Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, trepek napisał(a):

W takim towarzystwie musiał być szczęśliwy :D

Jak to było? "Masz prawo zachować milczenie, wszystko co powiesz może być wykorzystane przeciwko Tobie" :E

9 godzin temu, trepek napisał(a):

Pierw urobiła teściowa, później żona :E To było do przewidzenia.

Ale dobrze zjeść, to fajnie, nie? :P

Ja z teściową rozliczamy się pierogami xD w klasyfikacji "kto najwięcej dokarmia" teściowa ląduje bezpośrednio za babcią :E

A tak poważnie, to ostatnio pytałem się o ofertę multi sim właśnie ze względu na teściową. W domu ma kiepski zasięg, a internetu stacjonarnego nie potrzebuje. Więc był pomysł na multi sim, antenę zewnętrzną LTE i router, a eSIM w komórce. Jeden abonament, internet w drodze i dobre wifi w domu. A tu widzę, że się w PL tak nie da. 

Edytowane przez marko
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kiedyś pytałem sie Was czy ktoś oddaje krew itd bo sie zastanawiałem czy zacząć..

a ja mimo ze jeszcze ani jednego roku nie udało mi sie oddac 6 razy bo zawsze cos wypadało, zblizam sie juz mocno do odznaki drugiego stopnia (12 litrów)

ale ten czas leci

• Like 1
Opublikowano

Panowie, skusił się ktoś na prerder S25? 

Kusi mnie by jednak kupić Ultre 512GB. Wychodzi 4770 ze wszystkimi zniżkami jakie mam. 

Ostatni raz kupiłem telefon w 2019r. Potem przesiadłem się na służbowy S21 FE ale w nim bateria to jakieś nieporozumienie. Muszę mieć sztywne 60Hz i ciemny tryb żeby to dzień wytrzymało. Pół biedy będąc w domu ale w wyjazdach służbowych to wrzód na tyłku. 

Opublikowano

jeżeli bateria jest najważniejsza to nie wjem czy Samsung będzie najlepszym wyborem. 

moja moto 40neo potrsfi pod koniec dnia miec 40-60 procent, mimo kilku godzin rozmów i w tle mam wszystko włączone. 

a do tego w motoroli szybkie ładowanie to 68 Wat a nie 30. 

czysty android chyba mniej prądu je. chociaż ektan ba pewno mam gorszy. 

Opublikowano

@GordonLameman nie będę tam rozwalał tematu. IPhone. Próbowałem kiedyś z macbookiem. Bo w DE to bardzo popularne mieć macbooka i czasami czułem się jak debil, że nie potrafię tego zbytnio obsługiwać. No to kupiłem macbooka. No i... nie zaczarował mnie. Taka puszka, co to niby wszystko potrafi, a na niewiele pozwala... 

Opublikowano
4 minuty temu, Gang napisał(a):

jeżeli bateria jest najważniejsza to nie wjem czy Samsung będzie najlepszym wyborem. 

moja moto 40neo potrsfi pod koniec dnia miec 40-60 procent, mimo kilku godzin rozmów i w tle mam wszystko włączone. 

a do tego w motoroli szybkie ładowanie to 68 Wat a nie 30. 

czysty android chyba mniej prądu je. chociaż ektan ba pewno mam gorszy. 

No właśnie S25 są niby na tym nowym Snapie i SOT wychodzi dobry. Zwłaszcza w Plusie i Ultra. 

Inna opcja będzie powrót do P20 Pro który nadal dzielnie się trzyma ale tam system stanął na Android 10 :/

Opublikowano (edytowane)

A czemu nie S25+? Minimalnie mniejszy od Ultra, ale bateria praktycznie tej samej pojemności, a w porównaniu do S25 to prawie 25% pojemniejsza.

Na Androidzie 10 bardzo szybko dostrzeżesz, że wiele apek nie da się albo zainstalować, albo zaktualizować. Plus wszystkie apki tyją, więc ten P20 Pro dostanie czkawki.

Edytowane przez marko
Opublikowano

Heh ale w drodze do roboty miałem dziś chwilę grozy. Jadę sobie jak gdyby nigdy nic przez drogę w lesie. Zakręt, który pokonuję dzień w dzień tak samo a dziś w połowie zakrętu jak by mi jedno koło odpadło i auto jedzie prosto, możesz sobie kręcić kierownicą ale to nic nie daje. Zaraz ESP się włączyło a ja noga na hamulec. Mówię co jest? Powietrza gdzieś nie mam, sworzeń mi urwało? Zatrzymuję się oglądam auto dookoła niby wszystko gra. No dobra jadę dalej powolutku i testuję. Za jakieś 500metrów hamuję a tu ABS jak głupi zaczął pracować. Okazało się że jakieś gruntowe przymrozki w jakiś losowych miejscach spowodowały szklankę na drodze. Na termometrze w furze +2-3C. 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
32 minuty temu, Gret napisał(a):

