Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I ta premiera o 19:00 na 3 h przed najważniejszą imprezą grową roku:hihot: (obok tga)

Oni to potrafią w marketing. 

Brak prelouda, zejście embargo w momencie premiery, późno wysłane kopie recenzenckie... Powiedzieć, że są to red flagi, to nic nie powiedzieć %-)

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma preloada? XD

Ty masz Playstation 5, a rzekomo Japońce wymagają od wydawców udostępnienie preloadu. 

Na Steam wymogu nie ma, więc jest figa z makiem. 

007 First Light też miało preload tylko na PS5. 

Opublikowano
2 godziny temu, TmK napisał(a):

Kusi sprawdzenie tego drewna, ale poczekam do pierwszych opinii w piątek wieczorem :E G1 miał ogólnie ciekawą fabułę czy to poziom Bethesdowych szajsów?

Mial ok fabule, ale to nie ona byla najwazniejsza w g1. Eksploracja, droga od 0 do kozaka, poczucie przygody, to bylo cos nowego wtedy.

G2NK sporo nadrobil w aspekcie fabularnym.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie czekam na opinie, bo wiem czym jest saga Gothic. Przeszedłem wszystkie części, wraz z Arcania, Risen i wariację pod tytułem Elex czy niesamowite Kroniki Myrtany: Archolos.
Gra nie zawsze musi mieć super grafikę, tutaj był ciekawy klimat i eksploracja i to starczało.

Edytowane przez PaVLo
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Demo nie jest idealnym odzwierciedleniem tej gry, przy okazji jest starej "daty" i jest ono specjalnie przygotowane, a nie jest to idealny wycinek z gry. To tylko ma pokazać jak mniej więcej będzie wyglądać gra.

Już jutro, spokojnie się poczeka, czekam na kodzić z cdkeys, będzie w piątek.

edit
@PaVLo U mnie brakuje Archolos, dodatek do G3 do przejścia, i za Elexy muszę się wziąć, a tak to resztę ograłem, jeśli chodzi o "goticzki". Też czekam, będzie grane :pijaki:

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 5
Opublikowano

Dobrze że to już jutro. Szkoda tylko że o 19:00 dopiero. Ten tydzień mi się dłużył bardzo. Ale oczekiwania dobiegają końca i jutro można będzie już pograć. Nie pamiętam kiedy tak czekałem na grę. Chyba ostatnią taką był Cyberpunk i Wiedźmin 3. Widocznie żyję nostalgią i czekam na tego Gothica jak na zbawienie.

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

U mnie brakuje Archolos, dodatek do G3 do przejścia, i za Elexy muszę się wziąć, a tak to resztę ograłem, jeśli chodzi o "goticzki". Też czekam, będzie grane :pijaki:

Elex 1 jest bardzo dobry, dwójka nieco gorzej wypadała, zwłaszcza jeśli chodzi o ilość ciekawych miejsc i znajdziek, chociaż zdążały się wyjątki %-). Trójka jest w planach i pewnie znów się skuszę ;)

900040_20220803232015_1a.thumb.png.775e1f7c85efde4a9ee02810163d03f8.png

Co do zamówienia, to na jutro mi dowiozą :yuppie:

Screenshot_2026-06-04-09-50-26-681_com.opera.browser-edit.thumb.jpg.d29d08d7f2f2f13feae9e8070b82ae5a.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Confused 1
Opublikowano
24 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Zanim zainstalujesz to obejrzyj poniższe filmy 

Dobre.:hihot:   Ja mam na dysku, bo odpaliłem grę po przejściu G3 podstawki ale po kilku minutach wyłączyłem i do niej nie wróciłem. Lezy na dysku i czeka na lepsze dni ^^ tak jak Archolos.

Co do Elexa 1 to grałem ale przerwałem, byłem w innym mieście, łaziłem z npc do pomocy.