bergercs Opublikowano wczoraj o 06:00 Opublikowano wczoraj o 06:00 Najlepszy był gość 40-50 lat w koszulce z logiem Por.uba - niestety nie zapisałem, a administratorzy grupy usunęli, bo to za dużo nawet jak na ich standardy
SuLac0 Opublikowano wczoraj o 06:11 Opublikowano wczoraj o 06:11 (edytowane) oczywisce, przypadkiem ledwo zamazana tablica, przypadkiem semantycznie uklada sie w jedno slowo. a wy jak takie pelikany lykacie wszystko co znajdziecie, szczegolnie na FB. bo pasuje do prymitywnej narracji . i tak powielacie ten prymitywizm i dezinformacje .. szkoda gadac. no, ale juz tak to dzial niestety Edytowane wczoraj o 06:18 przez SuLac0
bergercs Opublikowano wczoraj o 06:21 Opublikowano wczoraj o 06:21 **************** Mg HS Hybrid: Slavek Karp stodSenpor11at 524u7h123g79695zgdtfch52o326g2ft6910f30.97gta · to: Cześć, mam MG HS Hybrid 2025. Podczas badania geometrii 3D wyszły u mnie różnice przekątnych nadwozia oraz różny rozstaw osi L/P, a także kąty zawieszenia poza tolerancją producenta. Objaw w jeździe: auto na płaskiej drodze jedzie w miarę prosto, ale na lekko pochylonej wyraźnie zjeżdża w prawo. Czy ktoś z Was miał podobne problemy z geometrią, ściąganiem lub ustawieniem kół w HS 2025? Jak sobie poradziliście? Serwis mg proponuje jedynie kolejne odpłatne ustawienie geometrii którą ustawiłem już dwukrotnie w innym serwisie. Interesują mnie tylko doświadczenia techniczne, nie opinie Mark Kaspersky Gdzieś nad morzem któryś serwis sobie z tym radził. Było info w necie. Błażej Borkowski Miałem to samo po wyjechaniu z salonu auto ściągało i była lekko krzywa kierownica po kilku dniach pojechałem na reklamację do ASO zrobiono mi korektę geometrii przednich kół ale w innym warsztacie gdyż ASO nie miało jeszcze swojego przyrządu po tym zrobiło się trochę lepiej, ale jeszcze to nie było to . A że mam swój warsztat wykupiłem najnowsze oprogramowanie dla swojego Progeo 3D z najnowszą bazą danych w tym MG hs. I po podłączeniu przyrzadu okazało się że w aucie były rozjechane tylne koła teraz po korekcie i własnym ustawieniu auto prowadzi się idealnie. Pozdrawiam. ***************** Leapmotor: Janusz Harpula Sdorptoesnh.u25o9z0t66676ffft88m151l1u1h 09c70dgc1g28g18fit0 · Czy ktoś miał podobny problem, to już 4 lub 6 raz po podłączeniu ładowarki wyskakuje komunikat i nic się nie dzieje, trzeba wypiąć ładowarkę włączyć samochód , wyłączyć , wpiąć ładowarkę i zaczyna ładować. Irytujące. Jacek Patro Tak, miałem już kilka razy. Niestety jest to po prostu przypadłość ev ponieważ w innych markach też to miałem Marcin Krzewiak Miał i ma praktycznie każdy. T03 przechodzi w stan "uśpienia" po chyba 30 (?) minutach o ile dobrze pamiętam i trzeba go wybudzić właśnie np w sposób jaki napisałeś Maciej Głąb 1. Wysiądź, nie wyłączaj samochodu przyciskiem (tylko P) 1.5. Jeśli już to zrobiłeś, otwórz ponownie drzwi, oba ekrany muszą się zaświecić 2. Podłącz ładowarkę 3. Zablokuj samochód Działa za każdym razem. Przemyslaw Dykto Ja miałem tak wczoraj i nic nie pomogło wszystkie techniki stosowałem ale po prostu nic … tylko odłączenie klemy pomogło . Sławomir Balcerowski u mnie działa taka kombinacja 1. auto zgaszone przyciskiem ale nie zamknięte pilotem 2. otwieram drzwi od kierowcy i zamykam - auto sie nie wzbudza (wyświetlacze czarne) 3. podpinam ładowarek i ładuje Michał Czemielipski Najprościej... Kończysz jazdę, jesteś w garażu to podłączasz ładowanie. Przemyslaw Dykto Michał Czemielipski to działa za każdym razem bo zawsze tak robiłem i było git . Raz tylko chciałem naładować na następny dzień i już się nie udało Michał Ozga Najbardziej zasłużony współautor U mnie na 16A natomiast pisze ładowanie rozpoczęte i 48h i nic się nie ładuje Krzysztof Mensik Obiecujący współautor Mam coś.podobnego muszę skoczyć do serwisu Wojtek Bla Gwiazda grupy Przeważnie podłączam samochód po zakończeniu jazdy i wtedy startuje bez problenu. Kiedy chce ładować na wyziębionym akumulatorze i ładowanie nie rozpoczyna się wlaczam na chwilę swiatła i wtedy podłączam ładowarkę jeszcze raz. /magiczne zaklęcia.... Jak to rokuje na przyszłość / ****************
