Phoenix. 6 909 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 42 minuty temu, znaFca napisał(a): Mi nie chodziło o jakość sztuki, a bardziej o stabilność @ju-rek @Phoenix. Co ciekawe i Aida i Occt i CoreCycle zaliczone, a Cinebench 26 w single core wywala kompa i musiałem obniżać Także no zawsze trzeba więcej niż mniej testów zrobić To tam musisz miec grubo na zyletki ustawione jak ci single core wywala
SebastianFM 506 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Czy ktoś mógłby mi sprawdzić na jakimś X3D, jaki wpływ na wydajność CPU w grach ma włączona/wyłączona Integralność pamięci w Zabezpieczeniach Windows? Wiem, że to zależy od danej gry, miejsca testowego, ustawień, u mnie na Intel'u w Cyberpunk 2077 jest około 10% we wbudowanym teście na ustawieniach niskich aż 16% różnicy. Włączona Integralność pamięci. Wyłączona Integralność pamięci.
znaFca 244 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): To tam musisz miec grubo na zyletki ustawione jak ci single core wywala Nieee, już git. 2 rdzenie musiały zejść niżej Ale fakt, nigdy wcześniej tak nie miałem
Mar_s 2 471 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Godzinę temu, tomcug napisał(a): Po zwrocie za ponad 4k? Morelowi mają taniej nówki, bo za 3800. No ale nie sponsorują drużyny kopaczy. 3
SebastianFM 506 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia @Mar_s, z ciekawości sprawdziłem i nie masz racji, na x-kom jest po prostu wersja BOX, która na morele.net ma taką samą cenę.
Mar_s 2 471 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Być może to błąd wyszukiwarki ofert, ale oferta Morele wyświetla się jako Box, w tej właśnie ofercie od X-kom. Tam gdzie porównywarka cen. No ale niech tam, Oleolek na i tak taniej Box. https://allegro.pl/oferta/procesor-amd-ryzen-9-9950x3d2-dual-edition-box-100-100001978wof-18530141556 Z tabletu piszę więc literówki się zdarzają.
AudRob 476 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Ten procesor nie jest wart tej ceny. Na pewno nie został stworzony dla graczy. youtube.com/watch?v=GBerORq-WEc
bourne2008 1 793 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Nigdzie nie było mówione, że to procek dla graczy ale gracze i tak go kupili.
Lameismyname 3 943 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, bourne2008 napisał(a): Nigdzie nie było mówione, że to procek dla graczy ale gracze i tak go kupili. Jeżeli oprócz bycia graczem robią coś, w czym ten procesor błyszczy (np. obróbka dżwięku, wideo itd.) to taki zakup może być zasadny. Jeżeli tylko do gier/rozrywki/casualowego użytkowania komputera, to jest na to takie trafne amerykańskie określenie - overkill. Edytowane 25 Kwietnia przez Lameismyname
bourne2008 1 793 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Do tego wystarczy 9950X3D albo jeszcze tańszy Core Ultra +. Obecnie 9950X3D2 nie ma żadnego sensownego zastosowania chyba że ktoś liczy na lepszy krzem tak jak Pipek.
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 9 godzin temu, Pentium D napisał(a): Pierwszy raz to widzę na allegro https://allegro.pl/produkt/thermal-grizzly-delidded-cpu-amd-ryzen-9-9950x3d-procesor-am5-422881b2-0c13-4b0b-8681-1a59dd82d7cd?offerId=18276506378 O tym kiedyś pisali, w newsach, Tg oferuje delidowane cepy 9000 z gwarancją, ale i z odpowiednim narzutem cenowym
Phoenix. 6 909 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Czekamy na porownania Pewnie z 15st-20st urwane bedzie. Edytowane 25 Kwietnia przez Phoenix.
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 6 minut temu, bourne2008 napisał(a): 2k w kieszeni zostało Zostało, nie zostało to tak nie do końca, coś pójdzie nie tak, zostajesz z breloczkiem, a jak nic się nie stanie w czasie delidu to i tak gwarancji już nie ma na cepa. Tu bezstresowo masz zdelidowanego cepa, sprawdzonego, z gwarancją, ale jak patrze po cenach to prawie 2 tyle trzeba zapłacić
bourne2008 1 793 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Nie tłumacz mi rzeczy oczywistych. Jurek ma już wprawę
ju-rek 777 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Tak na szybko bez jakiegoś kombinowania - woda 23 stopnie Macie porównanie. Jeszcze coś takiego, na normalnym bloku Core1 w sekundę 95C i dławienie. Edytowane 25 Kwietnia przez ju-rek 4 2
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia @ju-rek elegancko 👌 i watów więcej a tempy w dół. Efektywny w górę też wyraźnie. Jaki blok teraz założyłes pod direct die i jaki miałeś wcześniej?
ju-rek 777 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Wcześniej miałem Alphacool Core 1 Black, teraz jest Mycro Direct-Die Pro V1 1
Pentium D 1 951 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 3 godziny temu, SylwesterI. napisał(a): O tym kiedyś pisali, w newsach, Tg oferuje delidowane cepy 9000 z gwarancją, ale i z odpowiednim narzutem cenowym To wiem, ale pierwszy raz spotkałem to na allegro.
MarcoSimone 1 313 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 1 godzinę temu, ju-rek napisał(a): Tak na szybko bez jakiegoś kombinowania - woda 23 stopnie Macie porównanie. Jeszcze coś takiego, na normalnym bloku Core1 w sekundę 95C i dławienie. Brawo Jurek ! @Elder paczaj 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia https://videocardz.com/newz/amd-expo-1-2-detailed-by-msi-and-asus-x670-and-b650-support-coming https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9-9950x3d-drops-to-574-now-325-cheaper-than-9950x3d2
Rekomendowane odpowiedzi