Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiecie co, ktos wyżej wrzucił filmik.
Teraz go z pauzami obejrzałem.
Jak, ktoś nie widzi różnic (in plus dla Remastera), to ja nie mam już uwag.

Mało tego. ZALECAM właśnie obejrzeć, żeby zrozumieć ile ich jest. ;)

Spoiler

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

to jest porónanie do oryginału... większośc ropbi przeskok z nextgen a tu jest słabo.

6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

trzeba tak zmieniać przed każdym wejściem do pomieszczeń? 

RT outside PT indoor, może ktoś zrobi jakiś toogle przełącznik PT/RT

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, DITMD napisał(a):

@tgolikGram od zera na drodze ku zagładzie. Ta walka dla mnie jest po prostu zbyt papierowa. Może mody coś na to poradzą. 

Jak dobrze kojarzę, to tryb walki chyba można zmienić na "klasyczny", bo domyślnie w opcjach jest włączony nowoczesny.

Opublikowano
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

to jest porónanie do oryginału... większośc ropbi przeskok z nextgen a tu jest słabo.

Kurde. Nie jestem przekonany, czy to nie jest kiks okladki filmu.
Ja sobie z 2015 nie przypomiam takich ujeć kamery, finiszerów, itd (bez modowania).

Opublikowano
6 minut temu, samsung70 napisał(a):

trzeba tak zmieniać przed każdym wejściem do pomieszczeń? 

RT outside PT indoor, może ktoś zrobi jakiś toogle przełącznik PT/RT

Nie do konca rozumiem co masz na mysli, ale to porownanie fajnie pokazuje plusy PT, ja np pierwsze co wylaczylem nie wiedzac, ze bloom rozjasnia cala scene wszystkie te "rozmydlacze" dlatego nic mi sie nie rzucalo w oczy, ze cos jest za jasno jak tu niektorzy zuwazyli ale to nie PT samo w sobie powoduje ten problem. Krotko mowiac kilka patchy  i gra bedzie "cacy" :D 

Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

Nie poradzą. Fikołki gejming, 0 czucia, 0 ciężaru, 0 parowania.

Liczyłem na wiele więcej, ale nie ten silnik aby zrobić tu dawnwalkera pod próg elden ringa xD

W Dawnwalkerze walka jest bardziej personalna, bloki kierunkowe robią swoją robotę. Tutaj skaczesz jak małpa wywijając plastikowym mieczem, robiąc jakieś dziwaczne figury jakbyś miał cukier w baku. Zamiast zrobić dwa dobre cięcia, Gerwazy robi trzy piruety i młynek. Jeszcze jakby tutaj był jakiś konkretny feedback, ale w ogóle nie czuć siły ciosu, wszystko jest takie papierowe. Może i mogliby to poprawić, ale musieliby zrobić nowe animacje albo przynajmniej połowę z tego co jest zastąpić czymś innym. Widziałem jakis mod na hit stop na Nexusie, może to coś poprawi. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie do konca rozumiem co masz na mysli, ale to porownanie fajnie pokazuje plusy PT, ja np pierwsze co wylaczylem nie wiedzac, ze bloom rozjasnia cala scene wszystkie te "rozmydlacze" dlatego nic mi sie nie rzucalo w oczy, ze cos jest za jasno jak tu niektorzy zuwazyli ale to nie PT samo w sobie powoduje ten problem. Krotko mowiac kilka patchy  i gra bedzie "cacy" :D 

no mnie chodziło, że porównują grę z 2015 do 2026, ale już wiem, że to jest next gen ( oryginal) do remaster, tak na szybko włączyłem bo busy, sorasy. 

a co do PT/ RT to z tego co czytam- bo sam jeszcze na dobre nie usiadłem to wygląda, że SOME scenes są super w PT a SOME scenes z RT, indoor/outdoor, szkoda, że nie ma komprosmisu, że wszystko wygląda zajebiście.... szkoda :( pewnie kilka paczy i zrobią, że i jedno i drugie będzie wyglądac akceptowalnie, 

szkoda tylko, że "papierowy gameplay" zostanie taki sam- cokolwiek to znaczy :P

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, skypan napisał(a):

