Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i gapiłem się też na tarcze czy wszystko okej, ale glupi jestem i nie wiem czy ok czy nie :E 

Jak nie mają widocznych i wyczuwalnych rowków to jeździć obserwować, jak się rowki zaczną robić to klocki i tarcze do wyjebu i nowy komplet :E

Opublikowano
33 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No niby tak, ale w moim modelu jest jakaś akcja serwisowa i ja nic nie widzę żeby coś było nie tak:

tarcza jest dwustronna ;) tez kiedys sadzilem, ze jest ok, do momentu jak nie obejrzalem drugiej strony...

Opublikowano

Wczoraj oddałem na przespawanie łącznika elastycznego na DP, nie sądziłem, że tak wolne postępowanie wzrostu głośności "pod autem" spowoduje, że człowiek się do tego przyzwyczai, a okazuje się, że to było słychać też w środku. Duża różnica na nowym, teraz słychać tylko i wyłącznie tłumiki na końcu wydechu. 

A był tylko trochę okopcony.

1000017452.jpg

Opublikowano (edytowane)

W passacie

Oleje + filtry

sworznie wahaczy l+p 

wymiana pękniętej już podstawy filtra oleju, a zdążył prawie litr zgubić, więc od wczoraj nie leciało :/

podkładki pod wtryskami

uszczelki pokrywy zaworów i kolektora ssącego 

pełny przegląd całego auta - jest git

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)

To i ja się dopisze Seat Leon 1M, wymiana końcówek drążków kierowniczych oraz wymiana oleju i filtra w silniku. 

W tamtym roku wymieniłem sam duży wentylator chłodnicy, bo stary spalił się i nie załączał się.

Edytowane przez Alek_M
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przygotowane auto dla cesjonariusza, posprzątane, wrzuciłem mu koła na skórzaną tapicerkę. Formalnie sprzedany juz jakiś czas temu, ale oproznianie garażu dzisiaj. Czas poszukać nowego.

Opublikowano (edytowane)

@KrzysiakTez mnie to czeka.Przod mam zrobiony juz dawno. Mam maty,pierscienie piankowe na glosniki,dystanse...tylko glosnikow brak :E . Z przodu AudioSystem MS165evo,mysle zeby do tylu dac serie Carbon

Szwagier w 508 wrzucil Focale ktore wychodzily fabrycznie w wyzszej wersji wyposazenia. Calkiem dobrze to gra pod samym radiem.

Edytowane przez Krauziak
Opublikowano (edytowane)

Dziś wyrwałem mu serce :D

IMG20250327144024.jpg

Rozrząd, dwumasa, pompa wody, oleje i uszczelnienia. Nic nie da się ogarnąć bez wyciągania. 

Udało się wyrwać bez rozpinania klimy :metal:

Edytowane przez Totek
  • Like 1
Opublikowano

Ja niestety stracilem klime w Lagunie :E

Serwis olejowy,Valvoline SynPower MST C4 5W30 ze specyfikacja pod filtry FAP. Wszystkie Filtry,Tarcze+klocki na tyl firmy Pagid.

Posypala sie rolka na wale.Wymienilismy. Na drugi dzien poszla rolka na alternatorze,wymieniona,po czym zaczela piszczec rolka na kompresorze klimy :E . W efekcie wszystkie napinacze,lozyska,rolki przy pasku osprzetu wymienione. Przestalo telepac samochodem,wibracje spadly do minimum . Tylko teraz musze nabic czynnik,kompresor tez poszedl inny ,brak narzedzi to sciagania rolki. Jakies minimalne cisnienie pokazuje,wiec uklad raczej szczelny. Do dzis klima dzialala wzorowo 

Opublikowano

Rozrząd, paski osprzętu, olej, filtry, poduszka silnika, świece, uszczelka pokrywy, chłodnica klimatyzacji.

