Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Ale nikt nie każe kupować ekosystemu pod 100W, wystarczy 40-50W przez PD, Samsung nawet tyle dziś nie ogarnia, bo z ładowarką Anker pracuje na 20W.... 

A to tak. Chodziło mi o narzekanie i pogoń za jak największą ilością W z którymi się często spotykam pod artykułami o nowych smartfonach: "ładowanie tylko 45W, mój smartfon potrafi 100+ i dlatego jest lepszy".

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, huudyy napisał(a):

Z dupy to ty teraz robisz porównanie :E 

No chyba nie. To co on napisał i do czego Ty pijesz, to jakbyś wziął galaxy s26 i najtańszego chinola za 500zł. Z obu niby zadzwonisz, ale plastikowa obudowa, jeden i do tego kiepski aparat oraz cud, jeśli obsługuje płatności zbliżeniowe :) A na koniec będzie Ci wyświetlał reklamy w interfejsie. Coś w ten serek.

I niczego nikomu nie narzucam. Wjechaliście na mnie jak na burą sukę, bo śmiem podważać ilość klatek na sekundę w telefonach.
Opanujcie się kurła :E 

Edytowane przez dannykay
Opublikowano

Ja mam ładowanie bodajże 60w, nie korzystam w ogóle ale awaryjnie to coś niesamowitego - od 0 do 80 procent w parę minut. 

Teraz, dannykay napisał(a):

No chyba nie. To co on napisał i do czego Ty pijesz, to jakbyś wziął galaxy s26 i najtańszego chinola za 500zł. Z obu niby zadzwonisz, ale plastikowa obudowa, jeden i do tego kiepski aparat oraz cud, jeśli obsługuje płatności zbliżeniowe :) Coś w ten serek.

Dlatego dałem Ci lepsze porównanie bo faktycznie porównanie Polo do Passata było niezbyt udane - ale posiadanie tego samego auta o różnej mocy było duzo bardziej adekwatne. 

1 minutę temu, dannykay napisał(a):

Wjechaliście na mnie jak na burą sukę, bo śmiem podważać ilość klatek na sekundę w telefonach,

Welp, sam podważasz opinie ludzi którzy telefony takie mają i z nich korzystają ¯\_(ツ)_/¯ 

Dla mnie ten sam efekt był na laptopie - teraz mam matrycę 165hz I gdy patrzę na 60, to mnie oczy bolą :E

Opublikowano
3 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Jak nie wojna elektryk vs spalinowy, europejczyk vs chińczyk to teraz Android vs iPhone. Jakie to dzisiejsze społeczeństwo jest upośledzone … :E 

A ja tylko zacząłem mówić o ścianie technologicznej w bateriach, w samochodach. :E 

Opublikowano
25 minut temu, trepek napisał(a):

Widzicie? Tylko androidziarze plują się o ficzery. W jabłkach nie ma z tym problemu. Albo takiego ficzera nie ma albo jest po dokupieniu iKostki za 999$ :E Na pochybel smutasom! :pajac:

Dokładnie tak i to jest najlepsze.

Kupujesz, działa. Nawet nie musisz czytać recenzji, specyfikacji, jakie ma aparaty, ile ram itp itd bo będzie działać.

Jak masz akurat lipe w kielni, to możesz wziąc wersję 64GB / 128 GB pamięci bo masz iClouda i za rok lub dwa jak się odkujesz to sobie kupisz coś 512 GB i wywalone.

My iPhoneowcy nie musimy się tym interesować bo produkt robi to, do czego zostal stworzony.

Ktoś tu pisał, że siedzi dalej na 13 PRO. Ten sprzęt ma 3-5 lat? A wciąż ekran top, aparaty top, pamięc top, jakość wykonania top. Wszystko gituwa oprócz kabelka a androidziarze już 5 raz kupują średniaka i się cieszą, że mają 120Hz i ładowanie 61,3W :d

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, kapcer napisał(a):

A to tak. Chodziło mi o narzekanie i pogoń za jak największą ilością W z którymi się często spotykam pod artykułami o nowych smartfonach: "ładowanie tylko 45W, mój smartfon potrafi 100+ i dlatego jest lepszy".

Tak naprawdę tylko Realme/Oppo/OnePlus mają swój system ładowania, reszta zadowoli się PD. 

S26 z baterią 4100-4200 (nie chce mi się sprawdzać) ładuje się dłużej od Xiaomi z baterią 6300. S26 trzyma dobę, Xiaomi dwie. I co ciekawe S26 kupi się dziś taniej, tam tylko AI robi robotę i to przyznaję, reszta bleh. Aparaty to dno, zostali na poziomie S22/S23. 

Opublikowano (edytowane)

Taki miałem plan, tylko trudno mi ostatnio wygospodarować dniówkę, żeby jechać z tym specjalnie do Łodzi. U mnie w wygwizdowie nie ma serwisu, który włoży ori baterię

Prędzej kupię nowszego, żeby przejść na usb c

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
26 minut temu, wallec napisał(a):

Ktoś tu pisał, że siedzi dalej na 13 PRO. Ten sprzęt ma 3-5 lat? A wciąż ekran top, aparaty top, pamięc top, jakość wykonania top. Wszystko gituwa oprócz kabelka a androidziarze już 5 raz kupują średniaka i się cieszą, że mają 120Hz i ładowanie 61,3W :d

Mam ten sam telefon od 2021 roku, więc twój argument to inwalida :E

@dannykay a ty nie byłeś z Łodzi? Czy na wiochę się przeniosłeś? 

