Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Nie chce zagracić sobie balkonu dwoma. A jak padną dwa? Podwójny serwis. Chodziło mi bardziej o samą firmę Rotenso czy ktoś miał, użytkował, czy rozglądać się za innymi. 

Z średniaków najbardziej kolecane są Gree, Haier, AUX. Jeśli masz mocno naslonecznione mieszkanie to będziesz potrzebował 7kw.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

W nowej robocie mógłby kupować nowego civica co dwa miechy :lol2: 

Widząc jak dobry jest aktualny civic warto postarać się by móc kupować nowego co miesiąc 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, wallec napisał(a):

Widząc jak dobry jest aktualny civic warto postarać się by móc kupować nowego co miesiąc 

Tam będzie 5/X5, bo wymagany jest prestiż, a nie podnieta nastolatków. Jedno i drugie nota bene zabawnie głupiutkie jest :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tam będzie 5/X5, bo wymagany jest prestiż, a nie podnieta nastolatków. Jedno i drugie nota bene zabawnie głupiutkie jest :E 

Z tym że, to podniecenie nastolatków będzie jeździło, podczas gdy prestiż będzie stał w serwisie. :E

Cytat

prestiż kolego, prestiż 

Raczej kompleksy.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano
5 godzin temu, Klima napisał(a):

Gree

O to fajnie, bo tylko Gree u mojego montera ma jednostkę która się zmieści na ścianie 74 cm. A nigdy nie słyszałem o tej marce, dopiero teraz jak zrobiłem spacer po blokach to widziałem że sporo ich zamontowanych jest. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Klima napisał(a):

Z średniaków najbardziej kolecane są Gree, Haier, AUX. Jeśli masz mocno naslonecznione mieszkanie to będziesz potrzebował 7kw.

Poczytałem trochę i będzie Daikin 4MX80A 8 kW + Daikin Emura 3.5 kW do salonu i 3x Daikin Perfera 2 kW do pokoi. 

Niewiele drożej wyjdzie niż Rotenso. Do Mitsubishi raczej nie będę już dopłacał. Sam agregat do Mitsubishi to 16k :E  

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
22 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Nie chce zagracić sobie balkonu dwoma. A jak padną dwa? Podwójny serwis. Chodziło mi bardziej o samą firmę Rotenso czy ktoś miał, użytkował, czy rozglądać się za innymi. 

Nalepka polskiego producenta na chińskim sprzęcie. Jak większość na rynku. 

Jeżeli tanio to można się zastanowić  bo masa części do tego. Trochę podobnie jak z kosami spalinowymi, kosiarkami, piłami. Wszystko na allegro z tanich podobne różniące się tylko nazwą. 

Tak jak w przypadku pomp ciepła. 

Mięli lub mają jedne z najtańszych pomp ciepła. 3-4k zł za monoblok bo to wszystko brand z inna nalepką i zmienioną obudową. 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie tam daleko do bronienia jego wyborów, ale te auta dzieli kilka klas. I to nie na korzyść civica.

Jeśli dzieli je cena to logiczne, że i jakość. Jednak bardziej od"prestiżu"cenie sobie niezawodność towaru za który płacę. Auto to tylko środek do przemieszczania się, ale dla wielu dalej pozostaje przedłużeniem członka lub lekarstwem na kompleksy. 

Opublikowano
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Nalepka polskiego producenta na chińskim sprzęcie. Jak większość na rynku. 

Jeżeli tanio to można się zastanowić  bo masa części do tego. Trochę podobnie jak z kosami spalinowymi, kosiarkami, piłami. Wszystko na allegro z tanich podobne różniące się tylko nazwą. 

Tak jak w przypadku pomp ciepła. 

Mięli lub mają jedne z najtańszych pomp ciepła. 3-4k zł za monoblok bo to wszystko brand z inna nalepką i zmienioną obudową. 

Jeśli mają 40% rynku i oferują 90% jakości Daikin/LG za 60% ceny to Polska nalepka za produkcję w Chinach mnie nie zniechęca. Jutro podjadę do sklepu z klimatyzacją to się dodatkowo podpytam jak to wygląda. Wyczytałem teraz że Rotenso ma w środku mają identyczny kompresor jak Daikina :E 

Opublikowano

Dziś łyknąłem z żoną na raz trasę do Krakowa od siebie, 500+km i już chyba wiem, że jednak co E klasa to E klasa :E dawno długiej trasy od strzała  je robiłem i sobie przypomnialem dlaczego lubię tego starego gruza. 3L pod maską jednak się dobrze odpychają..

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

pff... co to jest za dystans ;)

1.6 dizelek, civic ix kombi, full załadowany pod korek, 1150 kilometrów jednego dnia i spalanko 4.8

20 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Dziś łyknąłem z żoną na raz trasę do Krakowa od siebie, 500+km i już chyba wiem, że jednak co E klasa to E klasa :E dawno długiej trasy od strzała  je robiłem i sobie przypomnialem dlaczego lubię tego starego gruza. 3L pod maską jednak się dobrze odpychają..

Ile to ma koni?

• Haha 1