GordonLameman 10 159 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 51 minut temu, wallec napisał(a): Pytanie ile wjeżdża tytułem"wynagrodzenie" a nie jak nazywa się stanowisko W nowej robocie mógłby kupować nowego civica co dwa miechy
DjXbeat 796 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): W nowej robocie mógłby kupować nowego civica co dwa miechy Panie… to Ty masz „śmieciowe” zarobki Edytowane 18 Lipca przez DjXbeat 1
Klima 97 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 14 godzin temu, TheMr. napisał(a): Nie chce zagracić sobie balkonu dwoma. A jak padną dwa? Podwójny serwis. Chodziło mi bardziej o samą firmę Rotenso czy ktoś miał, użytkował, czy rozglądać się za innymi. Z średniaków najbardziej kolecane są Gree, Haier, AUX. Jeśli masz mocno naslonecznione mieszkanie to będziesz potrzebował 7kw. 1
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 5 godzin temu, DjXbeat napisał(a): Panie… to Ty masz „śmieciowe” zarobki No bez przesady, różnica to będzie z 1,5 civica rocznie Ale chyba muszę nadgonić 1
wallec 1 755 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 8 godzin temu, GordonLameman napisał(a): W nowej robocie mógłby kupować nowego civica co dwa miechy Widząc jak dobry jest aktualny civic warto postarać się by móc kupować nowego co miesiąc 1
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 5 minut temu, wallec napisał(a): Widząc jak dobry jest aktualny civic warto postarać się by móc kupować nowego co miesiąc Tam będzie 5/X5, bo wymagany jest prestiż, a nie podnieta nastolatków. Jedno i drugie nota bene zabawnie głupiutkie jest 1
dannykay 1 086 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) @wallecjak się przymierza do nowego x5, to raczej średnia krajowa nie jest dla niego wyznacznikiem @GordonLameman kurna był na labie taki cytat odnośnie starego e39 z puentą Cytat prestiż kolego, prestiż Edytowane 19 Lipca przez dannykay 2
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 48 minut temu, GordonLameman napisał(a): Tam będzie 5/X5, bo wymagany jest prestiż, a nie podnieta nastolatków. Jedno i drugie nota bene zabawnie głupiutkie jest Z tym że, to podniecenie nastolatków będzie jeździło, podczas gdy prestiż będzie stał w serwisie. Cytat prestiż kolego, prestiż Raczej kompleksy. Edytowane 19 Lipca przez Cappucino
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 19 minut temu, Cappucino napisał(a): Z tym że, to podniecenie nastolatków będzie jeździło, podczas gdy prestiż będzie stał w serwisie. Raczej kompleksy. Ale za to jak wolno będzie jeździło
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ale za to jak wolno będzie jeździło Te które jedzie czy stoi?
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 48 minut temu, Cappucino napisał(a): Te które jedzie czy stoi? Mnie tam daleko do bronienia jego wyborów, ale te auta dzieli kilka klas. I to nie na korzyść civica.
galakty 5 065 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 5 godzin temu, Klima napisał(a): Gree O to fajnie, bo tylko Gree u mojego montera ma jednostkę która się zmieści na ścianie 74 cm. A nigdy nie słyszałem o tej marce, dopiero teraz jak zrobiłem spacer po blokach to widziałem że sporo ich zamontowanych jest.
TheMr. 3 054 Opublikowano 19 Lipca Autor Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 6 godzin temu, Klima napisał(a): Z średniaków najbardziej kolecane są Gree, Haier, AUX. Jeśli masz mocno naslonecznione mieszkanie to będziesz potrzebował 7kw. Poczytałem trochę i będzie Daikin 4MX80A 8 kW + Daikin Emura 3.5 kW do salonu i 3x Daikin Perfera 2 kW do pokoi. Niewiele drożej wyjdzie niż Rotenso. Do Mitsubishi raczej nie będę już dopłacał. Sam agregat do Mitsubishi to 16k Edytowane 19 Lipca przez TheMr.
