Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, KiloKush napisał(a):

No ceny aut dla boomerow wywaliło w kosmos. Nawet takie E92 czy E46 czy Mazda MX5 kosztują 2xtyle co 10 lat temu gdy były dużo młodsze

Ja się kiedyś czaiłem na IS300, ale nie miałem kasy bo szczylem byłem i mieszkałem u rodziców, kolega radził żeby nawet gotowkowy sobie wziąć i kupić bo chodziły po 25k i trzymały cenę od lat. Dużo koni, RWD, automat :D Dziś jakieś bezawaryjne mocne RWD nie istnieje. 

Opublikowano
13 godzin temu, marko napisał(a):

Przypominam, że w roku 2005 kupić E46 nawet taką zwykłą 1.6, to trzeba było być kimś. 

Hmmm. I tak, i nie. Taksówkarze często jeździli bardzo fajnymi furami, tak jak teraz w leasingu nowe Toyoty to 90% czasu. Jak ktoś zarabiał średnią to również mógłby sobie pozwolić na E46 lekko używaną. 

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Ofc że spalinowe, jak kogoś jarało R6 RWD to nie będzie o elektrykach gadał, macie osobny temat od poklepywania po plecach :E 

moto-dyskryminacja? :E to moze zmiana nazwy tematu - motoryzacyjna-spalinowa blabla ? ;)

Opublikowano
21 minut temu, TheMr. napisał(a):

Hmmm. I tak, i nie. Taksówkarze często jeździli bardzo fajnymi furami, tak jak teraz w leasingu nowe Toyoty to 90% czasu. Jak ktoś zarabiał średnią to również mógłby sobie pozwolić na E46 lekko używaną. 

Pamiętam jak na studiach w 2011 jechałem właśnie z panią taksówkarz E46 i mówiła, że tragedii nie ma z cenami części. Jeszcze tam LPG miała.

14 minut temu, SuLac0 napisał(a):

moto-dyskryminacja? :E to moze zmiana nazwy tematu - motoryzacyjna-spalinowa blabla ? ;)

Mówimy o autach dających radość z jazdy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, KiloKush napisał(a):

Pamiętam jak na studiach w 2011 jechałem właśnie z panią taksówkarz E46 i mówiła, że tragedii nie ma z cenami części. Jeszcze tam LPG miała.

Mówimy o autach dających radość z jazdy.

Czyli jak coś lub ktoś smyra podczas jazdy, to się zalicza do dawania radości? ;)

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
5 minut temu, KiloKush napisał(a):

Wtedy E46 wydawało się drogie, ale jak ktoś jeździł Corsą czy Punto. Porównując do dzisiejszych kosztów utrzymania to był barszcz :D 

Pamiętam jak dziś, wujek narzekał na BMW bo miały... 6 cylindrów, czyli 6 świec trzeba kupic, a to już drogo bo on ma 4... Ah ta polska wieś :E 

Opublikowano

Miałem E46 1.9 benzyna z LPG. Całkiem fajne autko było i na 2 lata użytkowania nic się nie zepsuło. Autka skasowane. Była partnerka nie ustąpiła pierwszeństwa i TIR ja cała przytarł do bandy ochronnej :E 

Opublikowano
Teraz, DjXbeat napisał(a):

Miałem E46 1.9 benzyna z LPG. Całkiem fajne autko było i na 2 lata użytkowania nic się nie zepsuło. Autka skasowane. Była partnerka nie ustąpiła pierwszeństwa i TIR ja cała przytarł do bandy ochronnej :E 

Przeżyła wypadek tylko po to, żebyś ją rzucił? :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przeżyła wypadek tylko po to, żebyś ją rzucił? :E 

Status związku - to skomplikowane %-)

To już po zjeździe z autostrady było gdzie miała ustąpić pierwszeństwa i w tym samym czasie zjechała z tirem. Wjechała w martwe polu- gościu jej nie widział i przygniotł ją do barierek. Jej się nic nie stało a auto całe zjechane z obydwu stron, drzwi z obydwu stron wyrwane. Szkoda całkowita:

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano (edytowane)

Idealne podsumowanie 😂
A paliła 8l gazu /100km 

Wracając do tematu ekspresu do kawy. Finalnie z racji tego że lubimy z żoną kawy mleczne wybraliśmy Philipsa Latte Go 5500 z dodatkową pełną gwarancją na 5 lat i uwaga. U Nas wszystko ok a siostra kupiła taki sam 2 dni po Nas i przy pierwszym uruchomieniu wyzionął ducha. Kawa zmielona w pojemnik, woda poleciała dołem i poszedł z niego dym spalenizny. Od razu zgłoszone i na drugi dzień wymienili na nowy 

IMG_6259.jpeg

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano

#AGDLAB

w sumie to LAB już nie pasuje a szkoda bo hashtag chwytliwy :P

Z racji, że bobo w drodze to żona wpadła na pomysł, że przydałaby się suszarka do ubrań. No i zacząłem wertować internety. Z tego co znalazłem to najlepsze są Bosh z AutoClean, ale ten niestety praktycznie już nie do kupienia (wycofany gdzieś w 2024). Następne w kolejce podbonno LG ze względu na automatyczne czyszczenie skraplacza ale z tego co wiem to Bosh z "SelfCleaning Condenser" ma to samo a z reguły jest tańszy (seria 6) o parę stówek, do tego dostęp do skraplacza w LG jest trudny gdyby za parę lat trzeba było jednak go ręcznie wyczyścić. Ktoś coś? Na jakie rzeczy i funkcje jeszcze zwrócić uwagę?

Opublikowano
5 minut temu, lesiu155 napisał(a):

LG. I wcale dostęp nie jest trudny. Tylko pytanie, po co tam się dobierać? Po 2 latach tam zajrzałem to kłaczka nie było.

Co to jest 2 lata :P Nie wiem, może nie jest to potrzebne. Na razie zbieram dane i póki co jeszcze sobie nie poukładałem w głowie wszystkiego :E

4 minuty temu, bergercs napisał(a):

Gdybyś się zdecydowal na, którąś z tych (nie porównywalem z ceneo jak cenyz innymi sklepami):

1

2

to jeszcze przez killka dni rabat 100zeta z kodem  Kupon_AGD100

Hmm trochu droga. Celowałem w okolice 3k

Opublikowano
7 minut temu, bergercs napisał(a):

*Wersja dla prawników:

Kochanie, chcesz TM7? Bo w zestawie z Onkyo M-80/P-80 jest w super cenie,  ponadto  jak  dobierzemy zmywarkę Electroluxa, żebyś nie musiała sama myć to głośniki Focala będą 10% taniej".

Niestety audio to nie moja bajka 

Ja mam zestaw Sonosa w game roomie i gra dobrze, całą resztę mam gdzieś. :E 

Ja to bardziej jakieś kosiarki, drony i inne 8:E