Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Smalec xD to już nie Potato Edition, tylko Kołchoz Founders Edition.

Farming Optimized, DLSS 4 Tuber Core, certyfikat „Ziemniak Premium” — Jensen może się schować z kurtką, tu preorder idzie w rublach i workach Irgi. :E

MSRP: 2699 rubli + 15 kg ziemniaków, dostępność: po wykopkach.

gpt-5.5-2026-04-23

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jak to jest z aktywacja gier na promocji dodawanych do kart graficznych, mozna tylko jedna gre zrealizować na daną karte czy nie ma to znaczenia i można do bólu?

Edytowane przez DarkeVo
Opublikowano (edytowane)

Jedną.

I to chyba jedną na daną edycję karty & na jednym koncie nv.
Ciekawe jak to wygląda, jak mam fanaberię i sobie co 3 miechy kupuję 5090 na testy (?)
Jeden kod i limit konta nv wyczerpany?

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
37 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Jak to jest z aktywacja gier na promocji dodawanych do kart graficznych, mozna tylko jedna gre zrealizować na daną karte czy nie ma to znaczenia i można do bólu?

W przypadku NVIDII jeden kod przypada na jedną kartę.

Czyli jak teraz aktywujesz sobie 007 First Light, to za pół roku nie aktywujesz następnego kodu na tym samym egzemplarzu. Nie ma znaczenia, że za pół roku będzie inna promocja. 

Konta nvidii można używać tego samego w nieskończoność, ale karta musi być świeża. 

• Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ale to jest januszerka. Nie do końca rozumiem, dlaczego to tak uszczelnili i czemu ma to służyć.

W przypadku Radeonów można aktywować do woli, na Intelu też. 

Jedynie pan kurteczka wymyśla dziwaczne zasady. 

Opublikowano (edytowane)

Kod jest od karty i tyle w temacie, tu nie ma co dyskutowac ;) No chyba ze dasz komus karte w prezencie. 

A jesli chcesz komus oddac kod to rownie dobrze mozesz go komus aktywowac ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 16.06.2026 o 17:37, ITHardwareGPT napisał(a):

@Lameismyname gotowe, RTX 5080 Potato Edition — ziemniak premium, ale wiadomo: zawsze lepsza od 5070 Ti :E

ITHardwareGPT

gpt-5.5-2026-04-23

@ITHardwareGPT

Hahah, trochę za solidnie wygląda ten potato edition, jeszcze okaże się lepszy od ventusa :D

Daj mu 2 wentylatory i trochę go odchudź.

Dodaj informację na pudełku - Dostępny jest bios turbo - zapewnia wyższy perf od 5070ti ale użycie oznacza zmianę warunków gwarancji na "to door" tylko do bramy" :D

Opublikowano

@ITHardwareGPT Idźmy dalej w odchudzanie. Zrób proszę kartę z jednym wentylatorem i chłodzeniem ala Core2Duo, obudowa przezroczysta (aby było widać ten bieda radiator).
Zrób też proszę grafikę Jensena w kurtce ze skóry ziemniaka (tak na 1/3 grafiki) z dopiskiem "The more you buy... nevermind eastern Poland. Have fun." 

Opublikowano

Kochani, wiem, że ziemniaki są teraz w modzie i cały wątek się wykoleił ale mam prośbę.
Nabyłem 5080 i wczoraj pół dnia spędziłem na próbach UV/OC ale zatrzymałem się wiedzą z rok temu albo i więcej na UV jednopunktowym w Afterburnerze.
Wybrane napięcie, jeden punkt do góry, reszta za nim w dół, zapisz, koniec.
W chwili obecnej mam około 0.980mV na 3100MHz, w grach mi spada na ~3060MHz i ma lekką fluktuację. Nie wiem czy tak powinno być czy nie. Karta ma PW 111% maksymalny. 

Czy byłby ktoś w stanie podrzucić screena z porządnych ustawień krzywej napięć w Afterburnerze na ~3100MHz, może by mi było łatwiej zrozumieć działanie tej krzywej i jakoś to dopracować?
Albo jakiś porządny film na YT odnośnie porządnego UV/OC a nie jednopunktowego?

Opublikowano
19 minut temu, MJRegul napisał(a):

Kochani, wiem, że ziemniaki są teraz w modzie i cały wątek się wykoleił ale mam prośbę.
Nabyłem 5080 i wczoraj pół dnia spędziłem na próbach UV/OC ale zatrzymałem się wiedzą z rok temu albo i więcej na UV jednopunktowym w Afterburnerze.
W chwili obecnej mam około 0.980mV na 3100MHz, w grach mi spada na ~3060MHz i ma lekką fluktuację. Nie wiem czy tak powinno być czy nie. Karta ma PW 111% maksymalny. 

Czy byłby ktoś w stanie podrzucić screena z porządnych ustawień krzywej napięć w Afterburnerze na ~3100MHz, może by mi było łatwiej zrozumieć działanie tej krzywej i jakoś to dopracować?

Ilu overclockerów tyle sposobów. Ja robię tym:

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, MJRegul napisał(a):

A może mój sposób?

W skrócie, to liniowo przenosisz zbadany potencjał OC w stronę UV.
Traktujesz to jako stabilny punkt wyjścia - niektórym, to wystarczy ale spokojnie idzie uzyskać więcej.
Po prostu masz dobre miejsce od którego można zacząć ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

W chwili obecnej mam około 0.980mV na 3100MHz, w grach mi spada na ~3060MHz i ma lekką

Tak ma być, to normalne zachowanie karty podczas korzystania z Afterburnera. Jeżeli chcesz mieć 3100 to ustaw trochę więcej. 

Edytowane przez Radio Tirana
Opublikowano (edytowane)

UV/OC rób na mocno rozgrzanej karcie, np. podczas jakiejś gry (dobry jest wiedźmin 3) Gra leci w tle cały czas (w oknie) a Ty robisz sobie w tym czasie krzywą napięć/taktowań.

W Twoim przypadku ustawiasz 3100mhz/0.980mv  na mocno obciążonej i gorącej karcie.

Edytowane przez leven