Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie nie wejdę, to finał ST jechany z błotem. Właśnie czytałem posta znajomego, wielkiego fana ST, który nawet w słabszych momentach bronił ten serial - dał 3/10 za ten sezon, i powiedział że w kilku aspektach ten finał był gorszy od finału GoT. Sam jeszcze nie zacząłem oglądać tego finałowego sezonu, ale teraz to już nie mam kompletnie żadnych oczekiwań.

Opublikowano

Fabularne zbroje, ratowanie postaci w ostatnim możliwym ułamku sekundy, ckliwe i patetyczne przemowy, sztampa i klisza pogania sztampę i kliszę. Wielomilionowe budżety, showrunnerzy, reżyserzy, scenarzyści i nie potrafią sklecić nic lepszego. Nie spodziewałem się wykwintnego dnia ale też nie, że dostanę zimnego hamburgera jak z budki spod dworca PKP z lat 90.

Opublikowano

A ja napiszę nieco w innym tonie, podobał mi się ten finał ST. Tak, było znowu pełno idiotyzmów, akcji na ostatnią chwilę, sztampy i ckliwych chwil, ale mimo tego, że wszystko skończyło się DOKŁADNIE tak jak przewidywałem, dosłownie co do jednej małej akcji i twistu, to sama forma i efekt jakoś do mnie akurat trafiły. Sama końcówka też w sumie dość przyjemna i zgrabna. Sezon, pomijając aspekty wizualne, myślę był najsłabszy ze wszystkich. Główny złol był pajacem co sobie z małymi gówniarzami nie radził, a z 8 odcinków 5 można by wywalić do kosza i nie zmieni to nic w tym sezonie (to wiele mówi o ich poziomie), ale nie mam jednak uczucia metalu i łajna w ustach jak po finale Gry o Tron. To nie ten kaliber fakapu, GoT pod względem wykolejenia się na ryj chyba nic nigdy nie przebije. 

Opublikowano

U mnie stanęło w połowie 3 sezonu, już tam widać okrutny brak wizji, jechanie na popularności serii po linii najmniejszego oporu. Podziwiam, że macie czas i zacięcie na oglądanie serialu, który gdzieś tak w połowie stanął w miejscu i zaczął się odtwarzać od nowa.

Opublikowano
5 minut temu, Vulc napisał(a):

U mnie stanęło w połowie 3 sezonu, już tam widać okrutny brak wizji, jechanie na popularności serii po linii najmniejszego oporu. Podziwiam, że macie czas i zacięcie na oglądanie serialu, który gdzieś tak w połowie stanął w miejscu i zaczął się odtwarzać od nowa.

Bo 3. to najgorszy sezon, 4. jest lepszy.

• Upvote 1
Opublikowano

4 sezon był naprawdę dobry, głównie dzięki nowo wprowadzonej postaci, oprócz ostatnich 15 minut finałowego odcinka. A tutaj szczerze czuję zero parcia na to żeby iść w ten finał, bo wiem że moja opinia o serialu który na ten moment lubię, pójdzie ostro w dół.

Opublikowano

Szkoda tylko mnogości tych błędów logicznych i dziur fabularnych. Nie spoilerując, raz "wszyscy" odczuwają ból jako umysł zbiorowy, innym razem nie i tylko "wybrani", w zależności od tego jak wygodniej i jak trzeba pchnąć dalej fabułę. Demonietoperze po ubiciu naszego metalowca w 4 sezonie chyba sobie już na stałe odleciały do Pensylwanii :E Demopsiaki i Demosy podczas głównej walki chyba poszły sobie na plażę zażyć słońca czy coś itd itd. Ja wiem, że to już bardziej się zrobiło kino familijne niż coś sensownego, ale właśnie w tym rzecz - nie wszyscy zdają się rozumieć, że trzymanie się ustalonych zasad własnego świata i konsekwencji są w ogóle niezwiązane z tym, czy mówimy o czymś co zahacza wręcz o dokument, czy o fantasy/sf. Niektórzy odbijają piłeczkę tak, że przecież na jakiej podstawie wymagamy logiki w czymś, co ma miedzywymiarowe potwory itd. No właśnie szkopuł w tym, że nie ważne czy to serial o niemieckich nazistach czy serial o łupieżcach umysłów z innych wymiarów - pewne zależności logiczne mają zastosowanie zawsze i wszędzie, niezależnie od tego w jakim gatunku rozrywkowym występują.

Opublikowano (edytowane)

Mnie zastanawia jedno - czy twórcy w końcu dorobili sobie jaja czy znowu wszyscy jakimś cudem przeżywają, pomijając jedną osobę której losu jestem pewien od samego początku serialu?

3 minuty temu, Katystopej napisał(a):

mam nadzieje że nie wpadną na robienie idotycznych spinoffów.

nie sądzę by mogli, bracia Duffer opuszczają Netflixa i przenoszą się do Paramount, z którym podpisali umowę na wyłączność.

https://moviesroom.pl/newsy/seriale/netflix-zegna-sie-z-bracmi-duffer-znani-tworcy-przeszli-do-paramount-28319

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TmK napisał(a):

Przecież jest już zapowiedziany spinoff z nowymi postaciami. Tylko nie wiem czy animowany, czy ten animowany projekt to jeszcze coś innego.

Bez braci Duffer? Życzę powodzenia. Kto go będzie robił? Może ich ulubiona pani

image.png.d9529d6f1e40b31e5997e988c21c96b8.png

Edytowane przez Element Wojny