Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 373
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Reddzik napisał(a):

Problem taki, że ta gra ma nie mieć fabuły rodem z Expedition czy Wiedźmina czy z innym fabularnych gier, tu fabuła pewnie byle jaka. To może nie być na tyle ciekawa by to przechodzić, a do tego tak stworzona gra może wyróżniać się czymś innym niż fabułą, co nawet próbują pokazać na filmikach. 

90% gier nie ma takiej więc to żaden argument.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
W dniu 6.03.2026 o 17:36, userKAMIL napisał(a):

Kurcze, fajnie to wygląda, ale nad sposobem dostawania questów i sterowaniem typu "domyśl się" to jednak ciężko przymknąć oko.

Dziwi mnie że przy takim zaawansowaniu technicznym reszty te ważne poniekąd elementy mogą okazać się nie do końca przemyślane lub niedopracowane.

5 godzin temu, azgan napisał(a):

W sumie to może być ciekawa konkurencja- Bethesda ze swoim silnikiem w TES VI kontra Crimson Desert. :D

Opublikowano
W dniu 5.03.2026 o 12:37, aureumchaos napisał(a):

hmm... no jak skyrim prawie... Taka gra nie do kosnczenia jak ACshadows lub skyrim wlasnie gdzie nadal mam z 50 q do zorbienia 8:E

Tego się najbardziej obawiam. Niby twórcy próbują na różne sposoby przekonać że to nie jest taki openworld jak inne, ale jednak jego skala wywołuje u mnie niepewność co do zawartości. Na czystą logikę, nawet największe studia z gamedevu nie są w stanie sensownie wypełnić tak ogromnych światów bez generycznej zawartości.

Do Crimson Desert podejdę ostrożnie. Będę śledził jej losy ale na premierę nie zagram. Po obejrzeniu gameplayu nie znalazłem nic co by mnie zachęciło.

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Będzie preload?

"Crimson Desert will be pre-loadable on 6PM ET / 3PM PT on March 17, 2026 (10PM UTC). for Playstation 5, ahead of its worldwide release 48 hours later on March 19.

Preload availability for Xbox Series X/S and PC has yet to be officially announced, but digital preloads typically open around 48 hours before launch..." czyli na PS5 jest oficjalnie zapowiedziane, a na resztę platform oficjalnego infa jeszcze nie ma. 

Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Do Crimson Desert podejdę ostrożnie. Będę śledził jej losy ale na premierę nie zagram. Po obejrzeniu gameplayu nie znalazłem nic co by mnie zachęciło.

I to jest zdrowe podejście. Poczekać, zobaczyć jakie to faktycznie jest i później myśleć o ewentualnym kupnie. 

Patrzę na te filmiki i mimo tego że gra mnie w ogóle nie interesuje, to wygląda to zbyt pięknie by było prawdziwe, czytając jakie to ma być ogromne. 

• Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Grałem w AC:S i były znaczniki jeżeli już jakiegoś nie było to ograniczało się to do max 100 metrów gra prosta jak budowa cepa jedna wielka powtarzalność nie ukonczyłem bo szkoda życia na tego gniota. A w tej może od poziomu trudności będzie a jak nie to skończy jak ta tytułu nie pamiętam co mapy nie miała na początku.