Hilt0n 38 Opublikowano Poniedziałek o 22:22 Opublikowano Poniedziałek o 22:22 (edytowane) Pytanie dla speców. Matrix robi ok. 44500 na Port Royal na 800 W, ale Lightning Z na 1000 W robi tylko 39500 i nieważne co próbuję, nie da rady przekroczyć 40000 punktów. Wszystko wygląda normalnie w Speedway czy Steel Nomad, ale zachowania w PR w ogóle nie rozumiem. Ktoś się spotkał z takim czymś? To zaraz po PR Edytowane Poniedziałek o 22:29 przez Hilt0n
sideband 2 346 Opublikowano Poniedziałek o 22:30 Opublikowano Poniedziałek o 22:30 Trochę wygląda jakbyś miał włączone RB na Asusie, a na MSI nie
Lameismyname 3 032 Opublikowano Poniedziałek o 22:43 Opublikowano Poniedziałek o 22:43 1 godzinę temu, Smalec napisał(a): Zawsze można się pobawić krzywą wentylatorów, ale tylko na zewnątrz Mam prośbę. Wrzuciłbyś ten legendarny filmik na youtube i poczęstował linkiem?
sideband 2 346 Opublikowano Poniedziałek o 22:48 Opublikowano Poniedziałek o 22:48 Każdy wie, że tylko z 290x ma sens ten film. Żadne tam ventusy nie mają startu do 290x z uber mode.
Hilt0n 38 Opublikowano Poniedziałek o 22:56 Opublikowano Poniedziałek o 22:56 25 minut temu, sideband napisał(a): Trochę wygląda jakbyś miał włączone RB na Asusie, a na MSI nie To nie to niestety. RB jest zawsze włączone.
Lameismyname 3 032 Opublikowano Poniedziałek o 23:20 Opublikowano Poniedziałek o 23:20 28 minut temu, sideband napisał(a): Każdy wie, że tylko z 290x ma sens ten film. Żadne tam ventusy nie mają startu do 290x z uber mode. Przerabiałem w życiu takie karty jak 9800GX2 czy też 4870X2, więc lekko to ujmując standardy kiedyś potrafiły być dosyć niskie ale mimo wszystko ventus jest memiczny. To taka ikona, tego co korpo-umysły usilnie nam próbują upchnąć, a jak ktoś już ładnie podsumował na bazie niskich cen chłodzeń Thermalrighta - to żaden wysiłek po taniości aby chłodzenie w GPU było lepsze ale wtedy droższe modele premium by nie miały takiego brania
Smalec 1 609 Opublikowano wczoraj o 06:17 Opublikowano wczoraj o 06:17 7 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Mam prośbę. Wrzuciłbyś ten legendarny filmik na youtube i poczęstował linkiem? Proszę bardzo, ale nie wiem jak będzie z wyświetlaniem, bo yt krzyczy o prawa autorskie. Wrzuciłem też tamte dwa wcześniejsze na kanał:) 2 2
Czarny_PLone 47 Opublikowano wczoraj o 10:01 Opublikowano wczoraj o 10:01 (edytowane) 16 godzin temu, Lameismyname napisał(a): A ja aktualizuje w Nvidia App i mam w poważaniu A z DDU korzystam jak muszę, a że rzadko to bywa (np. przesiadka z AMD na Nvidię i odwrotnie) to nawet mnie to cieszy No ja wczoraj bez DDU to bym w ogóle nie pograł bo crash za crashem na starcie po zainstalowaniu przez apkę. Następnie poszedł DDu unistaler i gry poszły od strzała Edytowane wczoraj o 10:02 przez Czarny_PLone
Kabor 509 Opublikowano wczoraj o 12:56 Opublikowano wczoraj o 12:56 2 godziny temu, Czarny_PLone napisał(a): No ja wczoraj bez DDU to bym w ogóle nie pograł bo crash za crashem na starcie po zainstalowaniu przez apkę. Następnie poszedł DDu unistaler i gry poszły od strzała Ja jako, że nie używam apki to ściągam stery ręcznie i instaluje jako czysta instalacja. DDU używam jak pojawiają się jakiekolwiek problemy.
brzecol 31 Opublikowano wczoraj o 14:14 Opublikowano wczoraj o 14:14 Ktoś się pytał o nowe drivery Nvidia. Podobno ograniczają napięcię, również na wartościach domyślnych. Kilka linków poniżej: https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-595-71-drivers-reportedly-caps-rtx-50-voltage-some-users-now-report-sub-3-0ghz-oc-boosts https://www.techpowerup.com/346977/nvidia-geforce-v595-71-drivers-reportedly-restricts-voltage-on-rtx-50-series-gpus Także, drivery coraz bardziej dopracowane
Fenrir_14 1 070 Opublikowano wczoraj o 14:23 Opublikowano wczoraj o 14:23 Byłbym skłonny postawić jakieś pieniądze że do tworzenia i testowania tych sterowników nVidia zamierza niebawem wykorzystywać jedynie AI o ile już tego nie wdrożyli zupełnie lol
sideband 2 346 Opublikowano wczoraj o 14:40 Opublikowano wczoraj o 14:40 To ta kasa pójdzie w las Mógłbym masowo podawać ile sterowników GR było zwalonych na premierę na danej gry i trzeba było się cofać. Powtórzę kolejny raz sterowniki GR to ściema To nie wina AI tylko coś się zmieniło w driver teamie ubyło ludzi lub są zajęci innymi kwestiami dlatego tak to wygląda. Z wyłapywaniem durnych i ewidentnych bamboli oni od zawsze mieli problem poza tym mają za darmo testerów na całym świecie i wcale nie muszą się starać mając taki monopol. Nikt ich nie goni z pałą, że muszą poprawić to i owo być lepszymi jak to było kiedyś.
eNeSik 444 Opublikowano wczoraj o 14:45 Opublikowano wczoraj o 14:45 Tutaj macie wątek zbiorczy odnosnie sterowników Sugeruje dyskusję wlasnie tam przeniesc. Inaczej - robi sie bajzel 2
brzecol 31 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 4 godziny temu, eNeSik napisał(a): Tutaj macie wątek zbiorczy odnosnie sterowników Sugeruje dyskusję wlasnie tam przeniesc. Inaczej - robi sie bajzel Sorki za off-top. Nie chciałem rozpoczynać dyskusji o sterownikach. Sporo ludzi tutaj robi UV/OC - chciałem jedynie zwrócić uwagę, że na nowych może być kupa. Czasem są dziwne zwiechy/restarty przy zmajdowaniu tego optimum, a ciężko podejrzewać, że producent nagle ograniczył napięcia.
skunRace 847 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 8 godzin temu, Kabor napisał(a): Ja jako, że nie używam apki to ściągam stery ręcznie i instaluje jako czysta instalacja. DDU używam jak pojawiają się jakiekolwiek problemy. Ja to mam taki nawyk nie wiem od ilu lat, że nawet jak robię zwykły update sterów to używam DDU
maxmaster027 1 158 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 godziny temu, brzecol napisał(a): Sorki za off-top. Nie chciałem rozpoczynać dyskusji o sterownikach. Sporo ludzi tutaj robi UV/OC - chciałem jedynie zwrócić uwagę, że na nowych może być kupa. Czasem są dziwne zwiechy/restarty przy zmajdowaniu tego optimum, a ciężko podejrzewać, że producent nagle ograniczył napięcia. Nowe maja UV jako feature same w sobie 1 1
Phoenix. 5 649 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://videocardz.com/newz/nvidia-says-resident-evil-requiem-performance-issue-is-fixed-with-geforce-595-71-and-updated-game-profile 1
tomcug 3 239 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu Sprawdzałem te stery na RTX 4090, wydajność dalej kwiczy z PT
Phoenix. 5 649 Opublikowano 13 minut temu Opublikowano 13 minut temu 16 minut temu, tomcug napisał(a): Sprawdzałem te stery na RTX 4090, wydajność dalej kwiczy z PT Ale po update tego profilu do tych sterów ? Fajny rodzynek https://videocardz.com/newz/nvidia-reportedly-plans-geforce-rtx-5050-with-9gb-memory-and-96-bit-bus
tomcug 3 239 Opublikowano 6 minut temu Opublikowano 6 minut temu 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ale po update tego profilu do tych sterów ? Fajny rodzynek Jeszcze przed, to było wczoraj, z ciekawości zobaczę.
Rekomendowane odpowiedzi