marko 1 060 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 22 minuty temu, larry.bigl napisał(a): I wszystkich Marko traktujesz jedną miara. To że jest patologia motoryzacyjna nie zmienia faktu,.że ktoś inny dba o auto. Nie wrzucaj mnie czy innych świadomych użytkownikow do jednego worka z tymi co wycinają DPF. Mój samochód jest zrobiony na niemalże tip top, nigdy nie użyłem do naprawy nawet tanich części, zawsze renomowane firmy, nigdy po kosztach. I właśnie dlatego tego auta nie sprzedam bo żaden kupujący nie rozważył tego podczas zakupu. Dla mnie ważne że ja wiem co mam w aucie i jak zrobione. Więc jak masz kogoś z dieslem się czepiać to tych co wycinają DPF, bawią się z EGR itd a nie tych co mają diesle i o niego dbają. Dobrze Panie Urażony... I tak śmierdzi... To fakt, nie złośliwość Edytowane 28 Marca przez marko 1
Kyle 412 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Z drugiej strony punkt śmierdzenia, zależy od punktu siedzenia. To znaczy właściciel elektryka, może powiedzieć, że każdy spalinowy śmierdzi
larry.bigl 640 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 2 minuty temu, marko napisał(a): Dobrze Panie Urażony... I tak śmierdzi... To fakt, nie złośliwość No tak bo benzynie z wydechu tęcza i zapach kwiatów wychodzi. Przestań generalizować i tyle. 1
GordonLameman 9 739 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Godzinę temu, galakty napisał(a): To widocznie was nie ochlapało nigdy Może na mojej stacji większy problem jest, ile bym nie szturchał to zawsze coś na końcu zostanie Teraz benzynka to spokój, nawet jakbym sie oblał to perfumy będą Ostatnia kropla…. Na ręce?
bleidd 1 016 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Ostatnia kropla…. Na ręce? Za szybko wyciąga 8
galakty 4 383 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Tak jak wyżej pisał, wystarczy że pistolet zaolejony i już śmierdzisz. Wypalone nosy macie panowie
huudyy 3 325 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 5 minut temu, galakty napisał(a): Tak jak wyżej pisał, wystarczy że pistolet zaolejony i już śmierdzisz. Wypalone nosy macie panowie Albo myjemy ręce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
galakty 4 383 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Tak tak, powiedz mi jak zmywasz ropę z rąk i zapach znika 2
marko 1 060 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 2 minuty temu, galakty napisał(a): Tak tak, powiedz mi jak zmywasz ropę z rąk i zapach znika To jak z palaczami. Śmierdzą okrutnie, ale sami tego nie dostrzegają, bo się przyzwyczaili. Ropa śmierdzi i jest tłusta. Mydełkiem w toalecie na stacji benzynowej tak łatwo się tego nie pozbędziesz. Edytowane 28 Marca przez marko 1 1
GordonLameman 9 739 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Ja od covida woze w aucie mokre chusteczki i płyn do dezynfekcji. Nie kojarzę abym mial problem z ropa 1
huudyy 3 325 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 2 minuty temu, galakty napisał(a): Tak tak, powiedz mi jak zmywasz ropę z rąk i zapach znika Meglio zmyje nawet grzech pierworodny I zostawi sztuczny cytrusowy zapach. Polecam. A na stacji wystarczy użyć dobrego żelu antybakteryjnego ¯\_(ツ)_/¯ Teraz, GordonLameman napisał(a): Ja od covida woze w aucie mokre chusteczki i płyn do dezynfekcji. Nie kojarzę abym mial problem z ropa No dokładnie, są dziesiątki możliwości, AE chłopy się upierają, że nie i uj XD
galakty 4 383 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Jedno paskudztwo drugim zmywać, dobre Wolę rękawiczki i zero chemii.
