Skoro nie działają to usuwam gwiazdki i napiszę wprost, że przez 10 lat prezydentem Polski był totalny kretyn.

A czy Ty nie lepiej powinieneś się martwić Królem Holandii czy premierem Holandii bo chyba właśnie od 10 lat nie mieszkasz w Polsce :)  Więc skąd wiesz czy był "kretynem" czy nie? Przecież nie wiesz jak różne jego decyzje wpłynęły na ciebie bo ciebie po prostu nie ma...

Z tego co wiem to ten "kretyn" podpisał 90% ustaw wysuniętych przez KO :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Pytanie dla całej strony liberalnej w Polsce i nie tylko jest takie: dlaczego nie jesteśmy w stanie przekonać do swoich racji wyborców

Ponieważ jest coraz mniej wyborców, a coraz więcej wyznawców. Wyznawców nie przekonasz do żadnej innej racji niż ta w którą wierzy ich sekta.

Opublikowano

Ja nawet 50tki nie mam, a widzę ogromne zmiany w możliwościach. Może po prostu słabizna Tuska wynika z tego, że się zwyczajnie zestarzał. Poogladajcie sobie wywiady z Bidonem sprzed 30 lat. Nawet Trump w latach 90tych potrafił lepiej mówić, o myśleniu nie napiszę, bo nie wiem czy kiedykolwiek umiał. 

Do tego każda strona przesadza. I ci po stronie Tuska też za dużo siedzieli w zapierdzonych pokojach bez otwierania okien, przez co wymyślili teksty typu "Tusk to wybitny polityk".

Ci od pisowców to samo zresztą gadają o Polskęzbawie.

Od zwolennika Brauna usłyszałem, że Braun kasuje swym intelektem każdego innego polityka.

I tak dalej. Same bzdury.

Opublikowano
25 minut temu, kalderon napisał(a):

Ponieważ jest coraz mniej wyborców, a coraz więcej wyznawców. Wyznawców nie przekonasz do żadnej innej racji niż ta w którą wierzy ich sekta.

919ef967d1076fa78846e0c4ab32d215.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, indexinfio napisał(a):

Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że opozycja jest niezbędna. Rządzących zawsze trzeba pilnować.

1. PiS rządził 8 lat. opuscilismy UE?

2. Marnotrawstwa i i złodziejstwo PO/KO lepsze?

3. Zawłaszczenie TVP bez sensownej reformy to było to przed czym bronimy Polski

4. Możesz z czystym sumieniem powiedzieć, że “nasza” strona nie szczuje? A te poniżające wyborców akcje przed wyborami?

No więc pilnujmy - nie wybielajmy :kupa: które robią.

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ad 1. Nie, ale byliśmy z UE mocno skłóceni.

Ad 2. Jak na razie mniejsze.

Ad 3. W TVP jest obecnie zdecydowanie lepiej niż było, ale do obiektywizmu sporo im jeszcze brakuje. Reforma by się niewątpliwie przydała.

Ad 4. Mniej

Nie wybielam. Przekonałem się jak wygląda w małej skali polityka patrząc na działanie lokalnego samorządu. 

Opublikowano
22 minuty temu, indexinfio napisał(a):

Ad 1. Nie, ale byliśmy z UE mocno skłóceni.

Ad 2. Jak na razie mniejsze.

Ad 3. W TVP jest obecnie zdecydowanie lepiej niż było, ale do obiektywizmu sporo im jeszcze brakuje. Reforma by się niewątpliwie przydała.

Ad 4. Mniej

Nie wybielam. Przekonałem się jak wygląda w małej skali polityka patrząc na działanie lokalnego samorządu. 

No więc nie udawajmy że rządy PiS to koniec Polski. 

Jakby jeszcze Tusk dowoził swoje obietnice i przedstawiał cokolwiek z tego co mówię terminie… gdzie to jest!? :) 

Opublikowano

Nie zrobią, bo Konfa umie badać opinię publiczną. Póki co większość jest przeciwko wyjściu.

Ale jeśli Unia nadal będzie dawać ruskiej propagandzie paliwo, a ruscy jeszcze bardziej zintensyfikują wojnę hybrydową przeciwko nam (o ile się w ogóle da bardziej niż teraz) to faktycznie nie można wykluczyć takiego scenariusza. 

Opublikowano
2 minuty temu, Dimazz napisał(a):

idę o zakład że jednym z punktów koalicyjnych jak dojdzie do władzy pis i konfa będzie referendum w sprawie wyjścia z UE i nie byłbym taki pewien wyniku.

Ruskie będą mocno pomagać 

Ok, przyjmę ten zakład. 

Raczej nikt mnie o sympatie do PiS nie podejrzewa, ale ten zakład przyjmę. Żadnego referendum nie będzie. :) 

O co chciałbyś się założyć? :)