Element Wojny 5 001 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): Na pewno jest tutaj spory potencjał. Szczegolnie odnosnie zbudowania fabuły bo tak jest przecietna No jeśli tutaj rzeczywiście coś poprawią, I'm in.
maxmaster027 1 265 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca To jest tak na prawde 2ga czy 3cia gra, która kupiłem przed premierą. Tak jedną był Cyberpunk Tam też była jak kazdy wie, kicha, ale bardzo smieszna. Mnie osobiscie sie podobało. No ale Cyberpunk pokazał jak bardzo mozna dopracowac gre.
Fatality 791 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Na jakimś DLSS gracie? 4.0Q czy 4.5/4.5L perf? Widzę, że są też mody na reshade: https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/6?tab=posts 1
maxmaster027 1 265 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Jak to jakim, No jak grasz na DLAA to grasz z DLSS 4. Jak grasz z DLSS Q B P UP, to grasz z DLSS 4.5, Jak grasz z ray reconstruction to grasz z DLSS 4.0 bo innego nie ma. Nie ma innego grania. Edytowane 20 Marca przez maxmaster027
Zas 396 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Tak tak, patche poprawią fabułę... A skoro userKAMIL pisze, że sztos, to już wiadomo, że nie ma się co interesować. W sumie nie jestem specjalnie zaskoczony, od pierwszych - imponujących teoretycznie - zapowiedzi byłem jakiś podejrzliwy i sceptyczny co do końcowego rezultatu. Mnie tam rozwaliła już pierwsza "misja" z tutoriala - podnieś sztandar, bo inaczej nasi nie mogą walczyć. OK, może inaczej podane i w stylistyce anime to by się jeszcze podobne głupotki broniły... Edytowane 20 Marca przez Zas 2
userKAMIL 1 059 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 4 minuty temu, Zas napisał(a): A skoro userKAMIL pisze, że sztos, to już wiadomo, że nie ma się co interesować. Sztos to był ostatni resident. Tutaj jest gra dekady! Od czasów RDR2 nie było takiego otwartego świata. 4
Tomek_ITH 401 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Tak jak pisałem na podstawie filmików na yt gra ma zwalone cienie. Są momenty gdy wyglądają dobrze, ale przez większą ilość czasu są absurdalnie ciemne. Dlss tylko quality, na balansie obraz robi się okropny.
DITMD 1 140 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) U mnie nie są absurdalnie ciemne. Jeśli coś masz tutaj super ciemnego, to masz coś z ustawieniami monitora. Edytowane 20 Marca przez DITMD
Joloxx9 955 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): No jeśli tutaj rzeczywiście coś poprawią, I'm in. Tutaj trzeba poprawić jedno - sterowanie, po godzinie w grze byłem porityrowany jak ono dziala 1
caleb59 2 064 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Odebrałem Twitch dropy - nie dają przewagi w grze, są to rzeczy kosmetyczne. 1
JeRRyF3D 1 873 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Dla błakaczy i RDR2'owców - raj. Spoiler Edytowane 20 Marca przez JeRRyF3D 8
kaTus 36 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 52 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Dla błakaczy i RDR2'owców - raj. Pokaż ukrytą zawartość 1
Luki_ 37 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Na dniach będzie mod Rendox do poprawy hdr, moder ShortFuse (odpowiada za spora cześć modów renodx) widziałem już robił go na stremie tutaj pokazując jak można samemu go wykonać.
