Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Mar_s napisał(a):

Bzdura @Keller, wypowiedź była znacznie bardziej agresywna, i o ile pamiętam pod adresem konkretnej osoby. 

Wątpię. To była pojedyncza wypowiedź bez żadnych emocji, a nie pyskówka na 2 strony jak czasem wtedy ludziom nerwy puszczają. Apeluję o zachowywanie zawsze screenów za co jest ban. Może da się to wprowadzić do panelu.

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Masz moją atencję! 

Wszedłem sobie poczytać, bo widzę że coś nowego się pojawiło. Czytam czytam, przerzucam na kolejną stronę to mnie wróciło na poprzednią, bo już pyskówka została usunięta. Są tylko pozostałości dwie strony wcześniej. Także było, minęło.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ale on raczej bronił gejów, Suchy :E 

No to sam widzisz, że w drażliwych tematach wystarczy nawet źle odczytana intencja.

Godzinę temu, Keller napisał(a):

Wątpię. To była pojedyncza wypowiedź bez żadnych emocji, a nie pyskówka na 2 strony jak czasem wtedy ludziom nerwy puszczają. Apeluję o zachowywanie zawsze screenów za co jest ban. Może da się to wprowadzić do panelu.

Faktycznie jest coś na rzeczy. Ja prawie wszystkie swoje ZPP dostałem za jakieś dziwne historie. Czy to tu, czy jeszcze na Pclab. Przydałoby się chociaż wiedzieć za która konkretnie wypowiedź. Bo tak, to czasami można się tylko domyślać za co.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
1 godzinę temu, Keller napisał(a):

Wątpię. To była pojedyncza wypowiedź bez żadnych emocji

To że wy nie widzicie nie znaczy wcale że my nie mamy dostępu.

Faktycznie, bardzo stonowana i pozbawiona agresji ta wypowiedź.

Screenshot_20260427-162558.png

Opublikowano
35 minut temu, galakty napisał(a):

Matko bosko to że tak robią to nie problem, tylko to że ludzie się na to nabierają :E 

A jesteś w stanie zweryfikować każdą twarz w sieci? Nie jesteś.

Ochrona wizerunku jest tylko zapisem w prawie, a już dawno powinny być wymuszone narzędzia, które pozwalają sprawdzić danej osobie czy jej wizerunek nie został wykorzystany gdziekolwiek.

Tineye czy wyszukiwanie obrazem od googla nie wyszukuje osób, choć mogłoby, bo ma do tego algorytmy. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

To że wy nie widzicie nie znaczy wcale że my nie mamy dostępu.

Faktycznie, bardzo stonowana i pozbawiona agresji ta wypowiedź

Personalna? Kompletnie nie. Poza "zakochaniem" - rozumiem że to mocne a nie w granicach rozsądku. Reszta wypowiedzi taka sama jak wyzywanie kogoś z gry czy kogoś ze świata i to są takie same określenia. No chyba że kolega wyżej nade mną używając słowo "ciota" też dostał bana bo to też takie "brzydkie". Ja tylko je skopiowałem, po tym kto wcześniej użył tego słowa. Realnie uważam niektóre rzeczy są przesadzone, a czasem nikt nie widzi jak ludzie dym robią faktycznie no ale po linii większości. Ale w sumie EOT, każdy ma swoją optykę.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 12:15, ODIN85 napisał(a):

Do straży bez znajmości to ciężko tak w dużym skrócie.

To prawda, właściwie bez znajomości nie ma opcji. 

Mam dwóch znajomych, którzy próbowali. Jeden non stop próbuje z tego co wiem, aczkolwiek też już stracił nadzieję. 

Gość wysportowany, dbający o kondycję, a strażą to wręcz żyje. 

Podchodził już któryś raz i oczywiście bezskutecznie, ale inny chłopak (mający ojca strażaka) "jakoś" się do tej jednostki dostał.

My tu prawimy o straży, a znana mi jest historia dziewczyny, która próbowała dostać pracę w sanepidzie. Pojechała na miejsce złożyć papiery, a jakaś kobitka do niej z tekstem, że tak między nimi, ale to nie ma sensu. Zatrudniona będzie osoba z rodziny od kogoś kto już przetarł tam szlaki. 

Sam od niecałych dwóch lat pracuję na "państwowym" i wiem jaka to jest patologia. Zatrudnianie to jest śmiech na sali i chociaż uczciwe muszę przyznać, że coś się zmienia w tej materii (siedziba kontroluje sytuację mającą miejsce w innych podstacjach) to w zasadzie ogranicza się to do zwalczania powstawania klanów rodzinnych. 

