Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Wielu moich znajomych mówi 'Tesla wygląda jak każdy inny samochód', prezentacja nowego Y i nagle mają język na wierzchu, 'wygląda jak cudo' :P 

https://autoblog.spidersweb.pl/tesla-model-y-juniper-chiny-premiera-sprzedaz

dla mnie wiekszosc tesli z wyglądu to typowy przykład totalnej nijakości pod kątem designu, i zeby nie bylo nie jestem zadnym antyfanem tesli, po prostu są auta które wzbudzają jakies emocje lub nawet anty emocje ale nie tesla, ona jest jak powietrze, jest tak totalnie nijaka , wygląda jakby wzięto kilkanascie losowo wybranych pomysłów z roznych aut a potem je jeszcze bardziej uproszczono i wyprano z charakteru i połączono w jedną nudną całośc. Jesli chodzi o wygląd to auta totalnie bez duszy imho.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Może wam się nie podobać, ale ludzie jarają się nowym Y :)

Można mieć różny gust, ale mówić, że wygląda nijak? No nie :P

juniper_nl_9b634868-f2dd-4997-811c-0b674

Mi i tak refresh trójki najbardziej się podoba. Na żywo super się wyróżnia na tle innych samochodów :)

2024-tesla-model-3_100940488.jpg

Naprawdę do tego porównujecie? 8:E

Fiat_Tipo_Cross_przod.jpg

image;s=5120x0;q=80

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, MaxaM napisał(a):

Może wam się nie podobać, ale ludzie jarają się nowym Y :)

Można mieć różny gust, ale mówić, że wygląda nijak? No nie :P

Mówię tak bo wygląda nijak. Nie znam nikogo kto by sie jarał wyglądem TESLI, dosłownie nikogo, nigdy nie słyszałem ani jednego dobrego zdania od moich znajomych bliższych i dalszych ze TESLE z wyglądu są fajne. serio piszę. 

Auta powinny mieć jakąś swoją duszę jesli chodzi o wygląd , coś co wzbudza emocje (nie muszą to być emocje pozytywne) podam pare przykładów zeby nie było:

Poniższe auta  nie muszą sie kazdemu podobac ale z daleka wiadomo co jedzie, mają własną indywidualnosc i są dobrze zaprojektowane pod kątem stylistyki

Volvo-S90-Detailing-6-of-10_edited.jpg

7xD3R3p.jpeg

Edytowane przez Oldman
  • Upvote 1
Opublikowano

Nowy Y z potencjałem na (znowu) najpopularniejszy samochód w EU a ludzie rozpisują się o duszy.. :D

56 minut temu, Oldman napisał(a):

dla mnie wiekszosc tesli z wyglądu to typowy przykład totalnej nijakości pod kątem designu

A jak myślisz dlaczego to właśnie Tesla sprawiła że elektryki nie zostały tylko ciekawostką na 2 lata i nie wymarly 10 lat temu? ;)

Właśnie dlatego że Tesla zaprezentowała elektryka ktory wyglada jak normalny samochód a nie karykatura jak elektryki w tamtych czasach ;)

Model 3 i Y to jest samochód dla ludu, to jest model który ma być normalny, kiedyś ta normalność zdecydowała o sukcesie Tesli. Dzisiaj to przewaga technologiczna o tym decyduje, choć konkurencja goni.

Chcesz duszy i emocji to zrób rezerwację na roadstera  :D

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Wu70 napisał(a):

Nowy Y z potencjałem na (znowu) najpopularniejszy samochód w EU a ludzie rozpisują się o duszy.. :D

ja nie pisałem o Y tylko o prawie wszystkich teslach zarówno tych droższych jak i tańszych. to juz taki fiat 500x który też jest "samochodem dla ludu" (idąc twoim tokiem rozumowania) wygląda o wiele lepiej ma jakis styl i własną stylistyczną tożsamość

rOnt8gW.jpeg

13 minut temu, Wu70 napisał(a):

Właśnie dlatego że Tesla zaprezentowała elektryka ktory wyglada jak normalny samochód a nie karykatura jak elektryki w tamtych czasach ;)

Tesle nie wyglądają jak normalne samochody, wyglądają jak piąta woda po kisielu , jak placeholdery aut w jakiejśc idie gierce w której rozwala sie auta z laserowej dzidy XD,  widze ze kolejny co nie rozumie problemu i nie widzi tego co oczywiste. To juz chińczyki mają więcej stylu i własnej tożsamosci niż tesle (choc też mają jej mało ale moze pomału sie to zmieni). Starczy , kończę ten offtop.

Edytowane przez Oldman
Opublikowano
8 godzin temu, Decus napisał(a):

Ostatnio miałem dwie bliskie osoby w szpitalu, nagłe przypadki i w ten dzień zrobiłem masę km. Nie było czasu nawet zjeść a co dopiero ładować auto. 

Dlatego mam takie zdanie jakie mam: elektryk to nie kandydat na jedyne auto w domu które ma być niezawodne i  zawsze gotowe do jazdy. 

W styczniu miałem podobną sytuację i Teslą w 20 dni zrobiłem ponad 3200km. Praca, szpital, dom, drugi szpital i tak przez prawie 3 tygodnie. W wolne dni gdy reszta rodziny nie mogła ją po 5-6 razu jeździłem na szpital do Taty. 

