Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W LORD.thumb.jpg.61b01c8a7324705387ed6b376284802f.jpg

Miałem oryginał. Wyfarmione postacie aby zobaczyć wszystkie kombosy.

jedi.jpg.58f4cba2a262a93335a53d15021d84ff.jpg

A jedi academy pirata. Ale kapryśnego. Bo czasami po zainstalowaniu, w grze była tylko opcja walki jednym mieczem. A kiedy indziej były wszystkie 3 możliwości.

• Like 6
  • Upvote 1
Opublikowano

Stonekeep z 1995

Pamiętam, że znajomy miał oryginał i pożyczył mi dopiero jak zmieniłem komputer na mocniejszy. Wtedy wydawało się, że grafika jest fotorealistyczna. Pamiętam te intro z aktorami, teraz wygląda dość tandetnie. Sama gra była niezła, raczej jej nie ukończyłem. Z powodu braków w języku angielskim, a może była za trudna.

ss_ab3267378b8e4c2f39a3b51585cf2ed52bb7f

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
21 godzin temu, Keleris napisał(a):

Teraz wstawię grę która dla mnie jest szczególna, mimo tylu lat na karku do dzisiaj ją ogrywam, wersja steam jest przygotowana do współczesnych czasów, ostatnie przejście barbarzyńcą udało się przy 35 zapisach.

Blade of Darkness

Premiera

21 lut 2001 PC

Dzięki za przypomnienie, to jedna z tych gier, która ma specjalne miejsce w moim sercu. Na Steam widzę odświeżona wersja. Zakupione.

Opublikowano (edytowane)

UFO: Enemy Unknown

06801f40bd0f50f5fe81.jpg

Producent: MicroProse

Wydawca: MicroProse

Wydawca PL: Cenega PL

Premiera: 23.09.1994

Opracowana przez doświadczoną firmę Microprose i osadzona w realiach science fiction turowa gra strategiczna z elementami symulacji oraz RPG.

Jedna z pierwszych strategii obok Sid Meier's Civilization z 1991 roku oraz Warlords 2 na moim 386, bardzo miodny gamepley, ciekawe rasy kosmitów, pole bitew generowane proceduralnie, można było nazywać swoich żołdaków którzy to w miarę postępów w grze byli lepsi w eliminowaniu ufoków, gra kultowa, z bardzo ładną grafiką jak na tamte czasy, u mnie 10/10.

Edytowane przez Stjepan
  • Like 8
Opublikowano

O, to ja w takich tematach zawsze podrzucam taki kąsek łakomy:

image.thumb.png.328fdb02c4a42c915bcae99af6e791dd.png

Świetna siekanka, w którą grałem dość namiętnie koło 2000-2001 roku. Mętnie pamiętam możliwość wyboru postaci, oraz pierwszy lvl na jakimś cmentarzu.

Niemniej to jedna z tych gier, które towarzyszyły moim początkom posiadania własnego PC, a jednocześnie nie będąca klasykami pokroju Quake 2 czy Unreal.

Dzisiaj pewnie niegrywalna :E 

A drugi tytuł:

image.thumb.png.47b4b33c80b92833f7ed8fbbe1ff16e5.png

Miał swoje dłużyzny, marne lvle podczas których walczyło się z krabami :E ale niektóre miejscówki były tak pamiętne, że do dzisiaj mi się ta gra po głowie kołacze :D 

• Like 7
Opublikowano (edytowane)

Przez długie lata zagrywałem się w dzisiaj pełnoletnie gry takie jak: Civilization II, Setllers II Veni Vidi Vici, Heroes II, Warlords II Deluxe Edition, wspomniane wyżej Sim City. Te gry towarzyszyły mi wiele lat. Ale też po sieci domowej  po LANIE w queka gdzie dostawałem niezłe lanie :) Brat w jednym pokoju, ja w drugim i mieliśmy domowego multika :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 5
Opublikowano (edytowane)

My mieliśmy sieć osiedlową na kilkadziesiąt domów na osiedlu. Kable puszczone po słupach eletrycznych, od domu do domu po osiedlu. Do tego był net z satelity podłączony :E

Ale i tak potrafiliśmy znosić kompy np. w wakacje do kogoś kto miał większy pokój i łupać razem bo był klimat na żywo :E Podobnie kafejki na nocki się brało i grupa kilkunastu chłopa całą noc łupała razem :E

Masa ulubionych gierek z tamtych czasów, Duke Nukem 3d, Doomy, Quake, Unreal, Heroes 2/3. Warcraft 1/2. Baldurs Gate czy Icewind Dale, Knights and Merchants, Age of empire itd :E No można by wymieniać i wymieniać :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 5
Opublikowano (edytowane)