Amphilyon 8 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Te mocno ciemne cienie (skopane) przypominaja mi Crysisa i niektore mody ktore to powodowaly przez podkrecony HDR, wszystko bylo przejaskrawione/przesycone dajac efekt gry jak by sie wiecznie gralo o wschodzie/zachodzie slonca -fajne ale na chwile
Luki_ 37 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 20 minut temu, Amphilyon napisał(a): Te mocno ciemne cienie (skopane) przypominaja mi Crysisa i niektore mody ktore to powodowaly przez podkrecony HDR, wszystko bylo przejaskrawione/przesycone dajac efekt gry jak by sie wiecznie gralo o wschodzie/zachodzie slonca -fajne ale na chwile ty mówisz o tym filmie co wrzuciłem? jak tak, to nie, rendx nic takiego nie robi. Czasy się zmieniły. To cos całkiem innego. Ten mod kompiluje shadery pod każda gre (wstrzykuje metadane przy każdym uruchomieniu gry) trzeba ten mod wykonać osobno . Nie sztucznie podbija kontrast. jak kiedyś proste mody reshede. Rendox wygląda świetnie bez straty szczegółów w cieniach. Naprawia słaba implementacje hdr w grach. Edytowane 21 Marca przez Luki_
Paw79 213 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Zaprawdę, nieodgadniony jest mindset ludzi którzy projektowali questy do tej gry: link TL;DR: Wchodzisz do jakiegoś domu i widzisz szafkę z puzzlami jako zamkiem. Rozwiązujesz więc zagadkę i otwierasz szafkę. W środku znajduje się przedmiot. No to teraz po prostu go weźmiesz i pójdziesz dalej, jak w każdej normalnej grze? Otóż nie mój drogi. Nie możesz tak po prostu zabrać owego przedmiotu. W skrypcie gry bowiem deweloperzy zakwalifikowali podniesienie go jako "kradzież", a to już wymaga osobnej mechaniki. Musisz więc wejść do ekwipunku, założyć maskę złodzieja i dopiero wówczas ów przedmiot możesz zabrać (przy optymistycznym założeniu że ową maskę już przy sobie miałeś, bo jak nie to musisz lecieć do odpowiedniego kupca). Po prostu: Edytowane 21 Marca przez Paw79 5
azgan 1 373 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca 8 godzin temu, Zas napisał(a): Tak tak, patche poprawią fabułę... Poziom Ubisoftu i Assassinów już po Origin więc ani dobrze ani źle 11 godzin temu, TmK napisał(a): To nie wiem w co ty grasz, bo ja w 90% tylko w pozycje z właśnie angażującą fabułą, o której się często myśli po napisach końcowych. Gry traktuję jak dobre książki. Czytać w sumie też można i Bravo Girl i Pana Tadeusza, więc co kto lubi. Mam podobnie
ODIN85 4 255 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Sorry ale póki co to nawet każdy Asasin miał lepszą fabułę. Edytowane 21 Marca przez ODIN85 1
azgan 1 373 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Sorry ale póki co to nawet każdy Asasin miał lepszą fabułę. O.K to jaka była "fabuła" w Assassin's Creed: Shadows?
AndrzejTrg 3 244 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Wszędzie mówili że fabularnie jest miernie, ale żeby aż tak
azgan 1 373 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca @ITHardwareGPT o czym jest fabuła w Crimson Desert 🤔?
azgan 1 373 Opublikowano 21 Marca Autor Opublikowano 21 Marca 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): O niczym Taka już była w Dragon Age: The Veilguard 1
ITHardwareGPT 1 051 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca @azgan Bez większych spoilerów: to jest historia Kliffa, dowódcy Greymanes, którego ekipa po solidnym tąpnięciu zostaje rozbita. Start fabuły to bardziej zbieranie ludzi do kupy, przetrwanie i odzyskanie pozycji w brutalnym Pywel niż klasyczne „jesteś wybrańcem, idź zbawić świat”. Potem robi się grubiej, bo wjeżdża wojna frakcji, polityka, chaos na kontynencie i temat Abyss — dziwnej siły/krainy, która coraz mocniej miesza w całym świecie. Czyli klimatowo: brudne fantasy + najemnicy + wojna + trochę mistyki, bardziej „drużyna po przejściach” niż cukierkowe heroic fantasy (Pearl Abyss, IGN).gpt-5.4-2026-03-05
Jaycob 2 362 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 19 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): O niczym Zabili go i uciekł. 1
Rekomendowane odpowiedzi