Jak ktoś ma takie samo nazwisko to będą blokować zatrudnienie, aczkolwiek też nie zawsze. Wszystko zależy od tzw pleców. Tam gdzie pracuję dopiero za trzecim razem nie przeszło zatrudnienie kogoś z tej samej rodziny 

Opublikowano

Budżetówka to jest idealna praca w powiatowym, szczególnie w służbach. Nawet praca w małej gminie finansowo nie odbiega od płacy w mieście wojewódzkim. Mam rodzinę w w małej gminie i praca w policji/wojsku jest dziedziczona. A potem jeszcze żona jest wciskana jako pracownik cywilny.

Opublikowano
5 minut temu, ghostdog napisał(a):

Budżetówka to jest idealna praca w powiatowym, szczególnie w służbach. Nawet praca w małej gminie finansowo nie odbiega od płacy w mieście wojewódzkim. Mam rodzinę w w małej gminie i praca w policji/wojsku jest dziedziczona. A potem jeszcze żona jest wciskana jako pracownik cywilny.

Szybciej tam się zrobi karierę niż w korpo. W korpo jak trzeba obciąć koszty to lecą całe działy ch** tam kogo obchodzi, że ktoś od 20 lat pracuje...

Opublikowano (edytowane)

Popieram w 100%:

https://www.o2.pl/informacje/zebrali-ponad-250-mln-zl-dla-dzieci-slowa-ekspertki-moga-zaskakiwac-7279869892970944a

Wreszcie ktoś prawdę powiedział!!! Niech jeszcze i owsikach to powie. Celebryci i korpo ogrzewają się w cieniu wielkich zasięgów i budują sobie wizerunek. Tak samo pięknie w artykule powiedziane jakie choroby i grupy są cool, a jakie nie. Wiadomo, że dzieci są najważniejsze i też to rozumiem, ale są różni ludzie w różnym wieku z różnymi chorobami i wszyscy zasługują na pomoc. I oby z tego nie było jakiejś chryi w przyszłości bo to taka kwota, że ten raper musi mieć ogromną etykę w sobie żeby trochę z tych 250mln nie skubnąć. Bo nawet 1% to już zacna sumka.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubio napisał(a):

I oby z tego nie było jakiejś chryi w przyszłości bo to taka kwota, że ten raper musi mieć ogromną etykę w sobie żeby trochę z tych 250mln nie skubnąć. Bo nawet 1% to już zacna sumka.

Wpłaty szły bezpośrednio na serwis Siepomaga.pl i organizatorzy streamu nie mają dostępu do tych środków.

Do samej idei zbiórki nic nie mam, ale pranie mózgów i charity washing poleciał w niej epicki. Największy darczyńca, czyli XTB, to firma, która w ostatnich latach została ukarana przez KNF i UOKiK na łączną sumę ok. 30 mln złotych za robienie ludzi w ch*ja, a konkretniej manipulowanie zleceniami klientów - KNF ocenił straty użytkowników na 25 mln złotych - i wciskanie ryzykownych CFD. Cały czas toczy się wobec nich śledztwo karne - status pokrzywdzonych działaniami XTB ma 7 tysięcy osób. Ale wuj z tym, jest 6 mln na zbiórce, będą reklamy z celebrytami i opinia publiczna klaszcze jajami.

20260428_075659.thumb.jpg.21a9c9f53965d388c703202a3bc0440c.jpg

Zen.com, czyli wicelider, też ma swoje za uszami. Ale że spółka jest zarejestrowana na Litwie, to karami wali w nią ichniejszy nadzór rynku finansowego - w grudniu dostali 2 mln euro. 

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
11 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Budżetówka to jest idealna praca w powiatowym, szczególnie w służbach. Nawet praca w małej gminie finansowo nie odbiega od płacy w mieście wojewódzkim.

No ja akurat w służbach nie pracuje, ale finansowo jest naprawdę spoko. 

Nie zarabiałem tyle w Łodzi będąc koordynatorem do spraw technicznych, mając pod sobą 3 ogromne hale i kilku dużych najemców. 

No, a tam trzeba było zadbać o multum spraw, niemal codziennie coś się sypało, już nie mówiąc o katastrofach w postaci nagłych wycieków wody, gdzie np zamoczyło palety z towarem :E

Po roku w budżetowce dostałem podwyżkę z gwarancją kolejnej takiej samej na koniec roku. Takiej pensji to raczej nawet mój kierownik nie miał, a spraw na głowie o wiele więcej. Tutaj jest luz i spokój, a w sumie to cenię bardziej niż $.