Cała prawie seria Mortal Kombat :)

Jedno z najbardziej znanych mordobić które było praktycznie na każdej sensownej platformie :)

Pierwsza wersja powstała w 1992 na platformy : Arcade, SNES, Genesis, Mega CD, Amiga, Game Gear, Game Boy, Master System, PC, Xbox, Playstation Network, Xbox Live Arcade

Edytowane przez Yedi
  • Like 8
Opublikowano

Nastepny klasyk - DOA - Czyli Dead or Alive

Najbardziej zniszczyła mnie wtedy wersja DOA 3 na Xbox 1 

8 minut temu, lukadd napisał(a):

Na jednej klawie się łupało we dwóch w MK :E Czad to był.

Mój kumpel na PW  zbudował własnego pada specjalnie do MK :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, Stjepan napisał(a):

A się łupało w MK1 na 386. :E

41 minut temu, lukadd napisał(a):

Na jednej klawie się łupało we dwóch w MK :E Czad to był.

Pany prawdziwe MK było tylko jedno, Arcade > Ile ja w to  kasy przegrałem :E

Łaziło się po nocach na salony w 93' a potem w domu wpierd... gdzieś ty był :E

Ale warto było :E

• Like 7
Opublikowano (edytowane)

MK2 na amidze i do teraz nie czaję jak tam można było grać jak dwa przyciski na joysticku...ale w salonie też spędziłem xxx godzin na MK2, raz to nam się Pong włączył, a to było chyba po 100 kredytach :E , jak wyszło demko na xboxa ta klasyczna trylogia, to z kumplem zagraliśmy, mówię mu "pa tera fatality" on na mnie jak na debila...i go spaliłem Scorpionem 😁 dalej siedzą te kombinacje w pamięci.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wrzucę jeszcze SW Republic Commando

8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Pany prawdziwe MK było tylko jedno, Arcade > Ile ja w to  kasy przegrałem :E

Łaziło się po nocach na salony w 93' a potem w domu wpierd... gdzieś ty był :E

Ale warto było :E

Pierwszy Automat w życiu (nie pinball ) który widziałem wyglądał tak - był - uwaga - czarno biały :)

image.png.abf65a7bd713aff42aa8835d738324f6.png

Edytowane przez Yedi
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Tony_Hawk's_Pro_Skater_2_cover.png

Moja ulubiona gra sportowa z dzieciństwa. Kiedy panowała moda na skateboard (a przynajmniej na "moim podwórku), szerokie spodnie to każdy chciał się wczuć choć trochę w legendarnego "skejtera" i wywijać wszystkie te tricki.  Dla mnie niesamowita gra z fantastycznym soundtrackiem.  Można było posłuchać takich wykonawców jak: Rage Against the Machine,  Bad Religion czy Papa Roach. 

• Like 8
Opublikowano
2 godziny temu, Yedi napisał(a):

Pierwszy Automat w życiu (nie pinball ) który widziałem wyglądał tak - był - uwaga - czarno biały :)

image.png.abf65a7bd713aff42aa8835d738324f6.png

A u mnie chyba ta, ale nie mam 100% pewności :D

image.thumb.png.766f23cd863fd7421baf422b191a08c7.png

Widzę ze Arcade wcale nie takie drogie, chyba zrobię miejsce na chacie :D

https://joystick.com.pl/automaty-arcade1up/4856-mortal-kombat-arcade1up-automat-midway-legacy-edition-12w1--1220000270435.html?gQT=2

Opublikowano

Jak już arcadowe klimaty to Panowie grali w pinballe? Za małego myślałem że to tylko takie bez sensowne odbijanie piłeczki, później w dorosłym życiu chodziłem specjalne do jednej "mordowni"(speluna) ponieważ tam stał Demolition Man od Williamsa, i wtedy odkryłem że tam są questy czy jak to nazwać. Szkoda że PC wersji nie ma, ale TimeShock czy Big Race USA czasem zagram, a jak odkryłem o co chodzi w pinballach to przednia zabawa . Aż sobie w jakiegoś zagram 😁. W tego z Windowsa nie grałem...

137847583545.jpg?width=1200&height=1200&

• Like 3
Opublikowano

Ktoś grał? Zagrywałem się w 1 i 2  :)

Conflict: Desert Storm - Pustynna Burza

Conflict: Desert Storm

Taktyczna gra akcji, która przenosi nas w realia wojskowej operacji Pustynna Burza, w czasie wojny w Zatoce Perskiej. Oddział komandosów musi przeciwstawić się elitarnym wojskom Iraku.

Premiera 2002

conflict-desert-storm-pustynna-burza-339962.jpg

• Like 5
  • Upvote 1