Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez j4z · Opublikowano
Wracamy do akustyki i ustawienia trójkąta. Wspominałem, że u mnie więcej dobrego robi odsunięcie miejsca odsłuchu od ściany, niż kolumn od ściany. Zawsze mnie wkurzała chuda, szorstka średnica, no to już jest dużo lepiej. Miejsce odsłuchowe było jakieś 70cm od ściany. Odsunąłem kanapę jeszcze bardziej, oczywiście zmniejszyłem odległość między kolumnami, żeby zachować trójkąt równoboczny. Teraz miejsce odsłuchu jest jakieś 97cm od ściany. Kolumny są pod ścianą, także nie ma co zbyt pochopnie oceniać po zdjęciach. 10db różnicy na wysokim basie, gdzieś w okolicach 180hz nawet 16db różnicy, kilka db na niskiej średnicy. W odbiorze średnica jest dużo, dużo pełniejsza i ciężar instrumentów się zwiększył. Brzmienie się wypełniło. Ogólnie od 200hz w górę jest teraz w miarę liniowo, opadająco i się podoba, ale dowaliłem +6db na basie w ampli, bo lubię. Widzę tu potencjał na odcięcie kolumn na 80hz i pokombinowanie z subem. Aktualny czas pogłosu: -
Przez LeBomB · Opublikowano
No tak, dajmy publicznie na tacy wszystko co jako kraj zamierzamy kupić w ramach dozbrajania... Pewne rzeczy zawsze były tajne i dla bezpieczeństwa takimi powinny pozostać. Powinno się po prostu prezydentowi jako zwierzchnikowi sił zbrojnych udostępnić taką listę, powiedzieć publicznie, że prezydent taką listę dostał i się z nią może zapoznać, ale w ramach klauzul tajności nie może ujawniać szczegółów. -
Przez Phoenix. · Opublikowano
Tutaj sie zgodze, oled ma wady ale daje najlepsza jakosc obrazu i tak z wszystkich dostepnych matryc, a ludzie siedza na ips/va i jakos im nie przeszkadzaja wady i kiepski obraz ale wydziwiaja nagle, ze nie kupia oleda bo ma takie i takie wady, czysta hipokryzja
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi