Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Czytając kolejne opinie, jestem coraz bardziej przekonany, że mi siądzie, pomijając delikatną niechęć do wampirzych klimatów. Może na weekend się skuszę.

Podobnie myślę. Też nie jestem fanem wampirów ale coraz bardziej myślę o zakupie, co będzie niesamowicie logiczne mając jeszcze chyba 6 dużych gier na dysku vel kupce wstydu czekających na odpalenie. To już podchodzi pod uzależnienie :E

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TmK napisał(a):

To już podchodzi pod uzależnienie :E

Ja porzuciłem kilka gier, żeby tylko sprawdzić, jak chodzi Dawnwalker. Gra mnie jednak wessała na całego. Obym do "testowania" Wieśka zdążył skończyć Wampira.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, TmK napisał(a):

Podobnie myślę. Też nie jestem fanem wampirów ale coraz bardziej myślę o zakupie, co będzie niesamowicie logiczne mając jeszcze chyba 6 dużych gier na dysku vel kupce wstydu czekających na odpalenie. To już podchodzi pod uzależnienie :E

Taa, ja też sobie to tak próbuję racjonalizować. :E "Gościu, masz Rogue Tradera na setki godzin, wziąłeś grę na Switcha na kolejne setki i jeszcze się pchasz w erpega na kilkadziesiąt". Zero logiki, bezsensowna decyzja. Więc pewnie kupię. 🤷

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Dla osób grających bez moda na czas. Jak chcecie oszczędzić segmenty, to pamiętajcie, aby ze skrzynek przy których są klepsydry (zabranie czasu) nie opróżniać do końca i zostawić jeden przedmiot (chyba, że to zadanie, ale 100pkt raczej nie warte utraty czasu). Naprawę kapliczek też można pominąć, jest ich na mapie dość sporo i jedna uszkodzona różnicy nie robi, wystarczy zacząć misję z nimi i pominąć naprawę. To samo z obozami, chyba że wybicie oponentów nie ma wpływu, a punkty się przydadzą. Zawsze róbcie szybki zapisy, gdy nie jesteście pewno jak dana aktywność wpłynie na czas, wtedy łatwiej wrócić do punku wyjścia. Rozwijajcie postać bo są fajne umiejętności ułatwiające walkę i eksplorację, zwłaszcza że za część nie tracimy czasu. Przedmioty wrzucajcie do kapliczek, bo to są nasze skrzynki bez dna i jak będziemy chcieli coś z nich sprzedać, to są niemal pod ręką. Zaczynam zdobywać wyposażenie, które daje określone korzyści w nocy lub za dnia, więc warto sprawdzać co zdobywamy i odpowiednio przypisywać do zestawu.

Co do walk i tych aren, które robi gra. Sprawdziłem jedną rzecz w podziemiach. Wystarczy sprowokować jednego oponenta i uciekać do wyjścia, gdzie zawsze możemy się wycofać, jak go nie ma to powoli wracamy i uciekamy i wykańczamy ich po kolei. Działa to fajnie na otwartej przestrzeni, bo w wrogowie mają określoną odległość, po której wracają i tak można też fajnie po kolei ich wykańczać. Ze zwierzętami działa to średnio, ale jak opanuje się kierunki blokowania, to nawet walka z 5 wilkami przestaje być wyzwaniem. Jedynie niedźwiedzie, to jest na prawdę wyzwanie, ale i z nimi już sobie radzę. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jest na to mod, jak kogos to drażni.
Wtedy będą za Toba deptać całą mapę. :)

Jaki mod? 

@PaVLoJa tam poszedłem głównie w fechtunek i trochę w drzewko wampiryzmu, magii krwi w ogóle nie ruszałem. Ogólnie drzewko postaci jest solidnie zrobione. Cały ten pomysł ze spaczeniem jest naprawdę fajny, bo im więcej ludzi masz na koncie, tym mocniejszy staje się twój wampir. Warto też dać po jednym punkcie, żeby odblokować przyspieszenie w ludzkiej formie i przemianę w wilka w nocy.

Ja do jednej grupki dziki podprowadziłem, te takie z czerwoną czaszką :lol2:

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ta gra to powinna dostać max 5/10 ocenę co najwyżej. 

Wytrwałem 2g i poszedł uninstall. Niestety brak tej pasji co kiedyś żeby "tracić" czas na średniaki. A przede wszystkim nie chce się zmęczyć się materiałem RPG przed premierą remastera W3. Fabularnie się broni na początku a gameplay cienki. 

Edytowane przez Fatality
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie ma to jak ocenić gameplay po 2h i powiedzieć, że jest "cienki". :skrzypce:
Swoją droga to zabawne, bo akurat gameplay W3 też nie jest jego najmocniejszą stroną. Walka bardziej drewniana, a eksploracja często sprowadza się do łażenia od znacznika do znaczka i używania wiedźmińskiego zmysłu. :E 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 3
Opublikowano

To trzeba było tak od razu, że Cię nie wciągnęło, a nie, że gameplay cienki po 2h.

4 minuty temu, Fatality napisał(a):

Im dłużej grasz to ewentualnie dostrzegasz więcej wad.

A niby dlaczego? 
Możesz równie dobrze dostrzec więcej zalet. :D 
Zwłaszcza, że jest to RPG - gdzie na początku masz ograniczone możliwości, a później odblokowujesz kolejne skille i mechaniki.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie patrzą na W3 przez pryzmat jego paru najlepszych questów i zachowują się tak, jakby każdy quest w tej grze był na poziomie Krwawego Barona. Jakby gra nie miała wad, skaz i mankamentów. Zapomnieli, jak słaba jest w tej grze eksploracja, jak drewniany jest system walki, płaski rozwój postaci, drzewko umiejętności, loot. Ile jest w niej filleru i powtarzalności.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

To czy gra jest dobra, średnia czy słaba można ocenić w 2h lub mniej. Im dłużej grasz to ewentualnie dostrzegasz więcej wad. Jak nie wciągnie w ciągu dwóch pierwszych godzin, to jaka to przyjemność?

Tej gry nie ocenisz po dwóch godzinach, bo potrzeba 10, żeby rozwinąć postać i zrozumieć mechaniki. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Kolejny dzień z Dawnwalkerem, kolejny boss zabity, łącznie 14 dni już za mną. 

Momentami czuję się jakbym grał w Wiedźmina, tyle że Geralt wyjechał na urlop ;) a ja muszę działać pod jego nieobecność. Większość questów jest na bardzo wysokim poziomie, niektóre są bardzo mroczne, czuć że wyszły spod ręki ludzi, którzy mieli do czynienia z trylogią REDów. Dubbing topka. 

Jak patrzę na te "opinie youtuberów" odnośnie tej gry to śmiać mi się chce, tępe typy które oprócz komentowania i narzekania na innych same nic nie potrafią zrobić. Gra ma swoje minusy i od początku je tu wrzucałem jeden za drugim, ale pisać że jest niewarta swojej ceny, przy takim zalewie ścieku za +200zł który polecają na swoich kanałach, to jest po prostu żart.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Upvote 1