Petru23 Opublikowano wczoraj o 06:22 Opublikowano wczoraj o 06:22 58 minut temu, Katystopej napisał(a): Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć, dla czego klasa niższa i średnia tak chętnie chwali się odbiorem auta z Temu, ale nie robi tego odbierając jakiegoś popularnego europejczyka? Gdybym już tak bardzo chciał się pochwalić, to ubrałbym się stosownie do sytuacji, a nie jak na targ. Próba zamazania tablic jest groteskowa, na necie zapewne przeczytał, że mu auto zwiną albo zrobią kopię tablic, więc "Halina, trzeba zamazać!". To salony robią pompę z kokardami itp. w Chinach odbiór auta to wielkie wydarzenie dla wielu, stąd "pompa"
bergercs Opublikowano wczoraj o 06:25 Opublikowano wczoraj o 06:25 9 godzin temu, KiloKush napisał(a): Nie wiem jak po polsku się to nazywa ale problem powszechny. https://youtu.be/3JUFr-T1qNU?si=YpQHotWe8jsSSUuD Do diagnozy tego używa się komputera. Chyba serwis wpadłby na to, że kilkaset samochodów w tym kraju ma z tym problem? Bo czujnik kąta skrętu to nie jest jakiś wynalazek szatana. Eeeeee, mają tam w ASO sprzęt i oprogramowanie diagnostyczne? Mają???
DjXbeat Opublikowano wczoraj o 07:02 Opublikowano wczoraj o 07:02 1 godzinę temu, Katystopej napisał(a): Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć, dla czego klasa niższa i średnia tak chętnie chwali się odbiorem auta z Temu, ale nie robi tego odbierając jakiegoś popularnego europejczyka? Prosta odpowiedź - sfokusowałeś się na chinczykach a to samo dzieje się przy odbiorze aut europejskich. Wystarczy prześledzić grupy społeczne poszczególnych marek
KiloKush Opublikowano wczoraj o 07:25 Opublikowano wczoraj o 07:25 (edytowane) Godzinę temu, bergercs napisał(a): Do diagnozy tego używa się komputera. Chyba serwis wpadłby na to, że kilkaset samochodów w tym kraju ma z tym problem? Bo czujnik kąta skrętu to nie jest jakiś wynalazek szatana. Eeeeee, mają tam w ASO sprzęt i oprogramowanie diagnostyczne? Mają??? Ale tam pękała plastikowa obudowa więc jak to zdiagnozować komputerem? Było auto w serwisie, geometria dobra, błędów nie było, ale mechanik ASO potwierdził, że auto skręca w prawo podczas jazdy próbnej. I nic z tym nie zrobili. Ja się auta z resztą szybko pozbyłem bo fotel niszczył mi plecy. A bagażnik był bezużyteczny i wziąłem Focusa w kombi. Ale znajomy mechanik mówił, że miał przypadki, że ta obudowa sprężyny zegarowej pękała i odcinała kabel od poduszki powietrznej i wtedy już nawet kontrola poduszki świeciła więc było wiadomo co jest. U mnie prawdopodobnie pękła jak parkowałem na parkingu podziemnym. Musiałem wtedy kierownica parę razy na maksa skręcić. No ale akcja rodem z Chińczyka. Przypomnę auto odebrałem z salonu i 700 km zrobiłem i jechało prosto. Zaparkowałem parę razy na parkingu i się rozwaliło. Edytowane wczoraj o 07:28 przez KiloKush
trepek Opublikowano wczoraj o 07:36 Opublikowano wczoraj o 07:36 10 godzin temu, KiloKush napisał(a): Nie wiem jak po polsku się to nazywa ale problem powszechny. https://youtu.be/3JUFr-T1qNU?si=YpQHotWe8jsSSUuD Czujnik kąta skrętu. I jak się rozkalibruje to ponowna kalibracja trwa 5 minut z wejściem i wyjściem z samochodu. Ot program serwisowy, odpowiednia opcja, max skręt w lewo kierownicą, max skręt w prawo, zapisz, wyjdz. Procedura powszechnie znana dla każdego modera samochodowego Jak powiedział Berg - jak z nim coś nie tak jest to odpowiednie błędy są.
