dannykay 1 121 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 16 minut temu, huudyy napisał(a): Dlatego mężczyźni robią 2,5-3 razy więcej wypadków w Polsce średnio. XDD Wiadomo, że chłopy za kółkiem bardziej odpie$#$#lją, ale czy ten wskaźnik uwzględnia, że po prostu jeździmy więcej? Jak rodziną gdzieś jedziemy, to rzadko kiedy żona prowadzi, bo woli być wożona. Oprócz tego kierowcy zawodowi, to też w zdecydowanej większości mężczyźni.
huudyy 3 479 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) 6 minut temu, dannykay napisał(a): Wiadomo, że chłopy za kółkiem bardziej odpie$#$#lją, ale czy ten wskaźnik uwzględnia, że po prostu jeździmy więcej? Jak rodziną gdzieś jedziemy, to rzadko kiedy żona prowadzi, bo woli być wożona. Oprócz tego kierowcy zawodowi, to też w zdecydowanej większości mężczyźni. "Niektóre kobiety mogą mieć mniejsze zaufanie do swoich umiejętności za kierownicą, co może wynikać z ich niższej pewności siebie. Jednakże statystyki wyraźnie pokazują, że kobiety są bezpieczniejszymi kierowcami. Pomimo że panie stanowią ponad 40 proc. posiadaczy prawa jazdy kategorii B, to w minionym roku były odpowiedzialne za 27,9 proc. wypadków drogowych. Ponadto znacznie rzadziej są sprawcami wypadków ze skutkiem śmiertelnym" – przekazała Maria Dąbrowska-Loranc z Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego ITS. Z analiz ITS wynika, że kobiety jeżdżą wolniej, przestrzegają przepisów ruchu drogowego, zachowują większą kulturę na drodze, nie podejmują niepotrzebnego ryzyka, są dużo bardziej odpowiedzialne i powodują mniej wypadków." https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kobiety-jezdza-rozwazniej-Mezczyzni-za-kolkiem-odpowiadaja-za-70-tys-wypadkow-8903612.html Zasadniczo baby może i są odpowiedzialne za stłuczki, ale to wyższy odsetek wypadków u mężczyzn jest poniekąd winą testosteronu - większa skłonność do podejmowania (niepotrzebnego) ryzyka, jazda w emocjach czy zwykła popisówka. Edytowane 2 Września przez huudyy 2
trepek 1 998 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września W stłuczkach i obcierkach przodują kobiety. W najtragiczniejszych wypadkach mężczyźni. W sumie ciężko mi sobie przypomnieć kiedy ostatnio (poza Peretti) było, że jakaś laska szarżowała po drodze i zabiła przechodniów z dzieckiem albo gnała 300 km/h po autostradzie i wrąbała się w samochód z rodziną. 1
TheMr. 3 105 Opublikowano 2 Września Autor Opublikowano 2 Września (edytowane) A to więcej niz jeden policjant, komendant nawet Edytowane 2 Września przez TheMr. 1 2
jarux 273 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 5 godzin temu, huudyy napisał(a): Nie tylko tobie - fajnie wygląda w wersji od Fiata w takim miętowym kolorze Gdyby wrzucić tam ogniwa lifepo oraz pompę ciepła
DjXbeat 830 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): A to więcej niz jeden policjant, komendant nawet „Psy” o kiełbasę się gryzły 3
Kyle 615 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 3 godziny temu, DjXbeat napisał(a): „Psy” o kiełbasę się gryzły ... i to jeszcze polskie. Takiego kalibru sceny to raczej w ZSRR się widywało. ... ale wstyd.
TheMr. 3 105 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Ale przynajmniej tanio Przypomina mi to blachę surową, cienką, do Fiatów/Polonezow z lat 90
SuLac0 719 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Podwozie chińskiego auta po dwóch latach eksploatacji w Polsce. Nie jest dobrze... [ZDJĘCIA] - MotoFocus.pl Warto przy tym bardzo wyraźnie zaznaczyć: nie wyciągamy na podstawie jednego egzemplarza wniosku dotyczącego wszystkich samochodów chińskich ani nawet wszystkich samochodów marki BAIC. Zwłaszcza, że w komentarzach odpowiadających na materiał pojawiły się liczne głosy użytkowników BAICa 3 i innych modeli koncernu, twierdzących że podwozia ich aut są wolne od korozji i bardzo interesujacy szczegol dot. tego przypadku Co istotne, właścicielka samochodu nie zdecydowała się na dochodzenie roszczeń wobec importera w ramach gwarancji. 1
TheMr. 3 105 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Jestem ciekaw co z tego się urodzi.
jarux 273 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 19 minut temu, TheMr. napisał(a): Jestem ciekaw co z tego się urodzi. Stawiam, że kolejny wałek.
8V32 PcLab 507 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Jest joint venture z Tajwańskim Foxconem, który ma własną modułową platformę EV o nazwie MIH (Mobility in Harmony). Kasa też jest z KPO. Ja bym nie stawiał że zwykły wałek Na MIH powstały m.in.: Foxtron Model C – SUV, pierwszy produkcyjny samochód na MIH; Foxtron Model B – crossover, bazujący na platformie Model C, ale ze zmienionymi wymiarami; Model E – sedan; kolejne konstrukcje, w tym Model D/N/U.
jarux 273 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Uwierzę dopiero gdy coś będzie wyprodukowane
Krzysiak 3 306 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września W dniu 1.09.2026 o 12:06, huudyy napisał(a): Fajny nawet i ma panel dedykowany do klimy! Ciekawe jak te płytki dotykowe działają tam Ciul z płytkami...ciekawe jak podłoga po roku czy dwóch Niedawno klient przyciągnął przyczepkę 1.5 rocznym lexem (zabij mnie, nie pamiętam modelu, ale suv za którego dał ~500k), wkurwiony na max jakie to jest gówno (nie przyczepka)...w spodzie rudo jak w starym oplu Choć to obraza do opla bo młody ma corsę z 2008, czyli starą i rudo w spodzie nie jest 1
Kyle 615 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Ja miałem Corsa D, pierwsza rejestracja 2006 grudzień w Niemczech i kupiłem ją w 2014r maj ... to trzeba było robić podwozie, bo było zardzewiałe (czyszczenie z rdzy i konserwacja). Taki o (ten sam kolor, ale bez tych przeciwmgielnych na dole i z alukołpakami 14"): Edytowane 3 Września przez Kyle
Gang 483 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Corsa D to całkiem udany model Btw teściowe taka mają z 2010 i mówią, że lepiej zawsze gdzieś jechać Corsa bo: -nowa, a Accord używany - z tyłu wiecej miejsca - większy bagażnik - ma normalna klimę a nie tylko ustawienie temperatury. - jak się żarówka w corsie przepali to można wymienić. - jest bezpieczniejsza bo się wyżej siedzi ;do
lesiu155 449 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 8 godzin temu, jarux napisał(a): Uwierzę dopiero gdy coś będzie wyprodukowane Arrinery kilka sztuk powstało Co do Corsy, fajne autko ale nie z 1.0. Z tym silnikiem C była lepsza
Krzysiak 3 306 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) @Kylew sumie u mnie 2 Corsy D, bo żona miała 3d jakieś 8 lat temu i teraz młody 5d (obie 2008). W spodzie zero rudej w obu przypadkach, tyle że obie swoje pierwsze lata spędziły na południu Francji. Pierwsza miała rudą w typowym miejscu, czyli przód maski (błąd konstrukcyjny). W każdym razie jak na auto tańsze niż iPhone 17 pro nie mam się do czego przyczepić. Wozi codziennie młodemu dupe do roboty. Edytowane 4 Września przez Krzysiak
