Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, lesiu155 napisał(a):

W sumie to dlaczego nie? W mieście masz zazwyczaj drogi dobre więc zawieszenie to nie problem, a że pali? No skoro stać na RSa to i na paliwo powinno. R5 rekompensuje spalanie :) Nie rozumiem w ogóle płaczek ludzi co kupią duży silnik i płaczą, że pali. No heloł :E 

Taak, ale tam było pytanie o komfort, spalanie (ktoś liczył bodajże na 10l) i hałas. No nijak RS3 nie wychodzi z tego :) 

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, KiloKush napisał(a):

Myślę, że tu główne skrzypce gra DSG+AWD. Nawet Skoda Yeti 1.4 z DSG AWD zrobiona na 200KM nieźle idzie.

Jasne, ale pojemność to pojemność, małe turbo silniczki się szybciej zagrzeją. 

Opublikowano
14 minut temu, bleidd napisał(a):

Ano, jestem na grupce A3/S3/RS3 i tam też posiadacze RS3 przekonują cały świat, że RS3 to idealne daily do jeżdżenia po mieście na zakupy i wożenia dzieci do przedszkola :boink: Twarde, niskie i żłopiące 15l w mieście, idealne na wyjazd po bułki rano :E

11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Chyba też widziałem post o pytanie co na daily S3 czy RS3 i zesrańsko właścicieli RS3 że to idealne na daily i do miasta :E 

Taaa właściciele RSx'ów to taka sekta, że jak idą na wybory to dopisują czeckboxa z RSx, bo w tym też jest najlepszy.

• Haha 4
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Taak, ale tam było pytanie o komfort, spalanie (ktoś liczył bodajże na 10l) i hałas. No nijak RS3 nie wychodzi z tego :) 

Komfort to pojęcie względne, na płaskim będzie komfortowo :D Ale 10l no to już mrzonka, faktycznie :D Ja planuję V8 i zdaję sobie sprawę, że w mieście to 20+, później przyjdę wam płakać, że ojojoj kupiłem i na paliwo nie wyrabiam? :D 

3 minuty temu, dannykay napisał(a):

Powiedz to Łodzianom :E 

W sumie o Łodzi i Lublinie nie pomyślałem :E 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Taaa właściciele RSx'ów to taka sekta, że jak idą na wybory to dopisują czeckboxa z RSx, bo w tym też jest najlepszy.

:E :E :E 
Dobre! 

2 minuty temu, lesiu155 napisał(a):

Komfort to pojęcie względne, na płaskim będzie komfortowo :D Ale 10l no to już mrzonka, faktycznie :D Ja planuję V8 i zdaję sobie sprawę, że w mieście to 20+, później przyjdę wam płakać, że ojojoj kupiłem i na paliwo nie wyrabiam? :D 

W mieście na leżących policjantach i gulikach będzie wybitnie dobrze. Na szczśście guliki są zazwyczaj na prawym pasie, a RS3 to wiadomo - przyspawany do lewego :E 

No, możesz płakać. Będziemy cię szyderczo i ironicznie pocieszać :E 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, lesiu155 napisał(a):

W sumie to dlaczego nie? W mieście masz zazwyczaj drogi dobre więc zawieszenie to nie problem, a że pali? No skoro stać na RSa to i na paliwo powinno. R5 rekompensuje spalanie :) Nie rozumiem w ogóle płaczek ludzi co kupią duży silnik i płaczą, że pali. No heloł :E 

No ale miasto to nie są tylko piękne i równe drogi :P Są i progi zwalniające, i czasem krawężnik trzeba pokonać, to jakiś remont, to jakiś uskok. I potem zwalniasz przed progiem do 3 km/h bo inaczej RS3 jeszcze dodatkowo obniżone z prześwitem 5cm urwie zderzak :E

Przytoczę parę komentarzy:

"a s3 do dla dziewczyn"

"Tylko RS3 . S3 można dla Kobiety kupić .żeby się cieszyła"

"S3 to fajne dla kobitki do miasta"

Także no proszę państwa 333 KM w hatchbacku do miasta to tylko dla ciot i kobitek.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
22 minuty temu, dannykay napisał(a):

Powiedz to Łodzianom :E 

+1 XD 

19 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Ja planuję V8 i zdaję sobie sprawę, że w mieście to 20+, później przyjdę wam płakać, że ojojoj kupiłem i na paliwo nie wyrabiam? :D 

Akurat v8 są różne, mogą ci spalić 12l na setkę jak I 45+ :E

5 minut temu, bleidd napisał(a):

Także no proszę państwa 333 KM w hatchbacku do miasta to tylko dla ciot i kobitek.