galakty Opublikowano wczoraj o 07:42 Opublikowano wczoraj o 07:42 (edytowane) 2 godziny temu, Katystopej napisał(a): Próba zamazania tablic jest groteskowa, na necie zapewne przeczytał, że mu auto zwiną albo zrobią kopię tablic, więc "Halina, trzeba zamazać!". Widać po minie, że mu wstyd... Wolałby Audi ale co zrobić 5 minut temu, trepek napisał(a): Czujnik kąta skrętu. I jak się rozkalibruje to ponowna kalibracja trwa 5 minut z wejściem i wyjściem z samochodu. Ot program serwisowy, odpowiednia opcja, max skręt w lewo kierownicą, max skręt w prawo, zapisz, wyjdz. Procedura powszechnie znana dla każdego modera samochodowego Jak powiedział Berg - jak z nim coś nie tak jest to odpowiednie błędy są. Dokładnie, robiłem coś takiego w Ceed samemu, program i 5 minut wystarczą. Edytowane wczoraj o 07:42 przez galakty
trepek Opublikowano wczoraj o 07:46 Opublikowano wczoraj o 07:46 (edytowane) 22 minuty temu, KiloKush napisał(a): Ale tam pękała plastikowa obudowa więc jak to zdiagnozować komputerem? Normalnie, skręcam max w lewo, skręcam max w prawo, porównuję wartości skrajne oraz czy po ustawieniu kierownicy na 0 ECU również widzi 0 jako dane z taśmy. VAGi są bardzo proste w diagnostyce. Kwestia, kto diagnozuje. Tutaj nie ma żadnego rocket science - taśma zwraca jedynie informację na temat skrętu kierownicą. Jak pęknięcie obudowy wpływa na odczyt to to przy tym prostym teście wychodzi. Edytowane wczoraj o 07:49 przez trepek
Cappucino Opublikowano wczoraj o 08:01 Opublikowano wczoraj o 08:01 (edytowane) Godzinę temu, DjXbeat napisał(a): Prosta odpowiedź - sfokusowałeś się na chinczykach a to samo dzieje się przy odbiorze aut europejskich. Wystarczy prześledzić grupy społeczne poszczególnych marek Potwierdzam. Edytowane wczoraj o 08:05 przez Cappucino
AndrzejTrg Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu https://www.sadol.pl/brak-tylniej-klamki-vt619552.htm "Zgodnie z nowymi przepisami, które mają wejść od 1 stycznia 2027 roku, wszystkie samochody w Chinach muszą być wyposażone w mechaniczne systemy otwierania drzwi (zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz)." Elektryczne mówili, spłoń mówili... SKYNET wie co robi
bergercs Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Marcin Zdral erdSptsono07373lld.32g74i98345l1 07ul6c9t1m9tc56og5c829uazg8 · MG HS II po 1 przeglądzie i... Samochód sam trąbi, zdażają się zarówno krótkie jak i dłuższe sygnały dzwiekowe. Serwis mówi, że jesteśmy 1 przypadkiem w kraj z takim przypadkiem. Komuś się przytrafiło? Jaka była przyczyna? Piotr Jankowiak Mi też czasami trąbi. W serwisie mi powiedzieli, że do końca nie wiedzą czemu tak jest, ale wielu klientów to zgłaszalo, zapewne coś nie styka przy zamykaniu drzwi Piotr Jankowiak Mi też czasami trąbi. W serwisie mi powiedzieli, że do końca nie wiedzą czemu tak jest, ale wielu klientów to zgłaszalo, zapewne coś nie styka przy zamykaniu drzwi Piotr Jankowiak Rafał Najduk to może się zgadzać, ale też czasami trąbi jak za pierwszym razem drzwi są dobrze zamknięte, chyba że według systemu nie są Radek Matuszek My pon1 szym przeglądzie i wgraniu nowego softa ...nie działo sterowanie z kierownicy radiem przypisane przyciski także przestały działać i trąbił co chwilę .pomogło przywrócenie auta do ustawień fabrycznych .masz to w opcjach ustawień samochodu ********************** Omoda 5: Jan Bednarek dnoStposre921mi0umtm5f3ti22ifimnc711caa ltgaah8f4ig3u411gca5 · Cześć, czy ktoś z Was zauważył, że trzymając prosto kierownicę samochód delikatnie skręca w bok? We wtorek ASO, ale słyszałem już o takim przypadku i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was to przerabiał ************* Maciej Mrowiec trSdposone7h711t404zmf05o3767lam64a g4h2gagdmac0m2i.0f10u11g · Witam, czy ktoś miał podobny problem. MG ZS 1.0 tgdi Akumulator nowy auto nie odpala I choinka błędów podczas uruchamiania. Pal Ded Wyglada na czujnik ABS Maciej Mrowiec Autor Pal Ded Tylko dziwne że raz odpala jak np. Wykręcę akumulator, wepnę ponownie po 15 min a potem stanę zgaszę, znowu odpalę i już nie chce odpalić.. ********
trepek Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ewidentnie te samochody mają problemy z oprogramowanie/koncepcją działania. Bo to nie są problemy typu: skrzynia za wolno zmieniła bieg, zamyśliła się etc tylko koncepcyjnie jest to spartolone.
KamcioGF Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 5.02.2026 o 07:22, Petru23 napisał(a): To salony robią pompę z kokardami itp. w Chinach odbiór auta to wielkie wydarzenie dla wielu, stąd "pompa" Odbierałem niedawno Cuprę i też miałem kokardę na masce
Gret Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, KamcioGF napisał(a): Odbierałem niedawno Cuprę i też miałem kokardę na masce A fota na fb była?
KamcioGF Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Fotkę mam ale na pamiątkę, na fb nie mam nawet profilowego.
Rekomendowane odpowiedzi