Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Bez logowania nic nie widać.

Też właśnie nie wiem co tam jest takiego 18+. Chyba to że obrazek wozu transmisyjnego jaki był na banerze w tv republika jest przyrównany do zdjęcia z tindera, a wpis zaczyna się od słowa "goły", a chodzi o zakup gołego busa, czyli gotowego do przeróbki na wóz transmisyjny. :E 

Ogólnie cały wpis to pokazanie że wmówiło się ludziom, że chcą kupić wóz transmisyjny, taki na naczepie do ciągnika siodłowego, na co trzeba ponad 5 milionów zł, a kupiono zwykłego busa, gdzie koszt zrobienia takiego jako wóz transmisyjny to około 800 tys. zł., a gotowy tego typu mały wóz to 1,5 mln zł.

Edytowane przez LeBomB
poprawiłem kwoty
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Crew 900 napisał(a):

robcie screeny z tego smietnika x.

Nie chce mi się, i jeszcze zajmuje miejsce w telefonie :{ 

A to nie moja wina że forum nie chciało wczytać X. LeBomB wyjaśnił. 
+18 jest bebzon. Nie patrz mu się na bebzon, za polskie się najadał! 

IMG_2196.jpeg

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
6 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Nie chce mi się, i jeszcze zajmuje miejsce w telefonie :{ 

A to nie moja wina że forum nie chciało wczytać X. LeBomB wyjaśnił. 
+18 jest bebzon. Nie patrz mu się na bebzon, za polskie się najadał! 

IMG_2196.jpeg

W tym busie moze być przeprowadzane kontrolowane rozszczepianie jąder atomów. Krytykujesz a się nie znasz. 

Opublikowano (edytowane)

To nie jest fake? Ja wszystko rozumiem, USA, de facto prywatna służba zdrowia itp. ale 20 tys. zielonych za tomograf? Nie rezonans, nie PET, ale zwykły tomograf? Tak, wiem, że bez ubezpieczenia...

To chyba nawet w państwach afrykańskich opieka zdrowotna jest bardziej dostępna - albo na podobnym poziomie. No bo już trudno mi uwierzyć, że takie same ceny mają w krajach Ameryki Południowej czy w Indiach... USA to jest naprawdę trzeci świat...

Edit: Google twierdzi, że rozstrzał cen to jednak "tylko" pomiędzy 500-7000$" zależnie od szpitala, zakresu badania itp.

No tak, przedział pomiędzy 2000 zł a 30 000 zł brzmi lepiej niż polskie 300-800 zł :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano

@Kyle u nas może aż takie te ceny nie są, ale znajdź sobie jakikolwiek cennik usług medycznych w jakimś szpitalu czy placówce, która ma kontrakt z NFZ, ale też realizuje usługi prywatnie, to zobaczysz że tanio nie jest. Jak sobie sprawdzisz, to weź pod uwagę to, że jeżeli NFZ nie reguluje maksymalnych stawek na jakieś usługi medyczne i zabiegi, to tyle właśnie taki szpital będzie wyciągał z NFZ. W momencie gdy nie byłoby finansowania z NFZ, tyle musieliby zapłacić ludzie lub inni ubezpieczyciele. 

Tu też @Ludojad w nawiązaniu do tego co już napisałem, to tak, ludzie pójdą do luxmedu, enelmedu itd. i co? I odbiją się od ściany. Zapłacą za niższy pakiet po czym dowiedzą się, że w tym pakiecie mają wizytę priorytetowo, ale za badania to już muszą sobie zapłacić, chyba że wezmą droższy pakiet. 

Opublikowano

Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, że przekręt zondycrypto to nie efekt działania ruskich służb, tylko jak zwykle przy aferach finansowych nieudolność polskiego rządu i polskich służb lub sterowanie tym przekrętem przez owe. W sumie nie wiem co gorsze. 

obraz.thumb.png.a4cf6fcfd477a179b4926f2f2dea2874.png

Swoją drogą chapeau bas, że zwykły adwokat z Katowic stworzył taki ekosystem i wyrolował wszystkich. Choć parasol służb no jest tutaj ewidentny.