Kyle 615 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 2 godziny temu, Gang napisał(a): Corsa D to całkiem udany model Btw teściowe taka mają z 2010 i mówią, że lepiej zawsze gdzieś jechać Corsa bo: -nowa, a Accord używany - z tyłu wiecej miejsca - większy bagażnik - ma normalna klimę a nie tylko ustawienie temperatury. - jak się żarówka w corsie przepali to można wymienić. - jest bezpieczniejsza bo się wyżej siedzi ;do Lubiłem Corsa D (miałem wersję przedliftową). Jednak mam parę uwag, do uwag Twoich teściów: - z tyłu (ja miałem model 3 drzwiowy) to siedząc po prawej stronie na tylnej kanapie, głowa już dotykała/była bardzo blisko prawej podsufitki (tego "łuku"), co wynikało z obłego kształtu auta, szczególnie z tyłu. - bagażnik jest typowy, jak to w takich autach, czyli ... szybko się zapełniał (w sensie, że nieduży) - jak mi się żarówka w reflektorze z przodu (chyba z prawej) przepaliła, to wolałem jechać do mechanika, bo dostęp był tak tragiczny, że aż nie dowierzałem, bo trzeba było rozkręcać nieco samochodu (chyba odkręcał gość koło, czy coś, by wymienić tą żarówkę). Natomiast halogeny od rejestracji z tyłu, to faktycznie sam sobie łatwo i przyjemnie wymieniłem jak się spaliły (50 groszy sztuka mnie kosztowała swoją drogą). - co do wysokości siedzenia ... moim zdaniem siedzi się tam na normalnej wysokości (nie jest wysoko), ... no typowo jak na "checzbeka" i przyznaję, że dobrze mi się na takiej niższej pozycji (niż w SUV) siedzi 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): W spodzie zero rudej w obu przypadkach, tyle że obie swoje pierwsze lata spędziły na południu Francji. Wiesz ... ja tam nie wiem co ten Niemiec, co miał to auto przede mną robił, gdzie parkował itp. Jak się jest drugim właścicielem i to jeszcze auto kupione od handlarza autami używanymi, to ... nic nie wiesz, bo taki nawet jak coś mówi, to i tak kłamie.
Krzysiak 3 306 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września @Kyleno niestety dużo zależy od pochodzenia używanego auta. Mój 508 z Francji też i mimo 11 lat na karku nigdzie rudej nie ma, szef przywiózł niedawno 5 letniego 508 z Danii, no i już się znajdzie.
huudyy 3 479 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 9 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Ciul z płytkami...ciekawe jak podłoga po roku czy dwóch Niedawno klient przyciągnął przyczepkę 1.5 rocznym lexem (zabij mnie, nie pamiętam modelu, ale suv za którego dał ~500k), wkurwiony na max jakie to jest gówno (nie przyczepka)...w spodzie rudo jak w starym oplu Choć to obraza do opla bo młody ma corsę z 2008, czyli starą i rudo w spodzie nie jest Mieć Lexa/toyotę/Hondę w Polsce i nie zakonserwować podwozia? Papaj macha Teściowa miał kiedyś syfika IX, brana nówka z salonu, po 6 latach podłoga gorzej wyglądała niż w moim pełnoletnim paździerzu premium.
trepek 1 998 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Ja miałem ESa z 2019r i rok temu podłoga była w świetnym stanie. Jedynie na elementach zawieszenia miejscami coś rudego wychodziło ale to powierzchowne. Nie wiem, czy od covida zaczęli lecieć w kulki czy co. Lex polski salon.
Cappucino 536 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 14 godzin temu, TheMr. napisał(a): Jestem ciekaw co z tego się urodzi. Kolejna ekipa co się nachapie. 11 godzin temu, jarux napisał(a): Uwierzę dopiero gdy coś będzie wyprodukowane Dokładnie, nie takie zapowiedzi już w tym kraju słyszałem. 1
bbandi 626 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 3 godziny temu, huudyy napisał(a): Mieć Lexa/toyotę/Hondę w Polsce i nie zakonserwować podwozia? Papaj macha Kupił za 500k a 7k na konserwę żałuje 🙂 zresztą na nowe można wosk nałożyć i się gwarancji nie traci 1
Rekomendowane odpowiedzi