Kompletnie nie odczułem że mam elwktryka.

• Upvote 2
Opublikowano
12 godzin temu, Oldman napisał(a):

dla mnie wiekszosc tesli z wyglądu to typowy przykład totalnej nijakości pod kątem designu, i zeby nie bylo nie jestem zadnym antyfanem tesli, po prostu są auta które wzbudzają jakies emocje lub nawet anty emocje ale nie tesla, ona jest jak powietrze, jest tak totalnie nijaka , wygląda jakby wzięto kilkanascie losowo wybranych pomysłów z roznych aut a potem je jeszcze bardziej uproszczono i wyprano z charakteru i połączono w jedną nudną całośc. Jesli chodzi o wygląd to auta totalnie bez duszy imho.

Wygląd jak wygląd każda potwora znajdzie amatora itd. - największe problemy to są w środku bo wszystko jest sterowane elektronicznie :D

https://abc7.com/tesla-y-model-stuck-in-car-hot-battery/13582249/

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Oldman napisał(a):

Tesle nie wyglądają jak normalne samochody, wyglądają jak piąta woda po kisielu , jak placeholdery aut w jakiejśc idie gierce w której rozwala sie auta z laserowej dzidy XD,

To jest tylko Twoje niszowe zdanie. Większość uważa inaczej ;)

5 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Kompletnie nie odczułem że mam elwktryka.

Bo robisz to źle, nie wiesz, że nie je się obiadów jak ma się elektryka, tylko ciągle trasa? ;) 

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

Po prostu atak na tesle jest w modzie a ze nie ma zbytnio co atakowac to trzeba napisac ze ..NIE PODOBA MI SIE i zaorane XD

jak wygląda jak biedniejszy kuzyn chińskich aut i na dodatek jest kiepskie w uzytkowaniu (tabletoza i inne problemy związane z elektroniką) to sie nie dziwie ze ludzie narzekają. 

Edytowane przez Oldman
Opublikowano (edytowane)

Tesla w sprzedaży bije wszystkie marki w tym samym pułapie cenowym i do tego sprzedaż ciągle rośnie od powstania marki (chociaż zobaczymy na ile chwilowych perturbacji Musk wprowadził).

Czyli według was bogatsi ludzie są masochistami i używają produkty kiepskiej jakości, kiepskie w użytkowaniu, do tego kiepsko wyglądające, a na dokładkę drogie.

Ma to sens ;) 

Wiecie co łączy bogatszych ludzi? To, że idą do salonu i kupują jaki sobie chcą samochód, a jak się znudzi czy się wkurzą na auto, to za rok pójdą po kolejne dowolne. Nikt ich nie trzyma przy Tesli, a jednak ją wybierają.

@DjXbeat Kiedy zmieniasz Teslę? Czy wolisz być masochistą? :P

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

to ja mam jakieś oszukane dane z internetu w takim razie  :cool: bo chyba wszedzie piszą ze na 1 miejscu w sprzedaży aut jest Toyota , Na drugim miejscu uplasował się Volkswagen, a na trzecim koncern Hyundai/KIA (wszystkie te firmy robią zarówno auta droższe jak i tańsze)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Czyli według was bogatsi ludzie są masochistami i używają produkty kiepskiej jakości, kiepskie w użytkowaniu, do tego kiepsko wyglądające, a na dokładkę drogie.

Ma to sens ;) 

Ma to sens, bo ludzie kupują to co jest MODNE, niekoniecznie dobre. I tak, ma to sens.

@bergercs i @Oldman dobrze wytłumaczyli.

Co więcej - "do tego kiepsko wyglądające, a na dokładkę drogie" - widziałeś ty kiedyś co taka Balenciaga sprzedaje i za ile? :E

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Oldman napisał(a):

to ja mam jakieś oszukane dane z internetu w takim razie

Sprawdź półkę premium. Nie porównuje się drogich aut z tanimi, gdzie wolumen sprzedaży jest drastycznie inny.

Premium-sedan-sales.png?ssl=1

Ale też i wyprzedza tańsze modele

Best-selling-passenger-car-worldwide.png

50 minut temu, huudyy napisał(a):

widziałeś ty kiedyś co taka Balenciaga sprzedaje i za ile?

51 minut temu, bergercs napisał(a):

że ma on niewiele wspólnego z modą?

Moda na modele samochodów czy Balenciagę? Proszę was, tylko odsetek osób, których stać patrzy na takie rzeczy. Samochód na który stać dla 99% osób jest to po prostu wozidło, a ubranie to pierwsze lepsze z galerii handlowej.

Patrzę, że spoglądacie na to trochę jak na kult iPhona. Kogo nie stać, to moda, trzeba mieć, temu kupują ludzie. Znam ogrom biedniejszych osób co mają nowe iPhony. Z kolei bogatsi znajomi mają wywalone czy iPhone czy Android, do tego zmieniają telefon rzadziej.

Tak samo z autem, z tą różnicą, że biedniejszy się nie szarpnie na auto zaczynające się od 200k, bo moda, a na iPhona już tak.

Edytowane przez MaxaM