Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Ej, czemu podśmiechujki z Maybacha Excelero którego wrzuciłem? :E  Przecież to jest hipercar sprzed 20 lat, zrobiony w jednym egzemplarzu na zamówienie Fuldy do testowania opon z indeksem na 350km/h :P śmieszy mnie jedynie, że teraz się chwalą konceptem a tu jawnie zalatuje tym Maybachem :E 

Dokladnie tak! Ten May to 2005! A merol chwali sie bryłą dziś!

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

A widzieliście to?

https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-mercedes-klasy-s-coupe-iconic-vision

Ciekawy koncept - czymś go zepsują pewnie :) 

Genialny..dla konkretnej grupy docelowej - zapewne 40+, którzy nie mają co robić z kasą a typowe auta nie mieszczą się juz w garażu. Pewnie stanie obok G63 6x6

Cudo. Jakbym miał za co to bralbym od razu.

3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Dokladnie tak! Ten May to 2005! A merol chwali sie bryłą dziś!

Bo to bryla na dziś. Mądrzejsi od co niektórych wprowadzili to na rynek. Pewnie po to, aby było z czego się śmiać po forach ;)

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Zrobiłem dziś trasę 70+ km na nowych oponkach Nokian Snowproof i kurka, mega przyjemne. Miękkie więc nierówności miło wybierają. Spalanie spadło na tej samej trasie o 0,5L w porównaniu do starych zimówek a trochę butowałem miejscami żeby sprawdzić jak kleją. Naprawdę na pierwszy rzut oka przyjemna oponka..

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, trepek napisał(a):

Jest dłuższy film z rwania kierownicy w Omodzie przez Bąka ;-)

Stal z gównolitu.

Click bajt z nadania Śkody? 

Czekam na test rwania kierownicy w elektrycznym porsche, mieli takie do testów i porownywali w 1 odcinku do elektrycznego chińczyka za kilka razy mniej coin'ów. 

Wojować europejskie firmy nie mają za bardzo czym, to produkują kiełbasę dla ludu.

Opublikowano
4 minuty temu, marko napisał(a):

A ilu ludzi w ogóle nie ładuje tych phev

Znam tylko kilku właścicieli takich i po początkowym okresie fascynacji teraz jeżdżą tylko na benzynie. Szczególnie zimą :) 

kolega ma GLC z poprzedniej generacji PHEV i uwielbia to auto, ale zimą ma zasięg elektryczny 25km.

Ale phev to jednak charakterystyczna hybryda. I problem bierze się z błędnych założeń do wyliczeń. 

Opublikowano (edytowane)

sratytaty wróćmy do poważnych tematów

Wczoraj skończyłem kabinę prysznicową na dole, dziś montuję kibel, a to oznacza pierwszą nockę w swoim domu :D Pijcie ze mną piwo :piwko:  

BTW miała być druga córka, ale jednak lekarz dopatrzył się jajek na ostatnim badaniu, zatem jednak będę miał synka :)

Edytowane przez dannykay
  • Like 5
  • Upvote 3
Opublikowano

Ja zbliżam się do końca remontu kuchni, czekam właśnie na lodówkę, później ostatnia górna szafka bo wczoraj o 22 już nie miałem siły na nią, w weekend fronty i szuflady pomontuje, wykończeniówka z listew mdf przypodłogowych i koniec tego 4 miesięcznego horroru.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, dannykay napisał(a):

Wczoraj skończyłem kabinę prysznicową na dole, dziś montuję kibel, a to oznacza pierwszą nockę w swoim domu :D Pijcie ze mną piwo :piwko:  

BTW miała być druga córka, ale jednak lekarz dopatrzył się jajek na ostatnim badaniu, zatem będę miał jednak synka :)

Gratki! :) 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dannykay napisał(a):

BTW miała być druga córka, ale jednak lekarz dopatrzył się jajek na ostatnim badaniu, zatem będę miał jednak synka :)

Gratulacje!