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Ja mogę polecić jednostki Fujitsu. U mnie od 4 lat działa naprawdę dobrze 1
Dimazz 754 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 22 godziny temu, TheMr. napisał(a): Nie chce zagracić sobie balkonu dwoma. A jak padną dwa? Podwójny serwis. Chodziło mi bardziej o samą firmę Rotenso czy ktoś miał, użytkował, czy rozglądać się za innymi. Nalepka polskiego producenta na chińskim sprzęcie. Jak większość na rynku. Jeżeli tanio to można się zastanowić bo masa części do tego. Trochę podobnie jak z kosami spalinowymi, kosiarkami, piłami. Wszystko na allegro z tanich podobne różniące się tylko nazwą. Tak jak w przypadku pomp ciepła. Mięli lub mają jedne z najtańszych pomp ciepła. 3-4k zł za monoblok bo to wszystko brand z inna nalepką i zmienioną obudową. 1
SuLac0 679 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca @Dimazz no , ale ze jak? o czym Ty piszesz? a gdzie nasz "patriotyzm gospodarczy"?? ja chce kupic klime "made in europe", a najlepiej "made in poland"
GordonLameman 10 159 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Trochę współczuję tym co się nabrali na narracje o autach wodorowych
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 4 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Mnie tam daleko do bronienia jego wyborów, ale te auta dzieli kilka klas. I to nie na korzyść civica. Jeśli dzieli je cena to logiczne, że i jakość. Jednak bardziej od"prestiżu"cenie sobie niezawodność towaru za który płacę. Auto to tylko środek do przemieszczania się, ale dla wielu dalej pozostaje przedłużeniem członka lub lekarstwem na kompleksy.
TheMr. 3 054 Opublikowano 19 Lipca Autor Opublikowano 19 Lipca 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Nalepka polskiego producenta na chińskim sprzęcie. Jak większość na rynku. Jeżeli tanio to można się zastanowić bo masa części do tego. Trochę podobnie jak z kosami spalinowymi, kosiarkami, piłami. Wszystko na allegro z tanich podobne różniące się tylko nazwą. Tak jak w przypadku pomp ciepła. Mięli lub mają jedne z najtańszych pomp ciepła. 3-4k zł za monoblok bo to wszystko brand z inna nalepką i zmienioną obudową. Jeśli mają 40% rynku i oferują 90% jakości Daikin/LG za 60% ceny to Polska nalepka za produkcję w Chinach mnie nie zniechęca. Jutro podjadę do sklepu z klimatyzacją to się dodatkowo podpytam jak to wygląda. Wyczytałem teraz że Rotenso ma w środku mają identyczny kompresor jak Daikina
Dimazz 754 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca a w pompach ciepła jest chyba sprężarka mitsub w 90% pomp ciepła z Chin. A cała pompa to kopia jakiejś markowej pompy ale nie pamiętam od której firmy. To samo jest z innym sprzętem z chin tu kosy spalinowe. Wszystko podobne ale od innych producentów https://allegro.pl/oferta/kosa-spalinowa-koszenia-trawy-kosiarka-podkaszarka-wykaszarka-demon-rq580-17627447076?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ZTc3MzdiYmYtNTRjMC00ZDYwLWE0YmYtNTg4MzNmNWI0ZWM2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=618efd08-b1d9-48b2-9ef1-0d018c2beb54 https://allegro.pl/oferta/kosa-spalinowa-podkaszarka-wykaszarka-kosiarka-trawy-mocna-solidna-zestaw-18577282275?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=MTdkZTIwNTgtZmVjNC00NzllLTlmZjAtNzZhMGQ4N2FmZjE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=25b5e0be-f340-4b0d-ac59-4410a691dff2 https://allegro.pl/produkt/kosa-spalinowa-podkaszarka-do-trawy-wykaszarka-duzy-zestaw-mocna-dzielona-94242396-386f-44d9-9fc5-49d96909314a?offerId=18489127266
DjXbeat 796 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Kosę Demon mam już z 5 lat i po za tym, że musiałem zmienić wał, który się wytarł przez brak konserwacji to kosa działa perfekcyjnie. Bardzo dobry sprzęt jak za takie pieniądze
wallec 1 755 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Co się stało z redaktorem, który tak bardzo dużo tematów zakładał?
larry.bigl 696 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Dziś łyknąłem z żoną na raz trasę do Krakowa od siebie, 500+km i już chyba wiem, że jednak co E klasa to E klasa dawno długiej trasy od strzała je robiłem i sobie przypomnialem dlaczego lubię tego starego gruza. 3L pod maską jednak się dobrze odpychają.. 2 1
wallec 1 755 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca pff... co to jest za dystans 1.6 dizelek, civic ix kombi, full załadowany pod korek, 1150 kilometrów jednego dnia i spalanko 4.8 20 minut temu, larry.bigl napisał(a): Dziś łyknąłem z żoną na raz trasę do Krakowa od siebie, 500+km i już chyba wiem, że jednak co E klasa to E klasa dawno długiej trasy od strzała je robiłem i sobie przypomnialem dlaczego lubię tego starego gruza. 3L pod maską jednak się dobrze odpychają.. Ile to ma koni? 1
larry.bigl 696 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Mnie spalanie nie jara. Kultura pracy, lekkość odpychania. Spalanie wyszło mi 7,6L/100km z dystrybutora. OM642, 224KM. 3
Rekomendowane odpowiedzi