Heh ale w drodze do roboty miałem dziś chwilę grozy. Jadę sobie jak gdyby nigdy nic przez drogę w lesie. Zakręt, który pokonuję dzień w dzień tak samo a dziś w połowie zakrętu jak by mi jedno koło odpadło i auto jedzie prosto, możesz sobie kręcić kierownicą ale to nic nie daje. Zaraz ESP się włączyło a ja noga na hamulec. Mówię co jest? Powietrza gdzieś nie mam, sworzeń mi urwało? Zatrzymuję się oglądam auto dookoła niby wszystko gra. No dobra jadę dalej powolutku i testuję. Za jakieś 500metrów hamuję a tu ABS jak głupi zaczął pracować. Okazało się że jakieś gruntowe przymrozki w jakiś losowych miejscach spowodowały szklankę na drodze. Na termometrze w furze +2-3C. 

Czarny lód ;) jakoś na początku stycznia to samo miałem w drodze do pracy, na krajówce  dwupasmowej 6 aut na łuku się rozbiło, ja miałem pełne gacie przy hamowaniu.

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano

Dokładnie, ale patrząc na 2-3C na termometrze człowiekowi do głowy by nie przyszło że może tak ściąć. Co prawda było mokro bo w nocy padła deszcz. No i też niezła pułapka bo to było w losowych miejscach. Człowiek kawy rano nie potrzebuje po takich akcjach :P

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Oneplus 13 z baterią 6000mha, ludzie wyciągają 8-10h SOTU, na reddicie poczytaj, Samsungi dopiero od następnej generacji wprowadzą baterie krzemowe które są pojemniejsze przy tych samych rozmiarach.

No właśnie Ultra z 5000mAh wyciąga (wstępne recenzje) 8h SOT. 

Poza SOT liczy się też standby. W obencym S21 FE bateria nie używając nawet telefonu leci w tempie ekspresowym. 

W Samsungu mnie zawsze przekonuje to, że po prostu działa. Gdybym miał w sensownych pieniądzach pixela 256/512 to bym brał w ciemno ale niestety cenowo wychodzi równie drogo. 

No nic, muszę się zastanowić.

Opublikowano
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Po co gapić 8-10h dziennie w ekran telefonu?

niektórzy telefonu używają jako narzędzie pracy, tu wcale nie chodzi o jakiś doomscrolling.

9 minut temu, dannykay napisał(a):

ale S20FE z exynosem skutecznie mnie wyleczył :E

do tej pory mam żal do koreańców za to, że nam to gówno wciskają :|

Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Czarny lód ;)

ostatnio jak jechałem DW pod Kępno, to po drodze na prostym odcinku w odległości może 30 metrów od siebie były 2 auta w rowie (stara Fiesta i jakiś bus) - pod cienką warstwą ubitego śniegu było dosłownie lodowisko, gdyby zgarnąć śnieg to możnaby zakładać łyżwy i jeździć...

Opublikowano
Godzinę temu, Gret napisał(a):

No i też niezła pułapka bo to było w losowych miejscach.

Czasem, jak pogoda niepewna, lubię w losowych miejscach nagle lekko przyhamować i obserwować jak się samochód zachowuje. Niekiedy mi to dupsko uratowało bo właśnie był czarny lód.

• Like 1
Opublikowano

Chwilę grozy to ja miałem we wtorek, jak mi na skrzyżowaniu gościu stwierdził, że nie będzie jednak jechał w prawo tylko w lewo i przez 3 pasy w poprzek... A skrzyżowanie na zjeździe z S więc było szybko. Ale ja to prawie zawsze mam jakieś akcje, gdy jeżdżę do biura chociaż ta była najgrubsza jak do tej pory, udało się wyjść obronną ręką ale dupa już obsrana była. Szkoda, że kamerkę mam teraz odłączoną.

Opublikowano

Słyszeliście o tym nożowniku w Olkuszu?

Nożownik

Poniedziałkowa ofiara to mój sąsiad. Miał mega farta bo pierwszy cios od nożownika poszedł w łopatkę i ostrze się złamało. Później go nożownik jeszcze kilka razy uderzył tym złamanym kikutem co trzymał w rękach ale z racji tego, że ostrza tam było z 1-2cm to tylko powierzchowne rany zadał. Sąsiad jeszcze później tego nożownika gonił na nogach przez 0.5 km ale opadł z sił bo stracił litr krwi.

Masakra co to się odpierdziela.

• Confused 1