Rozumiem, że wieszasz samą miskę już? To dobrze przytnij rurki bo jak będą trochę za długie to nie dobijesz kiblem do kafli i będzie ciekło. Jak utniesz za dużo to będzie ciekło. Ja multitoolem najpierw nacinam rurki i dopiero później obcinam piłą. Bo jak zawsze piłą ciąłem to krzywo było i ciekło. 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, dannykay napisał(a):

Zgodzę się, że to horror. Jestem zajechany jak koń po westernie, a jeszcze wszystkiego nie skończyłem. Przeprowadzamy się już z kilku powodów. 

My jak zaczęliśmy remont głównie łazienki to skończyło się na stawianiu ścian na piętrze, wydzielaniu 2 pokoi z jednego dużego :E

Jak zaczęliśmy w marcu tak na początku września koniec. Łazienka miały by położone płytki na płytki. Okazało się, że stare płytki jednak się nie trzymają. Trzeba zerwać. Po zerwaniu okazało się, że jednak całe ściany chodzą. Trzeba zerwać płyty do gołych ścian czyli stelaże + nowe płyty aby wyrównywać partactwo murarzy + zrobienie podłogówki itd 

Teraz spokojnie czekamy do 24 listopada na narodziny syna :) 

IMG_4360.jpeg

IMG_4363.jpeg

Edytowane przez DjXbeat
  • Upvote 3
Opublikowano
51 minut temu, dannykay napisał(a):

BTW miała być druga córka, ale jednak lekarz dopatrzył się jajek na ostatnim badaniu, zatem jednak będę miał synka :)

Ale combo, nie wiem czego pierwszego gratulować ;)

Opublikowano
14 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Mogli jeszcze rzadziej te placki dać, to na pewno by się lepiej trzymało :E BTW całe placki poodchodziły, więc podłoże pewnie nie zagruntowane, albo nie odpylone jak trzeba. 

Dzięki wszystkim :)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

W obecnych czasach zakładanie płci dziecka nie jest bezpieczne :E LGBTQ+/-&% :E 

Ja moje córki wychowuję ideologicznie w niektórych aspektach konserwatywnie :E Nie chce żeby za 15 lat bały sie powiedzieć, że białe jest białe a czarne jest czarne. 

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

PHEVy mają ostatnio złą prasę :) 

PHEV chyba nigdy nie miały być ekologiczne? Bo nikt o zdrowych zmysłach nie pomyśli że dokładając kilkaset kilogramów baterii, a potem jeżdżąc na benzynie to będzie ekologiczne :E 

Ślepy zaułek te pluginy, jak ktoś ma dom i PV to może i ma sens, bo do pracy jeździ na prądzie, a nad morze pojedzie spalinówką. Tylko jak ktoś ma dom i PV to z reguły ma DWA auta, wtedy może mieć benzynę/diesla i elektryka. PHEV niby dobre żeby mieć tylko jedno auto, ale jak kogoś stać na jedno auto to nie wybierze PHEV tylko tanią benzynę... 

Opublikowano (edytowane)

Oj tam, oj tam.

PHEVa z realnym zasięgiem 120-150 km mógłbym przytulić w normalnej cenie ;-)

Ale to prawda, że PHEVy są dla świadomego użytkownika. Dla innych osób, które dalej preferują spalinowe najlepszym rozwiązaniem jest HEV. Jeździsz normalnie, nic nie robisz a automatyka sama oszczędza paliwo.

Edytowane przez trepek
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, trepek napisał(a):

Oj tam, oj tam.

Ale to prawda, że PHEVy są dla świadomego użytkownika. Dla innych osób, które dalej preferują spalinowe najlepszym rozwiązaniem jest HEV. Jeździsz normalnie, nic nie robisz a automatyka sama oszczędza paliwo.

O, totototo.

Dopłacenie 20-40k za PHEV, zmniejszenie pojemności bagażnika --> musiałbym naprawdę dużo jeżdzić na elektryku, żeby się opłaciło :)

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
32 minuty temu, trepek napisał(a):

No właśnie są takie? Bo o tym piszę ;) 

Jeśli ktoś tego nie tankuje pod domem to żadnej oszczędności nie ma, ba nie wiem czy drożej mu nie wyjdzie od zwykłej benzyny.

Albo HEV albo pełny elektryk jak dla mnie.