Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PiS ostro skręca na prawo. Podobno Morawiecki out. Na pierwszy plan: Czarnek, Patryk Jaki, Szydło itp. katoland. Razem z Konfą Bossaka jakby wygrali wybory to mamy jeszcze gorszy koszmar niż wcześniej. I myślę, że po wygraniu wywaliliby Mentzena i całe skrzydło wolnościowe konfederacji.

A tu kolejna osoba w miarę ogarnięta co była w PiS:

https://wiadomosci.wp.pl/konflikt-w-pis-media-jest-wniosek-o-zawieszenie-waldemara-budy-7226038058879616a 

Można mieć dużo pretensji do Morawieckiego, ale on w tym całym PiS jako jedyny nie spowodował całkowitego upadku Polski. O wiele lepiej oceniam rządy Morawieckiego niż Szydło.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, hubio napisał(a):

Można mieć dużo pretensji do Morawieckiego, ale on w tym całym PiS jako jedyny nie spowodował całkowitego upadku Polski. O wiele lepiej oceniam rządy Morawieckiego niż Szydło.

nie chciał czy po prostu mu się nie udało bo jest nieudasem xDDD

36 minut temu, hubio napisał(a):

PiS ostro skręca na prawo.

chorągwie popisu zawsze wiedzą w którą stronę się ustawić :P

https://przegladsportowy.onet.pl/ofsajd/najsilniejsza-kobieta-swiata-pozbawiona-tytulu-okazalo-sie-ze-jest-mezczyzna/wnxm46w

ale dyskryminacja 

Opublikowano
4 godziny temu, Arctor napisał(a):

Niektóre komentarze tam to złoto:
image.png.fc95cb23ee9827e631ad1cc9e630a457.png

Złote są insynuacje o byciu homo wobec kogoś kto nigdy nie był przyłapany na relacjach intymnych z innymi mężczyznami? Całe wieki tak samo tępiono i prawdziwych homo i tych hetero którym się to wmawiało. Ile szkód to przyniosło widać do dzisiaj również na przykładach tępienia słabszych mężczyzn/procent samobójstw i innych niefajnych statystyk.

Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

PiS ostro skręca na prawo. Podobno Morawiecki out. Na pierwszy plan: Czarnek, Patryk Jaki, Szydło itp. katoland. Razem z Konfą Bossaka jakby wygrali wybory to mamy jeszcze gorszy koszmar niż wcześniej. I myślę, że po wygraniu wywaliliby Mentzena i całe skrzydło wolnościowe konfederacji.

A tu kolejna osoba w miarę ogarnięta co była w PiS:

https://wiadomosci.wp.pl/konflikt-w-pis-media-jest-wniosek-o-zawieszenie-waldemara-budy-7226038058879616a 

Buda to jeden z większych szkodników, przecież on firmował kredyt 2% i wzrosty cen mieszkań. Pewnie deweloperuchy do tej pory całują go w 4 litery.

PiS skręca w prawo, bo im Braun podbiera elektorat.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, hubio napisał(a):

tak zajebiście ogarnięta osoba, że rozkręcił największą bańkę na nieruchomościach od kilkudziesięciu lat XDD 

dobre żarty.

11 godzin temu, hubio napisał(a):

Pisałem - w miarę ogarnięty na tle reszty pisowców, a nie w ogóle ogarnięty :) 

salto mortale robisz z tymi poglądami.

11 godzin temu, hubio napisał(a):

Quiz:

1 - Czarnek 

czy 

2. Buda

Wybieram bramkę nr 2 :) 

ani jeden ani drugi - jeden to katolicki gwóźdź w mózgu, drugi podnóżek partyjno-deweloperowy. 

Wolisz mieć odciętą rękę czy nogę?

12 godzin temu, Keller napisał(a):

Złote są insynuacje o byciu homo wobec kogoś kto nigdy nie był przyłapany na relacjach intymnych z innymi mężczyznami? Całe wieki tak samo tępiono i prawdziwych homo i tych hetero którym się to wmawiało. Ile szkód to przyniosło widać do dzisiaj również na przykładach tępienia słabszych mężczyzn/procent samobójstw i innych niefajnych statystyk.

MMMF free :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
20 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jak mnie ktoś nazwie k****ą to powinienem go móc ciągać po sądach za to. Albo mieć pozwolenie państwa na to, żeby mu dać w ryj :) 

No spoko, tylko że trzeba rozważyć za i przeciw. To jest pierdoła bez której nic Ci się nie stanie złego. Po prostu się zdenerwujesz i tyle. Z drugiej strony mamy potężne naruszanie wolności i przepychanie bardzo niekorzystnych dla nas przepisów. To trochę jakby pić wrzątek bo komuś zimno.