Większość tych 'kozaków' jeździ starym A8 sciagnietym z rajchu albo rozbitym s4 z USA XD 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, bleidd napisał(a):

Są i progi zwalniające, i czasem krawężnik trzeba pokonać, to jakiś remont, to jakiś uskok. I potem zwalniasz przed progiem do 3 km/h bo inaczej RS3 jeszcze dodatkowo obniżone z prześwitem 5cm urwie zderzak :E

Fx3vPX4WcAQkPDX.jpg

Sam mam obniżony samochód więc znam ten ból :D Tylko mój nie kosztuje 300k :E 

2 minuty temu, trepek napisał(a):

Te 20l to jak w garażu będzie stał :E Na drodze może być ciężko.

Nie ma źle. Gdybym musiał do roboty codziennie jeździć no to nawet bym nie brał pod uwagę. A że z domu pracuję to mnie to nie boli za bardzo. A jeśli pyknie to wyjdzie w praniu czy płacz i zgrzytanie zębów czy jednak miód na uszy :D Czas pokaże, pieśń przyszłości.

Edytowane przez lesiu155
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, huudyy napisał(a):

+1 XD 

Akurat v8 są różne, mogą ci spalić 12l na setkę jak I 45+ :E

Większość tych 'kozaków' jeździ starym A8 sciagnietym z rajchu albo rozbitym s4 z USA XD 

Ja na FB lubię wchodzić na profile takich świrów co pod postem o BMW M5 cisną od razu, że to gawno i Audi RS6 lepsze. W drugą stronę też. Fani BMW niepytani też muszą na lewo i prawo pisać jakie BMW jest zajefajne. Wchodzisz na profil i tam w 90% jakieś stare Audi/BMW w zdjęciach.

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja na FB lubię wchodzić na profile takich świrów co pod postem o BMW M5 cisną od razu, że to gawno i Audi RS6 lepsze. W drugą stronę też. Fani BMW niepytani też muszą na lewo i prawo pisać jakie BMW jest zajefajne. Wchodzisz na profil i tam w 90% jakieś stare Audi/BMW w zdjęciach.

parafrazując klasyka

Cytat

o wartości kompletu kół do takiej M5

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Akurat Yaris GR ma problemy z trwałością już w serii, a 2.0TSI bardzo lubi chipa i podnoszenie mocy.

Zależy które 2.0 TSI, bo w nowszych jest problem z chipem.

2 godziny temu, dannykay napisał(a):

Przystawiam się do 2.0 tsi 190 kuni z okolic 2021 roku. Jakieś bolączki znacie?

Mam dokładni taki zestaw czyli 2.0 TSI z 2021 roku, a fura to Passat B8. Bolączki? Cieknąca pompa wody + podobno po jakimś czasie problem ze skrzynią, ale naprawa całkiem rozsądna cenowo. 

Od kupna zrobiłem jakieś ponad 6k km. Głównie Warszawa + S8/A2. Średnie spalanie około 8L. Jak jest duży ruch na A2, to potrafi spalić poniżej 6L. Normalna jazda ekspresówką bez szaleństw to okolice 6,5L. 

Chciałem Leona Cuprę 4x4 300 KM, ale ciężko było coś dorwać, a w tych pieniądzach co Passat, to były roczniki 17/18, więc stare auta niestety. Sama bryła auta, komfort i wyciszenie naprawdę na plus. Z chęcią zmienię na Passata 2.0 272 KM 4x4 jak budżet pozwoli. Problem drugi, że ich praktycznie nie ma, więc zostają Niemcy, chociaż tam też mało lub przesiadka na Superba. Ewentulanie Tiguan R, ale to już sporo kasy... 