14 minut temu, dannykay napisał(a):

I to jest bardzo dobry powód, jeden kabel do ładowania wszystkiego to wspaniała rzecz. Dziękuję Pan Unia. 

Opublikowano
24 minuty temu, dannykay napisał(a):

Taki miałem plan, tylko trudno mi ostatnio wygospodarować dniówkę, żeby jechać z tym specjalnie do Łodzi. U mnie w wygwizdowie nie ma serwisu, który włoży ori baterię

Baterie i tak warto zmienić nawet na zamiennik, tak żeby było napisane 100% to go jeszcze pogonisz w dobrej kasie jak będziesz chciał, ale podejrzewam że jak znowu ci będzie trzymał półtorej dnia to olejesz temat bo on jest jak obecny zwykły 17. Tylko trochę ciemniejszy ekran a tak to pierdoly w stylu wyspa, ai, te ramki po bokach - nic na co się zwraca uwagę.

11 minut temu, huudyy napisał(a):

Mam ten sam telefon od 2021 roku, więc twój argument to inwalida :E

@dannykay a ty nie byłeś z Łodzi? Czy na wiochę się przeniosłeś? 

I to jest bardzo dobry powód, jeden kabel do ładowania wszystkiego to wspaniała rzecz. Dziękuję Pan Unia. 

Na czym siedzisz i jak śmiga ten czterolatek 

Opublikowano (edytowane)

Realme 8 Pro, a bardzo dobrze, bateria trzyma bez problemu 1,5 dnia, zdjęcia są użyteczne, internet śmiga (do wartościowych zdjęć mam aparat więc to nie jest jakies ważne). 

Jedyne co mnie irytuje to lekki lag przy szybkim scrollowaniu zdjęć, bo wrzuciłem kartę 256Gb i zawaliłem połowę shitem :E

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, wallec napisał(a):

Ktoś tu pisał, że siedzi dalej na 13 PRO. Ten sprzęt ma 3-5 lat? A wciąż ekran top, aparaty top,

Mi zależy na naturalnych, możliwie najlepszych zdjęciach, więc post-process wyłączam, a wówczas liczy się matryca i jej fizyczne możliwości. iPhone 13 PRO ma matrycę (zgodnie z info na GSMarena) wielkości 1/1,7" (i ma filtr Bayera 12 MegaSubPikseli). Te 12 megasubpikseli to dzisiaj podły standard, ale matryca 1/1,7" jest totalnie przeciętna. W dzisiejszej, nadal średniej półce da się wyrwać matrycę 1/1,56", a nawet są takie perełki, które mają 1/1,4". Wyższa półka, startuje z rejonów 1/1,3", natomiast TOP, to są rejony 1".

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Może tak być i szanuję takie podejście, ale w iPhone w ogóle nie chodzi o specyfikację ale o doświadczenie i ostateczną jakość.

Nie zrozumie tego nikt kto nie miał.

Naciskasz zrób zdjęcie i ono jest top na każdym pro i zwykłej 17.

Opublikowano
15 minut temu, wallec napisał(a):

Nie zrozumie tego nikt kto nie miał.

Naciskasz zrób zdjęcie i ono jest top na każdym pro i zwykłej 17.

Widzę że nie tylko Hąda über alles ale i iPhone über alles 8:E

te twoje Top zdjęcia z iPhona to przeciętne zdjęcia z niektórych flagowców Androidowych, tych najlepszych Apple już chyba nigdy nie dogoni.

Opublikowano (edytowane)

Top to na pewno nie. Zwłaszcza zoom i uwa, tam chiny odjechały bardzo wyraźnie. Ale ma tę zaletę, że jest przewidywalny, zawsze zrobi przynajmniej dobre zdjęcie, nie ma problemów z ostrością, z balansem bieli, ze złą ekspozycją, zbyt długim czasem naświetlania, że gdzieś wyjdą jakieś brzydkie szumy, że aparat zalaguje o 0.5s i to nie zdążysz zrobić zdjęcia temu co chciałeś (szybkie/poruszające się obiekty).

Jak miałem jeszcze OnePlusa 8 Pro to potrafił w tych samych warunkach zrobić dość mocno różniące się od siebie zdjęcia, gdzieś totalnie zgubić detal na zdjęciu, niedoświetlić.. choć 90% zdjęć było jak najbardziej ok to te 10% miało jakieś totalnie losowe wpadki.

Edytowane przez bleidd
  • Upvote 3
Opublikowano

W iPhonie jest jeszcze ta część którą jest słaba ale prawdziwa.

Wchodzisz do knajpy, masz pro, dostajesz lepszy stolik i młoda kelnerka się uśmiecha.

Siadasz w poczekalni i dentysty masz pro dostaniesz kawę, wodę i gazetę.

Na spotkaniu w towarzystwie nikt nie pyta jaki masz telefon bo wszyscy wiedzą że jest drogi.

A z Androidem jesteś niewidoczny i nijaki bo nikt tego nie rozpoznaje.

• Haha 4
  • Confused 1