@DITMD Od premiery walka była średnia i nadal taka jest. Teraz troszkę ją podrasowali i nic więcej. Nadal jest średnia

cdprojekt red nigdy nie umiało w gameplay, mocne strony ich gier to fabuła, niektóre questy , design, klimat, dialogi.... ale gameplay to był zawsze poziom niższy średni delikatnie mówiąc. :heu: dlatego ja wieśka przeszedłem tylko raz (więcej mi sie nie chciało) bo jakbym miał tracic tyle czasu na granie ponownie w gre w ktorej gameplay to jakaś amatorszczyzna to ja dziekuje sorry.

Edytowane przez Oldman
  • Like 1
Opublikowano

Odpaliłem wczoraj na komputerze syna (9800x3d + RTX 5070ti), w 2560x1440 mimo DLSS na balance kombinacja HW i RT + GTA0 po pierwsze: mocno ubija wydajność, po drugie - włosy świecą się jak psu jajca, wyglądają dziwnie (jakby składały się z nakładających się na siebie prostokątów). Może kwestia sterowników, ale grafa chodziła na tym na 100% , fps rzędu 29-35.

Opublikowano
Teraz, skypan napisał(a):

@DITMD Od premiery walka była średnia i nadal taka jest. Teraz troszkę ją podrasowali i nic więcej. Nadal jest średnia

Oryginalnie walka, to był taniec (Hiszpan to programował) ale później wprowadzono zmianę na "normalną" która zapierdziela, jak na Wieśka przystaje :) 

Opublikowano
55 minut temu, Pavel87 napisał(a):

@Ryszawy, Twój Reshade? :) 

No tak, ale to po prostu tylko stonowane kolory.

56 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

"Klasycznego" RS dorzucanego przez NR DLSS5 nie liczę.
Czyli... golas + DLSS5 NR.

Golas nie, trochę tam kolorki poprzestawiałem ;)

Opublikowano
17 minut temu, leven napisał(a):

Oryginalnie walka, to był taniec (Hiszpan to programował) ale później wprowadzono zmianę na "normalną" która zapierdziela, jak na Wieśka przystaje :) 

rozwiń myśl bo znow nie wiem o co kaman? jaki taniec WTF? 

Opublikowano
18 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie mam pojęcia. Jedyne co zrobiłem to włączyłem tego moda przez RHI:

image.thumb.png.2624e50ae453d44d4b4ecfb28ce682c6.png

Jeszcze raz napiszę, bo jest jakiś miszmasz się z tym zrobil.

Wiedzmin 3 oficjalnie nie miał wsparcia MFG.

Czy miałeś RTX 4xxx czy 5xxx w grze było dostępne tylko x2

Od dziś Remaster daje nam możliwość używania MFG w grze bezpośrednio.

Ale RTX 4xxx nadal potrzebuje moda do odblokowania MFG.

Jak ja mam to zainstaliwać 🙄🤔?

20260930-134513.jpg

Opublikowano
6 minut temu, samsung70 napisał(a):

rozwiń myśl bo znow nie wiem o co kaman? jaki taniec WTF? 

Taki chocholi taniec :E Przynajmniej ja tak tą walkę odbierałem. Kręcisz bączki i ktoś tam ginie. Tak w mocnym uproszczeniu.

Opublikowano
41 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Odpaliłem wczoraj na komputerze syna (9800x3d + RTX 5070ti), w 2560x1440 mimo DLSS na balance kombinacja HW i RT + GTA0 po pierwsze: mocno ubija wydajność, po drugie - włosy świecą się jak psu jajca, wyglądają dziwnie (jakby składały się z nakładających się na siebie prostokątów). Może kwestia sterowników, ale grafa chodziła na tym na 100% , fps rzędu 29-35.

7800x3D / 5070ti na 3440x1440, maks detale, wysokie RT, dlssq+fgx2 wypluwa regularnie 150+ fps. Więc realnie około 70-80. Generalnie jak na taki przebieg zero problemów. Dolazłem wczoraj do barona.