Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Cytat

W przypadku tej współpracy i kilku innych mamy dedykowany wewnętrzny zespół ds. kontroli jakości, który na bieżąco monitoruje postępy w pracach nad projektem i oczywiście bierze udział w weryfikacji tych projektów poprzez testy rozgrywki i tym podobne. W CDPR działa również grupa, która wspiera zespoły zewnętrzne, udziela im informacji zwrotnych oraz zapewnia wszystko, czego mogą potrzebować, np. w zakresie fabuły lub konkretnych zasobów, pomagając im w opracowywaniu rozwiązań projektowych i dbając o to, by wszelkie problemy związane ze spójnością fabularną, na które mogą natrafić, były skutecznie rozwiązywane. 

Z wypowiedzi Nowakowskiego - CEO CDP - rolę CDPR w powstawaniu dodatku można porównać do roli producenta wykonawczego. Nadzoruje, konsultuje, ocenia. Ale ciężar devlopingu spoczywa na barkach Fool's Theory. To będzie ich gra. Nikt od Redów nie został oddelegowany do roli lead designerów, creative directorów itp. FT nie są tylko od małpiej roboty.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
23 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro redzi oddelegowali do pracy nad dodatkiem swoich ludzi to pracuje nad nim rowniez cdprojekt

No tak, oddelegowali, ale jeśli powyższe fragmenty się potwierdzą, głównie do kontroli jakości/spójności i szeroko rozumianego mentoringu. Więc tak, gra jest robiona po skrzydłami CD Projektu i się pod tym podpiszą, jednakże główną robotę robi tutaj Fool's Theory, które i tak ma w swoich szeregach weteranów z CDPR. Obaj macie więc w jakimś stopniu rację, nie wiem po co kruszyć kopie i się tak unosić.

• Upvote 2
Opublikowano

Ciekawe jak to się wpasuje w moje zakończenie. Ciri w sumie nie wiem czy przeżyła. W międzyczasie zostawiły mnie dziewczyny bo liberalnie chciałem zadowolić wszystkie. Po przybyciu na bagna by stoczyć walkę i odzyskać naszyjnika Vesemira byłem totalnie załamany. Na dodatek mam wywalone na zbliżające się zagrożenia. W Krew i Wino odwiedził mnie ostatni prawdziwy przyjaciel Jaskier. Co stało się z Zoltanem to nie pamiętam. Jak oni to zepną w tym DLC ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Vulc napisał(a):

No tak, oddelegowali, ale jeśli powyższe fragmenty się potwierdzą, głównie do kontroli jakości/spójności i szeroko rozumianego mentoringu. Więc tak, gra jest robiona po skrzydłami CD Projektu i się pod tym podpiszą, jednakże główną robotę robi tutaj Fool's Theory, które i tak ma w swoich szeregach weteranów z CDPR. Obaj macie więc w jakimś stopniu rację, nie wiem po co kruszyć kopie i się tak unosić.

Gdyby gosc nie napsial glupot pt nie robia tej gry redzi to by nie bylo tematu a tak sam sie zaoral wrzucajac linka gdzie oddelegowali wlasnie ludzi redow do pracy, a kalemba sam dzis pisal ze pracowaly zespoly po obu stronach ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Vulc napisał(a):

gra jest robiona po skrzydłami CD Projektu i się pod tym podpiszą, jednakże główną robotę robi tutaj Fool's Theory

Tak, ale każdy aspekt jest zatwierdzany przez CDPR. Każdy. Projekt lokacji, gameplay, system walki, fabuła, dialogi, questy poboczne, jakiekolwiek zmiany, nawet najmniejsze - wszystko sprawdzane po X razy i zatwierdzane krok po kroku. Oczywiście tutaj jest łatwiej, bo w FT pracują byli goście z CDPR więc proces znają i wiedzą czego się spodziewać, ale sami z siebie mogą dać tyle, ile CDPR im pozwoli.

Kiedyś jedna taka firma zewnętrzna robiła dla Lariana swego rodzaju spin-off Divinity OS2, pod ich pełną kontrolą. 2 lata prac, była już chyba nawet zapowiedź, nagle Larian skasował cały projekt, stwierdzili że kolesie nie robili tego o co ich prosili tak jak chcieli (oficjalnie trudny development, problemy z zasobami, inne rzeczy na głowie, tego typu pierdololo) - żegnamy. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gdyby gosc nie napsial glupot pt nie robia tej gry redzi to by nie bylo tematu a tak sam sie zaoral wrzucajac linka gdzie oddelegowali wlasnie ludzi redow do pracy, a kalemba sam dzis pisal ze pracowaly zespoly po obu stronach ;) 

Gdzie się niby zaorałem z tym linkiem? Napisałem, że grę robi Fool's Theory, a oddelegowani ludzie z CDPR odpowiadają za QA, co potwierdzają słowa prezesa CDP.

Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Krew i Wino to było 9,5/10 jak dla mnie, ale Serca z Kamienia to była DYCHA. Najlepsze DLC jakie w życiu grałem, do dziś mam ciary jak przypominam sobie Gauntera, ten dubbing, tą muzykę, tego gościa co siedział w kółku bo wiedział że zginie jak tylko je opuści... 

