Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szkoda zniżek :D Jak rozwaliłem ojcu bok w zafirze no to była chyba pierwsza likwidacja szkody z ac :D ja z szyb to raz na dwa lata średnio korzystam :E raz w ciągu miesiąca dwa razy przednią wymieniałem... dziś to już nie przejdzie, wymiana przedniej raz do roku w owu

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
7 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Mój brachol płaci niby AC przy autach (508 też miał) a zawsze jak coś żona wywinie to robi z kieszeni :E 

Mi się raz przydało. Jak spowodowałem kolizję na wiejskiej drodze jako młody i początkujący kierowca to miałem potem cały lewy bok i dwie pary drzwi do wymiany. Bo mi się wbił w drzwi i przeciągnął przyczepką po całej długości auta drugi samochód :E 

Opublikowano

Od 3 lat ubezpieczam w swoim aucie szyby i nic, a żona w tym czasie załatwiła w swoim szybę czołową 3 razy. :E

Czemu nie ubezpieczę szyby w aucie żony? Zawsze chcą za to jakieś chore kwoty typu 400-500 zł na rok, gdzie za wymianę szyby płaciłem ostatnio coś koło 600.

Opublikowano
10 godzin temu, kapcer napisał(a):

Zawsze chcą za to jakieś chore kwoty typu 400-500 zł na rok, gdzie za wymianę szyby płaciłem ostatnio coś koło 600.

Zmień agenta, ja za szyby dopłacam ~150. A i to podrożało ze dwa lata temu, bo było 100.

Opublikowano
19 godzin temu, marko napisał(a):

No. Kolega z jedną marką wszedł już na drogę sądową. Bo raz, że na cześć zamienną czeka już prawie rok, dwa serwis próbuje wyłączyć to z gwarancji :E

Jedyne co się zgadza, to swieżynka z pakietem serwisowym :E

Czyli jakby miał nowe to by serwis znalazł część zmienną i nie musiałby iść do sądu? WTF :E

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko o tym względnym spokoju z gwarancją i pakietem serwisowym. 

Owszem, są marki gdzie to spoko działa, ale znam też kilka przypadków z otoczenia, gdzie ludzi szlag trafiał, jak serwisy migają się od wykonania usługi. 

Coś jak kup pralkę z pakietem serwisowym, a serwisant będzie ci wciskał, że zepsuło się z twojej winy. 

Edytowane przez marko
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 7.07.2025 o 09:54, dannykay napisał(a):

Tanio. Na BMW (2006) mubi wyliczało mi 800zł w jakichś TU, których nazwy pierwszy raz widziałem. Coś sensownego dopiero 950. Passat 1100 (2011 rocznikowo).

Jaka betka i pojemnosc? Mi E46 2.5 (2000) wyszlo w tym roku (marzec) ~550 za samo OC, a jakos na jesien zeszlego roku E60 (2002) 2.5 OC i NNW ~900.

Opublikowano

Narzekaliscie na wynagrodzenia prawników, a ja wam powiem tak. Mało co nie zwraca się lepiej. Dałem 600 zł za prawnika i odzyskałem całą kasę za studia do do złotówki. 600 zł za 2 pisma, 3h godzin ze mną, nie wiem ile telefonów i godzin z uczelnią bo przejął sprawę i był pełnomocnikiem. 600 zł, a odzyskane ponad 10x tyle. Wiertło wcale nie tak dużo. Kafelkarz chciał 7000 zł za kafelki na 50m2, efekt taki, że spierniczyl robotę i kładłem sam z teściem. Chirurg? 300 zł za 15 minut, efekt taki, że mówił, że przepuklina nie do operowania, a skończyłem z nocka na SOR i i tak czeka mnie operacja. Laweta? 3000 zł na czysto za 10h jazdy. 

Co do Forda jak nie urok to sraczka. Była spora i głęboka dziura w drodze przez miesiąc, którą wczoraj załatali. Żona 2 razy wjechała, dziś byłem na stacji diagnostycznej i wyszło, że sprawność amortyzatora 55%, gdzie drugi ma 82%. Teraz pytanie czy zgłaszać to do gminy. Notorycznie mają i nas na wsi wywalone na spore dziury.

Opublikowano
48 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ogólnie OC poszło do góry o prawie 50% w ciągu 5 lat. &nbsp

Od 2017r jestem w posiadaniu Corolli E12 Kombi 2.0 D4D 90km i jak w 2017r płaciłem 600zł tak obecnie przysłali mi 630zł. 
Corolle użytkuje siostra.

Gość Petru23
Opublikowano

Nie zostawiajcie gazowanych napojów w samochodzie ;)

IMG_20250708_174240941_HDR.jpg

IMG_20250708_174047133_HDR.jpg

Opublikowano (edytowane)

Na 4 nowo zakupione sprzęty agd do kuchni tylko jeden jest wyprodukowany w Chinach, reszta Hiszpania, Włochy i Polska, a mam 2x Bosch, Samsung i Whirpool. Mogło być gorzej. Tak na dobrą sprawę to pierwszy większy sprzęt agd/rtv u mnie wyprodukowany w chinach który kupiłem przez ostatnie 13 lat :E 

Edytowane przez Katystopej