Edytowane przez piwakk
Opublikowano
14 minut temu, dannykay napisał(a):

Przejrzałem resztki jakichś for. Goście po 200k km bez mrugnięcia robią, więc jak kupię takiego ~~100k km, to chwilę polata. Co do wersji 272, to ostatnio facet wrzucał na grupę

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-passat-alltrack-ID6Ia3mI.html

No tylko ja patrzyłem 272 w R-Line ewentualnie Elegance i dopchany jak mój :P Takich niestety jest malutko lub wcale. No i przebieg znacznie mniejszy, przy tylu tu już lekki worek pieniędzy może będzie trzeba szykować. 

Opublikowano

Ech tam RS3 i inne wynalazki... 

Za moich czasów to była zabawa - w maluchu zmieniony wałek rozrządu i tłoki, do tego zebrane koło zamachowe i była rakieta, że przeguby przy drifcie urywało :) 

5 godzin temu, trepek napisał(a):

Zrobisz mocne sprzęgło to zacznie klękać dalej. A to przegub, a to półosie, a to zawieszenie. To znowu hamulce trzeba zmieniać bo nie sztuką jest się rozpędzać ale hamować też trzeba czymś. I tak dalej i tak dalej. Jak większa moc to zaraz wtryski, lepsze IC a jak lepsze IC to cały dolot. Jak dolot zrobiony to turbawka. Jak już dolot porobiony to wydech + bandaże aby nie grzać komory. I tak dalej i tak dalej. Wszystko przerabiałem.

Dokładnie tak jak piszesz zrobiłeś jedno to inny układ siadał albo ograniczał, a jak już większość układów była wymieniona, to znów za mało mocy. Jak wjechał silnik od CBR, to zabawa od początku, ale była moc :).

Do tego 2 pasażerów do bagażnika (2 worki z piaskiem) żeby przodu nie podnosiło ;D.

Obecnie to trzeba wydać majątek, żeby bawić się w takie rzeczy, a nawet jazda Imprezą nie daje już takich emocji jak kiedyś maluchem, 

No i w RS3 nie puścisz "Zawsze chciałem mieć takie coś..."

Spoiler

Opublikowano

A ja tam bym się nie obraził i chętnie przygarnął takie RS3/RS5 na daily :wariat: 

Ktoś nadal szuka Kugi? Przeglądałem oferty i 2.5 PHEV 949zł netto z serwisem w cenie a ubezpieczenie 1zł.

Q5 też się świetnie liczy, 1966 netto z serwisem i ubezpieczeniem :o

Opublikowano
51 minut temu, Wu70 napisał(a):

A ja tam bym się nie obraził i chętnie przygarnął takie RS3/RS5 na daily :wariat: 

Ktoś nadal szuka Kugi? Przeglądałem oferty i 2.5 PHEV 949zł netto z serwisem w cenie a ubezpieczenie 1zł.

Q5 też się świetnie liczy, 1966 netto z serwisem i ubezpieczeniem :o

Ciekawe tylko jak na koniec takiego najmu rozliczają wgniecenia w karoserii. W tym kraju nawalanie drzwiami po innych autach to chyba sport narodowy.

Opublikowano
9 godzin temu, piwakk napisał(a):

No tylko ja patrzyłem 272 w R-Line ewentualnie Elegance i dopchany jak mój :P Takich niestety jest malutko lub wcale. No i przebieg znacznie mniejszy, przy tylu tu już lekki worek pieniędzy może będzie trzeba szykować. 

Fejsbuk to już chyba nawet śledzi co czytam w sieci :E Bo wypluł mi właśnie świeżą (post sprzed 30 min licząc od tego wpisu) ofertę B8 Variant, 2019 polift, 4x4 272KM DSG Elegance, salon PL, 2 właściciel, ~167 tys. km przelotu, fvat 23%, netto 63 tys. zł;
Wg. opisu raczej doposażona (LED Matrix, DCC, grzane/wentylowane/elektryczne fotele, skóry, grzana kierownica, czujniki+kamera, virtualne zegary, adaptacyjny tempomat itd.);
Deklarowana wymiana oleju co ~15 tys. km, w skrzyni co ~60 tys, a kompletny rozrząd przy ~150 tys. km (na wszystkie serwisy fv).