W co obecnie grasz?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Paarthurnax · Opublikowano
Nie chodziło o pełną zawartość butelki tylko sama butelka może być zanieczyszczona więc automat nie wykryje ale chciałem tylko wskazać że obydwie metody mają taką samą wadę, jednak to co jest odbierane z pojemników przy posesjach zawsze może być zweryfikowane i ludzie jak sortują to raczej rzetelnie a automat zapewnia anonimowość. To czy przyjadą śmieciarką i zapakują wszystkie frakcje do jednej to już inna sprawa ponieważ też już takie akcje widziałem. Nie, zwracam honor myślałem że chodzi Tobie tylko o ograniczenie ilości zbiórek. Ja zauważam inny problem ponieważ ilość samego tworzywa może diametralnie się nie zmniejszy w ujęciu gospodarstw domowych ale jednak eliminacja tych najlepszych frakcji wpływa na cały koszt odbioru śmieci a nie tylko danej frakcji. Przejazdy śmieciarek będą takie same ponieważ każdą posesję muszą odwiedzić może jedynie ilość powrotów na bazę się zmieni ale to raczej nie zrównoważy różnicy w przychodzie z tych najlepszych frakcji. min. https://www.ban.org/plastic-waste-project-hub/trade-data/germany-export-data-annual-summary ale źródeł jest wiele. Masz racje, że w Niemczech w ostatnich 2 latach zwiększyło się ilość wykorzystania odpadów z systemu kaucyjnego ale niestety tylko i wyłącznie kosztem konsumentów. To że ludzi zobligowano do segregacji nie zmienia faktu, że firmy zbierające i segregujące odpady nie są zobligowane do ich powtórnego wykorzystania, a producent też olewa ten temat skoro może mieć tańszy nowy surowiec. To że system kaucyjny ułatwia przetworzenie surowca to OK tylko dalej jest to kosztem konsumenta (jego czasu, energii, pieniędzy). Więc co teraz system kaucyjny rozszerzymy na makulaturę i dostawimy kolejne kontenery żeby przemysłowi było wygodniej? No trochę nie tędy droga. Wczoraj udało mi się w końcu trafić na funkcjonujący automat, niestety moja radość trwała krótko 17 butelek automat error (dobrze że chociaż mimo komunikatu wydał paragon) poszedłem do ekspedientki żeby zadziałali (miałem jeszcze cały worek) nie podejdzie w danej chwili ponieważ obsługuje - zadzwoniła po kierownika ten rozłożył ręce -nie mają ani personelu ani miejsca ale jak się uprę i poczekam z 20 minut w kolejce to przyjmie to ręcznie bo ma taki obowiązek- no sorry ale to nie może tak funkcjonować. -
Przez Send1N · Opublikowano
Nie dość że mydło to jeszcze połączone z pokazem slajdów, to musi być mocne przeżycie -
Przez tomcug · Opublikowano
Nie o to chodzi wallec, średniej się nie liczy po FPS-ach, tylko relacjach procentowych -
Przez Send1N · Opublikowano
Stara wersja jest tylko minimalnie gorsza od g2 i nadal jest bardzo wydajna, gdybyś potrzebował specjalnego zestawu montażowego to da się go kupić w okolicy 35zł lub piszesz do noctu'a i powinni dosłać za darmo (przynajmniej swego czasu reklamowali się w tej kwestii że dosyłają) https://www.noctua.at/en/products/nm-i17xx-mp83#hero -
Przez CryptTM · Opublikowano
@Blackstr8 to nie kwestia tego, czy mi pasuje samo TGP, ale kwestia procesora, bo do niego chce dobrać coś optymalnego. Mógłbym taniej niż niejedna oferta na takie 2060S kupić 3060 ale wiem, że to jest bez sensu. Ale jak się nie trafi 2060S/1080, to wtedy pochyłe się nad 5700XT
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi