areczek1987 1 106 Opublikowano Środa o 09:28 Opublikowano Środa o 09:28 Trochę za mało auta widać by było 100% pewności? https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-ID6IbJs3.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a6-avant-ID6Icgih.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b A6 2 godziny temu, Kyle napisał(a): Ależ ja doskonale o tym wiem i również pisałem to z przekąsem/ironią. Dokładnie, to ten gość, co zamieścił owy wpis na portalu X, jest kolejnym anty chińskim trollem, który celowo sugeruje, że koła w chińskich autach się same odkręcają. Natomiast @areczek1987 i @8V32 PcLab obstawiam, że dali się złapać na tą manipulację (podając dalej ten wpis/pisząc odpowiedni komentarz), lub co gorsza celowo się do tej manipulacji przyłączyli (choć w to ostatnie w dobrej wierze wątpię). ... chociaż Na nic się nie dałem złapać. Ironia wrzucona w chińczyki. Tak z wielką prędkością uderzył. Kto inny wjedzie na śpiącego policjanta. 2
Cappucino 487 Opublikowano Środa o 10:01 Opublikowano Środa o 10:01 2 godziny temu, MaxaM napisał(a): Mechanicy mówią o częstszych przypadkach napraw pocenia się Jacy mechanicy? Bo na forach nie spotkałem sie z takimi uwagami.
trepek 1 947 Opublikowano Środa o 11:03 Opublikowano Środa o 11:03 Po lampach widać, że to nowsze A6.
bbandi 602 Opublikowano Czwartek o 06:03 Opublikowano Czwartek o 06:03 "W historii modelu Omoda 5 (w 2024 roku w Malezji) doszło już do incydentu, w którym tylna oś pękła samoistnie podczas zwykłej jazdy. Oficjalne śledztwo producenta dokładnie wyjaśniło, dlaczego w nowym aucie było to możliwe Zużycie robota spawalniczego: Zautomatyzowana linia produkcyjna zewnętrznego dostawcy osi przechodziła modernizację. Podczas wymiany zużytej końcówki automatycznej spawarki maszynowej nastąpiła błędna kalibracja sprzętu. Niewłaściwy spaw: W efekcie maszyna położyła zbyt słaby lub przesunięty spaw na belce skrętnej. Choć element wizualnie wyglądał na gotowy, pod obciążeniem nie wytrzymał i pękł. Producent wykrył wtedy wadliwą partię 60 sztuk i profilaktycznie wezwał do serwisu 600 aut, wymieniając całe komponenty LOL🫡 Presja czasu i globalne łańcuchy dostaw Nowe marki samochodowe (zwłaszcza te wchodzące na rynki z ogromną dynamiką) zamawiają podzespoły u setek podwykonawców. Wystarczy kilkugodzinny błąd na jednej z linii produkcyjnej dostawcy elementów metalowych, aby partia wadliwych części trafiła do montowni. 1
galakty 5 169 Opublikowano Czwartek o 06:47 Opublikowano Czwartek o 06:47 (edytowane) Nie przeżywaj, w europejskich markach też belki odpadają!!!! Edytowane Czwartek o 07:00 przez galakty
trepek 1 947 Opublikowano Czwartek o 07:07 Opublikowano Czwartek o 07:07 To prawda. Rok/dwa temu widziałem, jak w Audi A6 C5 odpadły tylnie koła. Wersja z belką z tyłu. 1
galakty 5 169 Opublikowano Czwartek o 07:15 Opublikowano Czwartek o 07:15 Porządnie grzmotniesz to coś musi odpaść, taka prawda.
trepek 1 947 Opublikowano Czwartek o 07:32 Opublikowano Czwartek o 07:32 W A6 C5 jak za długo jeździło się z wyrwanymi tulejami belki to mogło dojść do zerwania śrub. 25 lat na karku czy więcej robi swoje
galakty 5 169 Opublikowano Czwartek o 07:51 Opublikowano Czwartek o 07:51 No tak, tylko co innego 25 letni trup ściągnięty z DE od Turasa po dzwonie, a co innego auto które nie ma roku... 1
trepek 1 947 Opublikowano Czwartek o 08:02 Opublikowano Czwartek o 08:02 Odpadają koła w europejczyku? Odpadają! 1
bbandi 602 Opublikowano Czwartek o 09:08 Opublikowano Czwartek o 09:08 Zawsze mi mówili że jak się chiński rower kupuje to trzeba sprawdzić czy śrubki podkręcane są, z ich autami będzie podobnie 😄 2
SuLac0 695 Opublikowano Czwartek o 13:41 Opublikowano Czwartek o 13:41 https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-porsche-opuszcza-volkswagena-wybiera-chinskiego-producenta,nId,23528174 niby tylko chodzi o emisje, ale szczury juz uciekaja mialem okazje obejrzec xpenga g6. salon obok bmw, ten sam importer no ogolnie to jest przepasc. materialy, wyglad , wyposazenie, ilosc miejsca z tylu i wszystko w standardzie. bez jakis abo, pakietow, dodatkow, itd itp. w cenniku jedynie co mozna dobrac to inny kolor i...hak btw. xpeng skladany jest w Austrii - Magna Steyr Graz. dla mnie G6 jest juz za duzy, ale na L03 i jego 3x Turingi AI czekam ale jak ktos szuka, duze, rodzinne auto, imo warto sprawdzic wlasnie G6, moze byc mile zaskoczony
nozownikzberlina 623 Opublikowano Czwartek o 15:52 Opublikowano Czwartek o 15:52 na youtube shorts trafiłem na urywek z tvn turbo gdzie "testują" wytrzymałość chinola, filmik wrzucony na jakiś amerykański kanał motoryzacyjny nawet jankesi mają bękę z european motoryzatione
Kyle 541 Opublikowano Czwartek o 16:36 Opublikowano Czwartek o 16:36 Zamiast w tym TVN Turbo zrobić długo-dystansowy test wytrzymałości tych aut (np. z porównaniem do jakiejś SKODY, używanej w identyczny sposób itp.), jak auto się spisuje po 100 000, 150 000, 200 000, to łysy zrobił z siebie klauna
8V32 PcLab 482 Opublikowano Czwartek o 18:20 Opublikowano Czwartek o 18:20 (edytowane) 1 godzinę temu, Kyle napisał(a): jak auto się spisuje po 100 000, 150 000, 200 000, to łysy zrobił z siebie klauna Ale z kołami? czy bez? Czy na lawecie? Edytowane Czwartek o 18:21 przez 8V32 PcLab
kubikolos 1 410 Opublikowano Czwartek o 21:33 Opublikowano Czwartek o 21:33 4 godziny temu, Kyle napisał(a): jak auto się spisuje po 100 000, 150 000, 200 000, czyli cos co nie interesuje zadnego z kupujacych te wynalazki, swietny pomysl XD
Kyle 541 Opublikowano Piątek o 03:21 Opublikowano Piątek o 03:21 (edytowane) Ten wniosek, to wyciągnąłeś z "XD" (głównie D), bo wiadomym jest, że każdy kto chce kupić samochód, będzie zainteresowany informacjami/testami/porównaniami aut, które są na rynku. Edytowane Piątek o 05:33 przez Kyle
kubikolos 1 410 Opublikowano Piątek o 07:47 Opublikowano Piątek o 07:47 teraz napisales cos innego, to oczywiste ze bedzie zainteresowany info/testami/porownaniami ale nie tym jak sie bedzie spisywalo dla janusza ktory kupi je po 5-10 latach XD
MaxaM 1 979 Opublikowano Piątek o 08:02 Opublikowano Piątek o 08:02 (edytowane) 15 minut temu, kubikolos napisał(a): ale nie tym jak sie bedzie spisywalo dla janusza ktory kupi je po 5-10 latach XD Ale zdajesz sobie sprawę, że test do 100k km jest bardzo istotny? Jeśli w takim teście będą problemy, w szczególności drogie problemy, to chyba naturalne, że wnioski z takiego testu mogą wpłynąć na zakup auta. 5 lat/100k to pewnie przybliżone liczby dla pierwszego właściciela auta. Auta mają różne bolączki, zdarzały się przypadki awarii skrzyń po 50k i pewnie można zrobić długą listę wtop, które wychodziły przy relatywnie bardzo niskim przebiegu. Edytowane Piątek o 08:05 przez MaxaM 1
kubikolos 1 410 Opublikowano Piątek o 08:07 Opublikowano Piątek o 08:07 nie, chinskiego szmelcu nikt nie bierze do floty leasingi "osob prywatnych na jdg" to zazwyczaj 2-4 lata i 15k-20k w porywach do 30k rocznie wiec co najwyzej przedzial "do 100k" moglby sie obronic ale 100-200k to juz podrygi janusza ktore nikogo nie interesuja a realnie to nawet do 100k nie ma znaczenia, "w szczegolnosci drogie problemy" w tym okresie dla pierwszego wlasciciela pokrywa gwarancja i wlasnie chinski szmelc jest tego doskonalym przykladem, liczy sie tylko cena
