Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 26.05.2026 o 21:17, hwdp43 napisał(a):

A ile kasy dostal bayer full czy inni "artysci" od pisiorow ? 

Sporo, ale co ta ma do rzeczy? 

Niektórzy z tych "artystów" dzisiaj zaadiadają w jury w tv, inni dalej koncertują, ale przecież im się wtedy należało i basta :E

Opublikowano

Przypominam że podczas podobnych turbulencji rynkowych, ekipa dobra zmiana miała problem by utrzymać się w celu 3.5% inflacji, a ceny ropy przekroczyły poziom wojny na Ukrainie z 2022 roku, jak również czas brak dostaw.

Niestety mimo tego że nasza gospodarka jest obecnie silna, mimo wydatków i zadłużenia (które będzie rolowane co roku), nadal ludzie będą wybierać prawicowe miernoty do rządzenia. 

Opublikowano
23 godziny temu, hubio napisał(a):

Przecież wszyscy są zadowoleni.
Gdyby ich zatrzymali w kraju to byłby kłopot. To nie jakiś Zdzichu z osiedla którego można w areszcie 24 godzinnym trzymać 2 lata. Tutaj sprawa byłaby głośna, sędzia pytałby o takie pierdoły jak dowody i podstawy prawne. W końcu pewnie i tak by ich wypuścili za poręczeniem na prośbę USA. I jak by to wyglądało? Sporo problemów, na co to komu.
A tak jedni mogą ścigać ale z umiarem tak aby gonić króliczka ale go nie złapać. A drudzy maja męczennika. Co prawda takiego średniego i na uchodźctwie ale lepszy taki niż żaden. Wcześniej dwóch wyznaczonych ochotników do odsiadki kiedy się o swoim udziale dowiedzieli postanowiło przeprowadzić się do kolegi prezydenta z czego było mnóstwo bałaganu i trzeba było ich przedwcześnie ułaskawiać.

Opublikowano (edytowane)

@divton dokładnie tak samo uważam :) To spektakl dla mas aby miały co oglądać w TNV i Republice :) Szkoda mi tylko ludzi, że tracą nawet 1sek. swojego życia na te bzdety nie mające nic wspólnego z ich życiem... Także na tym forum, w tym wątku... Ale też w necie czy w realu gdzie ludzie potrafią się śmiertelnie o takie bzdury pokłócić... Marnują swoją energię, a są jak marionetki pociągani za sznurki przez obie strony... Zresztą nie tylko w sprawie Ziobro... Szkoda czasu... Napisałem to wcześniej bo mam totalną bekę z ludzi, którzy się jarają tym i myślą, że to naprawdę... ;D

Edytowane przez hubio
Opublikowano
22 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Przypominam że podczas podobnych turbulencji rynkowych, ekipa dobra zmiana miała problem by utrzymać się w celu 3.5% inflacji, a ceny ropy przekroczyły poziom wojny na Ukrainie z 2022 roku, jak również czas brak dostaw.

Niestety mimo tego że nasza gospodarka jest obecnie silna, mimo wydatków i zadłużenia (które będzie rolowane co roku), nadal ludzie będą wybierać prawicowe miernoty do rządzenia. 

Bo to efekt afterefekt. Za czasów PiSu spijaliśmy śmietankę z czasów rządów to. Teraz mimo zmian wprowadzonych przez KO przyjemy jeszcze efektami rządów PiSu. A najwyraźniej czeka nas pierwszy prawdziwy kryzys, taki który każdy odczuje w portfelu i jakości życia, a nie taki o którym tylko mówią w telewizji ale prawie nikt go tak naprawdę nie widzi. To spadnie na odpowiedzialność KO. Na skutek tego PiS znowu wygra, ludzie będą żyli w poprawiającej się rzeczywistości po zmianach KO i w ten oto sposób złoty krąg się zamknie. Przynajmniej teoretycznie, bo obecnemu KO bliżej do PiSu niż wcześniejszemu PO. Wiele się od siebie nie różnią poza sferami bardziej na poziomie obyczajów i kultury niż gospodarki. 

Opublikowano

@nozownikzberlina po tym poście zaczynam wierzyć @VRman co do tego co o tobie pisał. Kto ci płaci za to co piszesz. Chłopie - Ukraina jest dla nas buforem bezpieczeństwa, że nam któregoś pięknego dnia czołgi ruskiej zarazy nie przejadą przez granicę jak w 1939r! A... Zapomniałem - przecież ty mieszkasz w Berlinie więc masz wywalone co się dzieje w Polsce.

Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

@nozownikzberlina po tym poście zaczynam wierzyć @VRman co do tego co o tobie pisał. Kto ci płaci za to co piszesz. Chłopie - Ukraina jest dla nas buforem bezpieczeństwa, że nam któregoś pięknego dnia czołgi ruskiej zarazy nie przejadą przez granicę jak w 1939r! A... Zapomniałem - przecież ty mieszkasz w Berlinie więc masz wywalone co się dzieje w Polsce.

coś nie tak napisałem? co się nie zgadza? 

Opublikowano

A mało to świrów i radykałów wśród adwokatów? Przecież to jedno z bardziej patologicznych środowisk, zaraz po historykach, wystarczy wspomnieć Orgio Siuris, ostatnio typa od trumny na kółkach czy wszelkich radykałów orbitujących wokół lub będącymi członkami Prawa i Sprawiedliwości, jak choćby ich nadworny prawnik Lewandowski, Zaborowski, Warchoł, Wasserman...  Sędziowie zresztą w dużej części okazali się niewiele lepsi: Radzik, Schab, Piebiak, Łubowski. W ogóle komu ja to piszę, skoro sam rzekomo rzuciłeś zawód krótko po studiach. :E 

Opublikowano

Z innej beczki, właśnie w tv pokazywali konferencje z władzami Paryża, ich zdaniem sytuacja po wczorajszym finale była pod kontrolą :hahaha: Wiem wiem- taki tam mają klimat.

https://tvn24.pl/swiat/paryz-zamieszki-po-wygranej-psg-zatrzymane-416-osob-st9074748

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@Klakier1984 z drugiej strony pokazuje rosnące rozwarstwienie, bo naprzeciw tym 2,4 milionom, które wchodzą w II próg podatkowy jest ponad 3 miliony, które zarabiają najniższą krajową. 

Zgadza się, żeby to jakoś załatać jest dosyć proste wyjście - biedniejszym ulżyć, a prawdziwym krezusom podatki dzwignąć. Naturalnie zdajemy sobie wszyscy sprawę, że nic takiego miejsca mieć nie będzie. Jak zawsze średniacy będą drenowani.

Opublikowano
15 godzin temu, hubio napisał(a):

Jak myślicie? Ten adwokat to był z jakiś tajnych służb?

https://wiadomosci.wp.pl/adwokat-zatrzymany-ws-falszywych-alarmow-nawrocki-ofiara-7291762797541664a

Dysponował odznakami różnych służb itp. Jakoś mi nie pasuje obraz znanego adwokata, który robi takie rzeczy... No chyba, że ześwirował.... :) 

Mi to też coś nie pasuje, do tego:

Cytat

W samochodzie 48-latka odkryli amunicję oraz 10 pocisków artyleryjskich

Serio? Może jeszcze rosomaka miał ukrytego w garażu.

Opublikowano
8 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Podatki ściąga się od tych co są wstanie je zapłacić oprócz najbogatszych. Bo tych stać na lobby które nigdy do tego nie dopuści. 

Kontynuacja tematu. To jest nawet dość zabawne, każdy wie gdzie leży problem i jak go łatwo rozwiązać ale jakoś nic się nie da :) Jeszcze UE nam kasę z KPO wypłaci za tego kastrata.

https://krytykapolityczna.pl/kraj/pip-b2b-samozatrudnienie-reforma-rynku-pracy/

Opublikowano
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Mi to też coś nie pasuje, do tego:

Serio? Może jeszcze rosomaka miał ukrytego w garażu.

Raczej nie były to współczesne pociski tylko jakieś niewybuchy wykopane po lasach. Wbrew pozorom jest trochę takich co nie wezwą policji tylko będą chcieli mieć "pamiątkę".

Mnie trochę w tej sprawie martwi, że najpierw przez chyba rok nic się nie działo w sprawie, teraz się wreszcie spięli, ale (obym się mylił) nałapią jakichś płotek (student z niedostatkiem ego, podejrzany prawnik), które się podłączają pod trend, media będą miały materiał, a główni sprawcy zostaną niewykryci.