Do tego - na rantach nadkoli z tyłu położyłem neutralizator korozji (typowe miejsce w Focusie, przy łączeniu ze zderzakiem) i na to zaprawkę. Pierwszy raz stosowałem taki środek - zobaczymy czy coś to warte :) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dlatego napisalem - stac Cie = kupuj. Nie stac = w przyszlosci raczej tez nie bedzie (zakladajac ze nie wygrasz w totka ) [tu nie ma drwiny, ze kogos nie stac, po prostu jak dla kogos to juz jest cena zaporowa, to pozniej bedzie tylko gorzej] Daleko mi od bronienia tych cen, bo uwierz mi, sam bym wolal placic za produkty w granicach cen z 2017/2018. Po prostu takie sa realia, ceny beda tylko szybowac. 
    • Nie ma gier jak ktoś kupił do exów. Tak to są.
    • @oldfashioned Tylko ze w tym przypadku tylko jeden model ,,auta" podrozal dwukrotnie Rozumiem wzrost cen, ale 5090 odleciala w kosmos  Kto chce to kupi, nikt nikomu nie zabroni wydac i 30k.
    • Część z Was może kojarzyć moje stanowisko dotyczące piractwa - raczej ortodoksyjne i ostre. Przy filmach, muzyce i książkach - jest dozowlony użytek, wiec okej można. Przy grach - mamy przestępstwo, więc nie ma o czym mówić.  Takie jest prawo, ja się z nim w tej kwestii nei spierałem, bo się zgadzałem z tym.  Ale wjechało AI. I zaczynam mieć z tym wszystkim problem.   Popatrzcie jak to wygląda od strony przepisów. UE w 2019 roku uchwala dyrektywę DSM (2019/790), a w niej art. 3 i 4 – słynny już wyjątek TDM, czyli text and data mining. W skrócie jest to prawo do „eksploracji" cudzych utworów, żeby wyciągnąć z nich dane, wzorce, zależności. Art. 4 mówi, że firma (komercyjna! a nie instytut naukowy!) domyślnie MOŻE skopiować sobie Twoją twórczość na potrzeby trenowania modelu. Chyba że Ty, jako twórca, wyraźnie się temu sprzeciwisz. Nie masz wyrazić zgody, tylko sprzeciw. I to nie byle jak, tylko w formie „możliwej do odczytu maszynowego". Cały ciężar wysiłku wylądował po stronie tego, kto w tym układzie i tak jest słabszy.   W Polsce doczekaliśmy się tego dopiero we wrześniu 2024, w ustawie o prawie autorskim (art. 26[2] i 26[3]). I zgodnie z tym, jak patrzy na to AI Act, właśnie te przepisy mają legalizować trenowanie modeli generatywnych na masową skalę:   No i teraz zderzenie światów.   Przeciętny magazynier, jeśli chce "poeksplorować" teksty i dane w grze, np. nowym 007 to musi zapłacić za to kilkaset złotych (coś pod 300 zeta gra chodzi). A jeśli by sovbie ściągnął gre to jest złodziejem.    A obok jest Anthropic, Open AI i cała reszta gigakorporacji jak Microsoft, Apple etc., warte po kilkaset miliardów i.... one mogą sobie za darmo zwielokrotniać teskty, grafiki, kod - wszystko, łącznie z tym co jest w grze. Bez pytania, bez płacenia twórcy. Bez zagrożenia karą. I mogą sobie na tym trenować model co prowadzi do tego, ze jak dobrze pokombinujesz to Ai ci skompiluje Super Mario albo inną gierkę, którą ma w pamięci.  I to jest w pełni legalne, bo akurat dla tego rodzaju kopiowania ustawodawca łaskawie przewidział wyjątek.     Nie twierdzę, że piractwo nagle zrobiło się w porządku, ale... oburza jakoś mniej. Bo mniej mnie oburza gdy grę pobiera człowiek zarabiający kilka tysięcy złotych niż gdy taka grę pobiera korporacja, której prezes siedzi na stołku wartym więcej niż miesięczna a może i półroczna pensja tego przysłowiowego magazyniera.     Ciekaw jestem co wy na to - czy wasze zdanie się zmieniło? Czy w ogóle słyszeliście o TDM i wyjątkach dla AI?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...