Fakt, niby historia ogólnie znana z literatury (Goethe) czy naszych baśni i legend (Pan Twardowski) ale wykonanie niesamowite, to chyba jeden z wyższych poziomów (fabularnie) całej gry.

Opublikowano
52 minuty temu, skypan napisał(a):

Ciekawe jak to się wpasuje w moje zakończenie. Ciri w sumie nie wiem czy przeżyła. W międzyczasie zostawiły mnie dziewczyny bo liberalnie chciałem zadowolić wszystkie. Po przybyciu na bagna by stoczyć walkę i odzyskać naszyjnika Vesemira byłem totalnie załamany. Na dodatek mam wywalone na zbliżające się zagrożenia. W Krew i Wino odwiedził mnie ostatni prawdziwy przyjaciel Jaskier. Co stało się z Zoltanem to nie pamiętam. Jak oni to zepną w tym DLC ;)

Się okaże, ze to DLC to będzie akcja przed W1, a nie pomost między W3 a W4, więc nie będą się musieli martwić jak to spiąć 😅

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Kandelabros napisał(a):

Fakt, niby historia ogólnie znana z literatury (Goethe) czy naszych baśni i legend (Pan Twardowski) ale wykonanie niesamowite, to chyba jeden z wyższych poziomów (fabularnie) całej gry.

Zagranie bardzo w duchu Sapkowskiego. Kilka wiedźmińskich opowiadań to wariacje i inne dekonstrukcje legend i bajek. 

Opublikowano
44 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiem czy było, ale w paru miejscach piszą, że ten dodatek będzie standalone i W3 nie będzie wymagane.

Trochę się to gryzie z info o zmianie wymagań minimalnych. Podstawka na 100% będzie wymagana, inaczej nie zmieniliby wymagań dla dotychczas wydanej gry z dodatkami

Opublikowano

Zmiana wiaze sie z brakiem wsparcia windows 10 a gre bedzie mozna cofac do poprzednich wersji. 

https://www.ppe.pl/news/412297/dlaczego-wiedzmin-3-dziki-gon-piesni-przeszlosci-nie-zadziala-na-windows-10-cd-projekt-red-tlumaczy.html

Studio uspokaja także graczy, że w razie potrzeby będzie można wrócić do wcześniejszych wersji Wiedźmina 3. Aktualnie dostępna jest wersja 1.32 oznaczona jako Classic, a w przyszłości możliwy będzie także powrót do obecnej wersji 4.04.

Wiec zobaczymy jak finalnie to bedzie ale w osobna wersje tez mi sie wierzyc nie chce.

Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Jak nic Geralta uwalą. I wątki związane z jego śmiercią będą wstępem do W4. 

Z tego co pamiętam po trailerze W4 to ziomek podkładający jego angielski głos wygadał się a CDPR potwierdziło, że Geralt pojawi się w grze, ale nie chcą zdradzać jego roli.

Nie wiem jaki sens miałaby jego śmierć w DLC. 

Już Vesemira ubili, więc nie zrobią znowu kopiuj wklej tym bardziej po tym jak chciał osiąść w Toussaint i odwiesić miecze :E

W czwórce pewnie pojawi się jako mentor i rzucą jakieś wspólne questy z Ciri. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiem czy było, ale w paru miejscach piszą, że ten dodatek będzie standalone i W3 nie będzie wymagane.

Może to i lepiej jeśli będzie to coś w stylu Dying Light: The Beast 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

To jest coś czego nikt nigdy nie zrobił, wydać po ponad 10latach dodatek do gry 😀 To nawet rockstar tak nie potrafi.

Biorąc pod uwagę ile czasu zajmuje tworzenie godnego następcy W3 (12+ lat od ostatniej części, 7+ lat od ostatniej gry) czy kolejnej odsłony GTA to tego typu dodatki powinny być normą a nie ewenementem.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

To jak to jest z tym sunsetowaniem REDengine? Z drugiej strony wymagania na pewno niegodne Unreala :E 

Ja tam mam nadzieję, że Geralta nie uśmiercą, człowiek jednak się przywiązał przez tyle godzin przygody. Myślę że samym Redom też byłoby ciężko się go pozbyć. No i też oby "Pieśni Przeszłości" kontynuowały fenomenalną serię DLC tej gry 

Opublikowano
9 godzin temu, tuhmunud napisał(a):

To jak to jest z tym sunsetowaniem REDengine? Z drugiej strony wymagania na pewno niegodne Unreala :E 

Ja tam mam nadzieję, że Geralta nie uśmiercą, człowiek jednak się przywiązał przez tyle godzin przygody. Myślę że samym Redom też byłoby ciężko się go pozbyć. No i też oby "Pieśni Przeszłości" kontynuowały fenomenalną serię DLC tej gry 

Niby REDengine to pieśń przeszłości 😉 ale jednak odszukali ludzi co go znają i ogarniają temat 👍😁