MaxaM 1 979 Opublikowano Piątek o 08:17 Opublikowano Piątek o 08:17 1 minutę temu, kubikolos napisał(a): nie, chinskiego szmelcu nikt nie bierze do floty Wybiórczo śledzisz temat. Cofnij się parę stron wstecz 2 minuty temu, kubikolos napisał(a): ale 100-200k to juz podrygi janusza ktore nikogo nie interesuja Też interesuje. Wyższy przedział podpowie jaka może być strata wartości auta. 3 minuty temu, kubikolos napisał(a): a realnie to nawet do 100k nie ma znaczenia, "w szczegolnosci drogie problemy" w tym okresie dla pierwszego wlasciciela pokrywa gwarancja Gwarancja powiadasz. Gwarancja u nas działa tylko na oczywiste problemy i to nie zawsze. Zacznie Ci szarpać skrzynia? ASO powie, że tak ma być i kropka, a Ty się bujaj z tym albo męcz Zresztą. Przypominam, że np. auta z grupy VAG mają tylko 2 lata podstawowej gwarancji Idąc Twoim tokiem rozumowania, to po co w ogóle robić jakieś testy jakichkolwiek aut? Zepsuje się, to jest gwarancja. Będzie się psuć 10 razy w roku, też to nie problem, bo jest gwarancja. Będzie się psuć później, to niech drugi właściciel się martwi
kubikolos 1 410 Opublikowano Piątek o 08:33 Opublikowano Piątek o 08:33 (edytowane) testy sa fajne i przydatne, to wspomniane testy awaryjnosci 100-200k chinskiego szmelcu #nikogo to juz pewnie testy startu 0-100 bardziej interesuja faktycznych kupujacych a chinczycy maja bardzo dlugie gwarancje wiec vag nic tu nie zmienia to jak dziala gwarancja to inny temat, jednakze dla "w szczegolnosci drogie problemy" masz jakies realne szanse na sukces 16 minut temu, MaxaM napisał(a): Też interesuje. Wyższy przedział podpowie jaka może być strata wartości auta. powie ale komu, Tobie? tak jak pisalem takie testy i utrata wartosci nie interesuje kupujacych tych aut, przeciez chinski szmelc z ogromna utrata wartosci to znowu doskonaly dowod, liczy sie tylko cena, wyglad i wyposazenie ludki patrza jaka komoda tania i ma wyposazenie z audi hiper premium to kupuja ta komoda sypie sie od wyjazdu z salonu a oni kupuja XD przeciez to nie moja wina dyskusja o testach 100-200k w tym przypadku to nieporozumienie 16 minut temu, MaxaM napisał(a): Wybiórczo śledzisz temat. Cofnij się parę stron wstecz to duzy zbiorczy temat, nie czytam w calosci sam znam jedna komode na taxi ale tego nie kupuje sie powszechnie do takiego przeznaczenia, do flot dla przedstawicieli itd. tak jak skody Edytowane Piątek o 08:33 przez kubikolos
Kyle 541 Opublikowano Piątek o 08:46 Opublikowano Piątek o 08:46 (edytowane) Godzinę temu, kubikolos napisał(a): ta komoda sypie sie od wyjazdu z salonu ... aż mi przypomniałeś tym tekstem poniższy przypadek: https://www.facebook.com/ilovekrakow/videos/-zobacz-co-stało-się-z-nowym-autemnowy-mercedes-odebrany-z-salonu-miał-przejecha/3861383450825095/ Ciekawy komentarz pod tym filmem, zamieszczonym na instagram: https://www.instagram.com/reel/DYSVRTagZKW/ ... mianowicie: Cytat ro.bert7179 9 tyg. Też miałem takie przypadek. Przebieg 18 900km podczas jazdy padł silnik 200d 4matic. Porażka ... szukałem oryginalnego filmu z tej awarii i przypadkowo natknąłem się na inne wpadki "chińskich aut i ich serwisów ASO", między innymi https://www.facebook.com/ilovekrakow/videos/️-zobacz-historię-która-oburzyła-właścicielawłaściciel-mercedesa-gls-maybach-twi/1269156928305201/ Edytowane Piątek o 09:37 przez Kyle
SuLac0 695 Opublikowano Piątek o 08:53 Opublikowano Piątek o 08:53 (edytowane) Godzinę temu, kubikolos napisał(a): teraz napisales cos innego, to oczywiste ze bedzie zainteresowany info/testami/porownaniami ale nie tym jak sie bedzie spisywalo dla janusza ktory kupi je po 5-10 latach XD ale wytlumacz mi jedno, dlaczego w naszym mentalu siedzi, ze musimy jezdzic starszymi autami, a nie nowszymi? Edytowane Piątek o 08:55 przez SuLac0
Seyren 9 Opublikowano Piątek o 09:23 Opublikowano Piątek o 09:23 29 minut temu, SuLac0 napisał(a): ale wytlumacz mi jedno, dlaczego w naszym mentalu siedzi, ze musimy jezdzic starszymi autami, a nie nowszymi? Nie każdego stać na nowe auto. Ciągle jesteśmy w tyle za zachodnią Europą
Rekomendowane odpowiedzi