Spółka Krala kontrolowała spółkę Krala która zarządzała płatnościami klientów Krala. 

Swoją drogą to też jest dobre:

Cytat

Między 2021 a 2026 r. spółka przestaje składać sprawozdania finansowe. Pięć lat ciszy dokumentowej, w której 106 milionów złotych aktywów ulega rozproszeniu bez jakiegokolwiek śladu w księgach.

17 lutego 2026 r. Sąd Rejonowy Katowice-Wschód wykreśla spółkę z KRS w trybie art. 25a–25d ustawy o KRS, bez postępowania likwidacyjnego, z urzędową adnotacją braku majątku. Sześć tygodni później — 27 marca 2026 r. — BB Trade Estonia OÜ wstrzymuje wypłaty klientom giełdy ZondaCrypto, ujawniając ekspozycję wobec użytkowników rzędu 722 milionów EUR przy 9,7 milionach EUR posiadanej gotówki.

Szkoda, że znowu nikt za to nie beknie. W Polsce przekrętasy mają się jak ryby w wodzie. 

Opublikowano

Ale co ty chcesz tutaj udowodnić? Co ma spółka akcyjna działająca wedle polskiego prawa, która - jak zakładamy - musiała spełnić wszystkie wymagania dla instytucji płatniczych, by klepnęło to KNF, do innej spółki Krala, działającej formalnie w Estonii? Co to ,nagle papierologia, zamordyzm i podejrzliwość wobec pciembiorcy są OK dla wyborcy Konfederacji? :) Za czyich rządów spółka zaczęła w ogóle działalność? Co mówiła konfederacja o ustawie KO, która "jest bardziej surowa niż wymagania dyrektywy"?

Opublikowano
Teraz, Zas napisał(a):

Ale co ty chcesz tutaj udowodnić? Co ma spółka akcyjna działająca wedle polskiego prawa, która - jak zakładamy - musiała spełnić wszystkie wymagania dla instytucji płatniczych, by klepnęło to KNF, do innej spółki Krala, działającej formalnie w Estonii? Co to ,nagle papierologia, zamordyzm i podejrzliwość wobec pciembiorcy są OK dla wyborcy Konfederacji? :) Za czyich rządów spółka zaczęła w ogóle działalność? Co mówiła konfederacja o ustawie KO, która "jest bardziej surowa niż wymagania dyrektywy"?

Przecież premier Donald Tusk mówił, że już w 2025 było wiadomo, że za tym stoi ruska mafia i ruskie służby. No to jak? Rząd współpracował z ruskimi?

1 minutę temu, Zas napisał(a):

Za czyich rządów spółka zaczęła w ogóle działalność? Co mówiła konfederacja o ustawie KO, która "jest bardziej surowa niż wymagania dyrektywy"?

Ale która spółka? Bo Kral w samej Polsce miał ich przynajmniej kilka, jak nie kilkanaście.

Ustawa KO która nigdy nie ochroniłaby klientów? 

Opublikowano

Skoro by nie ochroniła - bo ta konkretna spółka działa w Estonii - to co mieli zrobić? :E Wymusić jakieś działania na estońskim rządzie? Ustawa powinna być jeszcze surowsza? A może Kaczyński ma racje, że powinno się zakażać handlu kryptowalutami w Polsce? 

Opublikowano
Teraz, Zas napisał(a):

Skoro by nie ochroniła - bo ta konkretna spółka działa w Estonii - to co mieli zrobić? :E Wymusić jakieś działania na estońskim rządzie? Ustawa powinna być jeszcze surowsza? A może Kaczyński ma racje, że powinno się zakażać handlu kryptowalutami w Polsce? 

Proszę, odpowiedz na pytanie odnośnie ruskich mafii i służb.

A co do pytania o ustawę i działania - skoro wiedzieli, że to międzynarodowa afera, to od buta powinny ruszyć. Powiadomić estońskiego regulatora, europejskie instytucje nadzorcze, służby finansowe. Publiczne ostrzeżenie też by może uratowało więcej osób.