Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

jest rewelacyjny do imprez

dokładnie, albo soku do wódki

wrzucasz dwa jabłka i cytryne, wlewasz wodę i zaraz masz dzbanek soku

ciężko jest wymieniać, stale do czegoś.

a i zarąbisty ajerkoniak można zrobić ;)

są też przystawki do robienia bimbru  :wariat:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chcesz zrobić coś na szybko i na dziś to TM jest super. Ale no ma wady - nie będziesz gotował 3 rzeczy jednocześnie, nie zrobisz obiadu na kilka dni, chora cena. Ale już nie będę go tak hejtował :D Nie mniej nadal uważam, że to głównym targetem to ludzie co mylą cukier z solą :D

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
17 minut temu, dannykay napisał(a):

Ja się jakoś nie mogę do tego przekonać, ale żona zażyczyła sobie specjalną szafkę w meblach dla termomixa właśnie, więc pewnie zawitam w sekcie siłą rzeczy :E

Ja robię sobie z niego podśmiechujki, ale rozumiem że może być przydatny. Na szczęście żona nie jest chora na tym punkcie więc mam spokój, chociaż w żartach rzucałem że jak już będziemy mieli nową kuchnie, to kiedyś tam TM się pojawi :E

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Uja wiecie, tylko KFC :E

Mega się popsuł. 

Co do Thermomixa, moja ma Lidlomixa, 3 lata już chyba i absolutnie nie widzi powodu, żeby dopłacać do TM. Przepisy są, wszystko wychodzi, nic się nie zepsuło.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Moja żona go lubi

Moja żona również go lubi. A trzeba przyznać, że jak to sama mówi o sobie - była beztalenciem kulinarnym. A teraz gotuje, piecze i robi wszystko na co ma ochotę. Siłą termomixa jest aplikacja (nie wiem czy tak samo jest rozbudowana w przypadku lidlomixa), na niej żona cały czas wyszukuje nowe przepisy, szuka co może zrobić z rzeczy w lodówce etc. Termomix/lidlomix bardzo pomaga jak ktoś ma jakąś dietę, jak np. moja żona - dieta bezglutenowa. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Okazało się, że jednak wystarczy dotychczasowy  robot  (MUMinek z Boscha) i multicooker (Tefal).

Ohhh, jak ja chętnie bym jakiegoś Kenwooda przytulił... Ale to jeszcze więcej miejsca zajmuje jak TM :D Ale właśnie, dla mnie siłą TM jest to, że sam Ci będzie mieszał podczas gotowania - nic nie przypalone (no, prawie), czysta kuchnia (np. jak sos pomidorowy gotujesz) i możesz iść nie wiem, ogolić się, łeb umyć czy do kibla iść jak Cię ciśnie. To dla mnie jest największy plus, dla którego bym się mocno nad tym zastanawiał. 

Edytowane przez lesiu155
  • Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

To ja mam tak w biurze - ja nie wiem co oni z tym robią, że te kawy smakują jak sikacze. A niby serwisant przyjeżdża regularnie :E i to jakiś porządny ekspres Saeco a lura taka, że masakra. 

Bo pracodawca zapewne nakazał serwisantowi przeprogramować intensywność kawy na najniższą :P

Ale żeście nasrali tymi postami dzisiaj, 3 strony do tyłu jestem :stukniety:

• Haha 1
Opublikowano

Dobra, przebrnąłem :E Co do TM, moja na początku go chciała "bo wszyscy majo", ale skutecznie wybiłem z głowy zarówno TM jak i Lidlomixa. Tablet przyklejony do miski z wagą, meh. W kwietniu robię kuchnie i wlatuje jakiś konkretny robot w okolicy 2 tysi, jakiś Kenwood czy coś, żona doszła do wniosku, że dużo więcej z nim zrobi niż TM.

Co do majonezu jestem tego samego zdania. Winiary do hasioka a Kielecki do wszystkiego innego.

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Bo pracodawca zapewne nakazał serwisantowi przeprogramować intensywność kawy na najniższą :P

Miałem tak w jednej pracy.

Znalazłem serwisówkę do ekspresu z kombinacja klawiszy i standardowym kodem do odblokowania ustawień zaawansowanych i zmieniłem intensywność :D