Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 17:27, serwal4 napisał(a):

Z ciekawości, jaki kraj produkcji na oponie?

Rumunia. DOT2925. 

Pierwsze wrażenia: strasznie miękka ścianka boczna. Z auta zrobił się ponton. Rozmiar balonowy 225/55R17, ale na letnich nie było tego efektu. 

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 14.10.2025 o 21:47, Gret napisał(a):

jaki piec? 

Klasyka gatunku - 1.5 TSI mHev 150KM DSG. Nie było przestrzeni na większe szaleństwa.

23 godziny temu, Klima napisał(a):

Jak wrażenia po zmianie? 

Na ten moment ciężko stwierdzić, bo Audi zrobiłem dopiero 60km. Na pewno jest zdecydowanie głośniej jak w Atece. Nie potrafię jeszcze stwierdzić czy jest gorzej jak w poprzednim Leonie.

Mam wrażenie, że słabo wyciszone są nadkola.

Na żwirowym parkingu przy mojej pracy, gdzie w Atece nic praktycznie nie słyszałem, w Audi mogłem policzyć wszystkie kamyczki uderzające w plastikowe nadkola.

Zrobię jakaś trasę to będę mógł napisać coś więcej o wyciszeniu, ale liczyłem się w sumie z tą bolączką modelu i cudów się nie spodziewałem przy jego wyborze. Zakładam, że będzie porównywalnie z Leonem, więc ... bez szału.

Na plus z kolei to zdecydowanie lepsze nagłośnienie i wykończenie wnętrza względem Cupry i Seata. Co prawda A3 daleko do "premium", ale różnica jest znacząca. Tapicerka drzwi jest lepiej spasowana, a deska rozdzielcza przyjemniejsza w dotyku i nie trzeszczy (na razie :E).

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mate do bagażnika w Action za 14,99 lub 19,99 PLN. Nie pamiętam 😁

Ale o dziwo spełnia wszystkie oczekiwania, pasuje, nie przesuwa się i nie śmierdzi jak na razie (zobaczymy co będzie jak za kilka h otworze auto)

IMG_20251020_141057734.jpg

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
W dniu 15.10.2025 o 22:39, Seeba03 napisał(a):

Klasyka gatunku - 1.5 TSI mHev 150KM DSG. Nie było przestrzeni na większe szaleństwa.

Na ten moment ciężko stwierdzić, bo Audi zrobiłem dopiero 60km. Na pewno jest zdecydowanie głośniej jak w Atece. Nie potrafię jeszcze stwierdzić czy jest gorzej jak w poprzednim Leonie.

Mam wrażenie, że słabo wyciszone są nadkola.

Na żwirowym parkingu przy mojej pracy, gdzie w Atece nic praktycznie nie słyszałem, w Audi mogłem policzyć wszystkie kamyczki uderzające w plastikowe nadkola.

Zrobię jakaś trasę to będę mógł napisać coś więcej o wyciszeniu, ale liczyłem się w sumie z tą bolączką modelu i cudów się nie spodziewałem przy jego wyborze. Zakładam, że będzie porównywalnie z Leonem, więc ... bez szału.

Z wyciszeniem jest lipa okrutna, głośniej jest niż w Tipo :E Nadkola w pierwszej kolejności dużo dają, ja jeszcze dołożyłem uszczelki przy szybach, zrobiłem podszybie, bagażnik, drzwi i uszczelke przy masce z przodu. Jest o klasę lepiej czyli mniej więcej przeciętnie :P

Deska raczej nie trzeszczy, ale u mnie skrzypi tunel środkowy jak się opieram o niego nogą, a że jest cały z twardego plastiku no to niestety.

Brałeś Audi Sound System, Sonosa czy podstawa?

Opublikowano
4 minuty temu, bleidd napisał(a):

Z wyciszeniem jest lipa okrutna, głośniej jest niż w Tipo :E Nadkola w pierwszej kolejności dużo dają, ja jeszcze dołożyłem uszczelki przy szybach, zrobiłem podszybie, bagażnik, drzwi i uszczelke przy masce z przodu. Jest o klasę lepiej czyli mniej więcej przeciętnie :P

Deska raczej nie trzeszczy, ale u mnie skrzypi tunel środkowy jak się opieram o niego nogą, a że jest cały z twardego plastiku no to niestety.

Jeszcze troszkę pracy i inwestycji w brykę i osiągnie się poziom Dacii :E

Opublikowano

A4 B9 z tego co czytałem to jest więcej niż przyzwoicie, ale sam nie jeździłem by sprawdzić.

3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jeszcze troszkę pracy i inwestycji w brykę i osiągnie się poziom Dacii :E

Nie no, poziom Dacii już osiągnąłem może nawet leciutko przebiłem :E

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, marko napisał(a):

I teraz zastanawiam się, dlaczego ludzie tyle dopłacają? Kiedyś to było czuć różnicę. Teraz poza jakimiś świecidełkami, to jest jakaś przewaga?

Nie jestem pewien czy passat ten nowy się sprzedaje wśród osób prywatnych. A we flotach to wiadomo jak jest. :) 

Opublikowano (edytowane)

Eee, to tylko ja mam Soundscreen w czołowej i bocznych przednich? 😎

20 minut temu, marko napisał(a):

I teraz zastanawiam się, dlaczego ludzie tyle dopłacają? Kiedyś to było czuć różnicę. Teraz poza jakimiś świecidełkami, to jest jakaś przewaga?

No ja wiedziałem za co dopłacam. Są takie opcje, których u innych nie znalazłem. Jak właśnie szyby akustyczne.

Edytowane przez Petru23
  • Haha 1