Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

gdyby paliły się "Hellhoundy" i "Red Devile" 

W ubiegłym roku kupiłem w dobrej cenie 9070 XT Red Devil. 

Włożyłem do komputera, kliknąłem włącznik.... i z karty poszedł siwy dym, a pokój wypełnił swąd spalenizny. 

Na szczęście sklep oddał pieniądze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

W ubiegłym roku kupiłem w dobrej cenie 9070 XT Red Devil. 

Włożyłem do komputera, kliknąłem włącznik.... i z karty poszedł siwy dym, a pokój wypełnił swąd spalenizny. 

Na szczęście sklep oddał pieniądze. 

A kropidłem była święcona jak ksiądz po kolędzie chodził?
Pewnie nie, to i nie ma co się dziwić xD 

NNN.jpg.858ee4c35623ac771fe93381eeb24612.jpg

Tak btw. serio Ci się skopcił czy sobie żartujesz? ;) 

Opublikowano
18 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tak btw. serio Ci się skopcił czy sobie żartujesz? ;)

Zarał się, musisz uwierzyć (lub nie) na słowo. W przeciwieństwie do jutuberów testujących wtyczki 12VHPWR nie miałem czasu na ustawianie sprzętu nagrywającego. Od razu rzuciłem się pod biurko, aby odłączyć kabel od zasilacza. 

Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Zarał się, musisz uwierzyć (lub nie) na słowo. W przeciwieństwie do jutuberów testujących wtyczki 12VHPWR nie miałem czasu na ustawianie sprzętu nagrywającego. Od razu rzuciłem się pod biurko, aby odłączyć kabel od zasilacza. 

Współczuję stresu i problemu ;) Domyślam się, że wszystko było dobrze wpięte tylko karta miała fabryczną wadę.
Ostatnia rzecz która mi się zjarała to monitor CRT Samsunga... oj śmierdziało.

Opublikowano (edytowane)

Panowie i Panie, potrzebuję pomocy. Znowu. Jestem jakiś upośledzony ostatnio albo niekompatybilny ze swoim komputerem. 

Mam 5080 ProArt OC. Od nowości działałem na biosie Q. Wczoraj dla jajec przestawiłem na P zobaczyć jaki jest temp target, stwierdziłem, że za mocno wiatraki się wkręcają i zmieniłem na Q znowu. I co? I jajco, Q zachowuje się jak P i mam tornado w obudowie. Wszystkie Afterburnery i inne sterowania wyłączone. Q/P machałem w jedną i drugą i nic. Oczywiście nie przy włączonym kompie. 

Jakieś pomysły?

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
15 minut temu, MJRegul napisał(a):

Panowie i Panie, potrzebuję pomocy. Znowu. Jestem jakiś upośledzony ostatnio albo niekompatybilny ze swoim komputerem. 

Mam 5080 ProArt OC. Od nowości działałem na biosie Q. Wczoraj dla jajec przestawiłem na P zobaczyć jaki jest temp target, stwierdziłem, że za mocno wiatraki się wkręcają i zmieniłem na Q znowu. I co? I jajco, Q zachowuje się jak P i mam tornado w obudowie. Wszystkie Afterburnery i inne sterowania wyłączone. Q/P machałem w jedną i drugą i nic. Oczywiście nie przy włączonym kompie. 

Jakieś pomysły?

Zmiana "profilu" wymaga wgrania od nowa sterownika, samo przelaczenie nic nie da. 

Opublikowano

Jeżeli sub iid jest ten ten sam w skrócie biosu są identyczne nie będzie wołać sterownika od nowa. Różne id zainstaluje dwa razy ten sam sterownik i tak podmiana będzie działać tak czy inaczej. Chyba, że ktoś ma grubo pomieszane w systemie.

Opublikowano
51 minut temu, MJRegul napisał(a):

Jakieś pomysły?

Restart

Opublikowano

Załapało po jakichś 5 restartach komputera i machaniu przełącznikiem KUPE (Q/P)  %-)
Na Q target temperaturowy to ~75C a na P ~68C, różnica ~1500rpm vs 2100rpm+ %-) 
W budzie przewiew bo wszystkie wiatraki na 60% i klima włączona w mieszkaniu więc temperaturowo Q daje radę te 75C urzymać przy 3060-3080MHz. 

Solved, więcej KUPE nie dotykam.