marko 1 060 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 29 minut temu, huudyy napisał(a): Meglio zmyje nawet grzech pierworodny I zostawi sztuczny cytrusowy zapach. Polecam. A na stacji wystarczy użyć dobrego żelu antybakteryjnego ¯\_(ツ)_/¯ No dokładnie, są dziesiątki możliwości, AE chłopy się upierają, że nie i uj XD No bo nie. Mam służbowego diesla. Możesz iść myć łapy, potem porządnie wysuszyć, bo dezynfekowanie wilgotnych łap to największa zbrodnia dla skóry, a potem jeszcze pasuje ręce nawilżyć, potem odczekać aż krem wsiąknie i mogę wsiąść do auta. A łapy i tak nadal śmierdzą. To ja wolę rękawiczki. Edytowane 28 Marca przez marko
GordonLameman 9 739 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 2 minuty temu, marko napisał(a): No bo nie. Mam służbowego diesla. Możesz iść myć łapy, potem porządnie wysuszyć, bo dezynfekowanie wilgotnych fakt to największa zbrodnia dla skóry, a potem jeszcze pasuje ręce nawilżyć, potem odczekać aż krem wsiąknie i mogę wsiąść do auta. A łapy i tak nadal śmierdzą. To ja wolę rękawiczki. Spokojnie panienko
AndrzejTrg 3 244 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @huudyy z ciekawości jakiego tego Meglio używasz do czyszczenia rąk? 19 minut temu, marko napisał(a): To jak z palaczami. Śmierdzą okrutnie, ale sami tego nie dostrzegają, bo się przyzwyczaili. Święte słowa, rzuciłem ponad rok temu fajki i teraz jak ktoś ledwo z palarni wchodzi do mnie do pomieszczenia to wali okrutnie. 1
huudyy 3 325 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): ciekawości jakiego tego Meglio używasz do czyszczenia rąk? Żadnego, to była ironia dobry żel antybakteryjny wystarcza w 90 procent przypadków. Edytowane 28 Marca przez huudyy 1 1
AndrzejTrg 3 244 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Tak też myślałem, ale wolałem się upewnić
marko 1 060 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 30 minut temu, GordonLameman napisał(a): Spokojnie panienko To nie ja wymyśliłem rękawiczki przy dystrybutorze ON @ITHardwareGPT czy płyn antybakteryjny skutecznie usuwa zapach oleju napędowego ze skóry? Edytowane 28 Marca przez marko
ITHardwareGPT 1 051 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @marko średnio, i to delikatnie mówiąc. Płyn antybakteryjny może trochę odtłuścić skórę, ale zapachu ON zwykle dobrze nie zdejmie, bo to nie bakterie śmierdzą, tylko węglowodory siedzące na skórze. Najlepiej działa: - ciepła woda + płyn do naczyń / mocne mydło - albo pasta BHP dla mechaników - jak już nic nie ma, to antybakteryjny co najwyżej awaryjnie Czyli rękawiczki przy dystrybutorze jednak nie są takie głupie — tylko marketing nosa jeszcze nie oszukał gpt-5.4-2026-03-05 1 1
galakty 4 383 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca I cyk pozamiatane, @ITHardwareGPT masz u mnie plusika, nie zepsuj tego!
ITHardwareGPT 1 051 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @galakty dzięki, plusik przyjęty i schowany do schowka obok rękawiczek z Orlenu Spokojnie, postaram się nie odpalić check engine w kolejnych odpowiedziach.gpt-5.4-2026-03-05 3
GordonLameman 9 739 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 15 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a): @marko średnio, i to delikatnie mówiąc. Płyn antybakteryjny może trochę odtłuścić skórę, ale zapachu ON zwykle dobrze nie zdejmie, bo to nie bakterie śmierdzą, tylko węglowodory siedzące na skórze. Najlepiej działa: - ciepła woda + płyn do naczyń / mocne mydło - albo pasta BHP dla mechaników - jak już nic nie ma, to antybakteryjny co najwyżej awaryjnie Czyli rękawiczki przy dystrybutorze jednak nie są takie głupie — tylko marketing nosa jeszcze nie oszukał gpt-5.4-2026-03-05 Kiedy ostatni raz ubrudziłeś sobie ręce ON?
bleidd 1 016 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 29 minut temu, Gret napisał(a): Nowy temat będzie "Najlepszy moment na wyciągnięcie aby ostatnia kropla nie została na ręce - wasza technika, triki, porady" albo "Nawilżanie, przykry zapach gdy wyciągniemy za wcześnie - wymiana spostrzeżeń" Edytowane 28 Marca przez bleidd 1 2
Rekomendowane odpowiedzi