Jak powiesz, że Trump to ruska onuca to Cię MAGA zjedzą, bo to dla nich bzdura.

Prawda stała się dziś relatywna. :) 

Problem właśnie w tym kto ma być sądem ostatecznym dla obrażliwości. W Anglii masz teraz tak wesoło, że jak nazwiesz pedofila pedofilem, to wpada policja i aresztuje, albo dostajesz wezwanie do sądu, bo tego pedofila akurat przypadkiem bardzo lubi kilka milionów wyznawców religii pokoju i napisać prawdy nie wolno. Były zresztą już przypadki karania lub prób karania za kompletne pierdoły niemal 1:1 na zasadzie jak w rosji na Placu Czerwonym - ktoś z mających władzę uznaje, że miałeś ZŁE ZAMIARY. W rosji masz problem za stanie z czystą kartką. W Anglii za "lubię bekon"

To wszystko zmierza w bardzo złym kierunku, a ignorancję społeczeństw niestety wszelkie władze  wykorzystują bardzo chętnie.

20 godzin temu, hubio napisał(a):

@VRman po prostu boi się, że Departament Stanu USA za pomocą Ambasady USA w Polsce pozwie go na gruby hajs za ciągłe obrażanie ich Prezydenta... :rotfl2: A znając narcyzm i ego Trumpa to istnieje promil procenta, że jakby przeczytał to co pisze VRMan to by go pozwał :) 

Nic nie szkodzi. Zadzwoniłbym i powiedział, że jestem znajomym Epsteina i by grzecznie powiedział "przepraszam bardzo, co złego to nie ja, miłego dnia" ;)

image.thumb.png.46806829534067cda2a0a473148af35c.png

:rotfl: :lol2: :hahaha: 

Oj tam, każdemu się może pomylić, bo coś nie doczytał. Po prostu nie wiedział, że nie  można podawać postaci fikcyjnych.

Godzinę temu, Reddzik napisał(a):
Cytat

Wywiad z Kamratami już niebawem w @OficjalneZero

Tęskniliście?

:smiech:Czego się spodziewać po Zerze.

Nie no, nie żartuj. Nie wierzę. Stanowski nie jest tak głupi. Chyba, że chce zrobić szopkę "paczta jaki jestem antyruski!" jak z Maciakiem.

• Upvote 1
Opublikowano

@VRmanJakkolwiek można dyskutować na temat wątków religijnych i nadprzyrodzonych, to jednak Maria z Nazaretu i Chrystus są postaciami historycznymi ;) Pierwsze wzmianki jeśli dobrze pamiętam na temat Marii pochodzą lat 150-170 naszej ery, Protoewangelia Jakuba jeśli mnie pamięć nie myli. Nie zmienia to faktu, że u Bosaka wjechała odklejka - jak zawsze. I choć sam uważam sie za Chrześcijanina z pełnym "pakietem" lub "zestawem" wad i zalet, to ciężko mi patrzeć na bzdury głoszone często przez prawicę czy też hierarchów KRK, ale to temat na odrębną dyskusję :) 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

To jest pierdoła bez której nic Ci się nie stanie złego.

Nie do końca się zgodzę. Żyjemy w czasach gdzie to niekoniecznie może być jedynie obrazą, a może być pomówieniem z którego zostanie ukształtowana opinia na czyjś temat. Jak dodasz miejsce w którym zostanie to zrobione, to może to wywołać efekt w dość dużej grupie osób.

Dlatego jeżeli dane działanie czy poprzez określanie kogoś jakimiś niepochlebnymi przymiotnikami, czy próba działania w celu dyskredytacji w jakiejś grupie społecznej jest celowe, to jak najbardziej powinna być możliwość interwencji prawnej.

• Upvote 1
Opublikowano

Powinna. Ale powinna też być możliwość nie bycia inwigilowanym i kontrolowanym na każdym kroku. 

Potrzeba wolności > potrzeba kilku osób.

Trzeba rozważyć skalę i wagę wad i zalet obu rozwiązań.

Jakby to była bajka to by dałoby się to pogodzić. Ale w tym świecie się zwyczajnie nie da. Do tego błąd może okazać się nieodwracalny. Nie bez powodu w Korei Płn, Chinach i Rosji tak kochają wszelką inwigilację i kontrolę. 

To jest jak wpuszczanie tabunu nachodźców bo pod płotem było przemarźnięte dziecko. No jasne, że powinno się takiemu dziecku pomóc, ale każda decyzja pociąga za sobą konsekwencje. Moim zdaniem większość społeczeństwa nie zdaje sobie sprawy z tego jakie, powtarzając kretyńskie "ja nie mam nic do ukrycia, więc nie mam nic przeciwko temu".

Opublikowano

@VRman "Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". 

Skala nie jest istotna, bo jeżeli pozwolimy na pewną skalę, to potem mamy jak mamy, że jednym się pobłaża i robią co chcą, a inni cierpią i nie chodzi mi tut teraz o przywołany przykład imigrantów.

Tylko teraz sam zobacz w jaki sposób sam akceptujesz pojęcie skali. Póki coś Ciebie bezpośrednio nie dotyczy, to skala jest ok, ale jakby już dotyczyło, to wtedy skala będzie zła. 

Miałeś 5 lat temu przykład gdzie skala stanęła ponad potrzebą wolności. Bo to o czym piszesz działa we wszystkie strony.

Błąd może się okazać nieodwracalny jeżeli ze względu na niską skalę jakiegoś zjawiska zacznie się je lekceważyć. Wtedy przybiera na sile i nikt tego nie widzi poza ofiarami tego zjawiska. 

Niestety w ludziach zanika zdrowy rozsądek i podstawowe zasady, w związku z czym nie ma się co dziwić, że pewne rzeczy stają się przeregulowane. 

Masz przykład z ostatnich dni z MPK w Krakowie, które musi uregulować regulaminem fakt, że nie wolno zajmować miejsc siedzących plecakami, torbami, że nie wolno w autobusie leżeć itp. gdzie to są podstawy normalnego zachowania.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

No spoko, tylko że trzeba rozważyć za i przeciw. To jest pierdoła bez której nic Ci się nie stanie złego. Po prostu się zdenerwujesz i tyle. Z drugiej strony mamy potężne naruszanie wolności i przepychanie bardzo niekorzystnych dla nas przepisów. To trochę jakby pić wrzątek bo komuś zimno.

Ja tam piję wrzątek :E 

A serio: Dla wielu osób to nie jest pierdoła. Ale zakaz obrażania nie jest równoznaczny z tym o czym piszesz niżej. :) 

Godzinę temu, VRman napisał(a):

Problem właśnie w tym kto ma być sądem ostatecznym dla obrażliwości. W Anglii masz teraz tak wesoło, że jak nazwiesz pedofila pedofilem, to wpada policja i aresztuje, albo dostajesz wezwanie do sądu, bo tego pedofila akurat przypadkiem bardzo lubi kilka milionów wyznawców religii pokoju i napisać prawdy nie wolno. Były zresztą już przypadki karania lub prób karania za kompletne pierdoły niemal 1:1 na zasadzie jak w rosji na Placu Czerwonym - ktoś z mających władzę uznaje, że miałeś ZŁE ZAMIARY. W rosji masz problem za stanie z czystą kartką. W Anglii za "lubię bekon"

Sąd. Po prostu.

To co się dzieje w Anglii to są trochę dwa zjawiska:

1. Patologia

2. Przeinaczony przekaz medialny.

Co do tego pedofila to znowu jest pewna relatywna kwestia, Jagiełło ożenił się z Jadwigą jak miała ile? 12 lat? Dziś to pedofilia.

Czy gdyby naszego króla nazywano pedofilem to... głupsza część społęczeństwa nie reagowałaby? ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, VRman napisał(a):

Nie bez powodu w Korei Płn, Chinach i Rosji tak kochają wszelką inwigilację i kontrolę. 

piszesz o tych chinach jakby to w europie i usa kochano wolnosc a takie snowdeny albo zamykanie kont bankowych w kanadzie za protesty to byly tylko chinskie bajki propagandowe ;)

jesli zauwazyc ze obecnie jest 2025 a nie 1990 to realnie obecnie chyba caly swiat zaweza wolnosc i ja ogranicza, oczywiscie chiny i USA startuja z innego punktu bazowego

Opublikowano

@GordonLameman Nie trzeba się cofać do Jagiełły. Do niedawna wiek przyzwolenia w Watykanie to było coś 12-13 lat. 

A jak tak jeszcze ktoś powie że JPII stał na czele świetnie zorganizowanej sekty religijnej, wykorzystującej seksualnie dzieci i tuszującej to, to się katolicy gotują i wyją o obrazie uczuć religijnych. 

A w obu wypadkach mowa o czasach współczesnych a nie historycznych.

• Upvote 1