galakty 4 194 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego To akurat nie wiem czy ma coś wspólnego z chinolem, HEV przy takich mrozach muszą używać spalinówki bo jak nagrzeją wnętrze? Yaris Cross przy okolicach zera i prędkości powiedzmy 50-60 km/h też co chwilę włączała i wyłączała silnik.
SuLac0 571 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego bajki z mchu i paproci, wroc, z trzciny i ryzu czyli miska ryzu, brak pradu, tego za 33gr, brak ogrzewania i oczywiscie slumsy przy fabrykach no i >5m "luksusu" z prysznicem by alibaba...czyli IM LS9 i inne
trepek 1 715 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Wspomaganie elektrycznym w klasycznych hybrydach jest. W tych chińskich działa to baaaaardzo dziwnie. Dla przykładu, w ESie podczas zimnego startu silnik spalinowy sobie pracował na ssaniu a pierwsze set metrów koła napędzał elektryk.
galakty 4 194 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Pewnie minie kilka generacji zanim zacznie to działać poprawnie. Tym bardziej dziwne bo w chinolach elektryki są dużo mocniejsze niż w Toyotach.
Kyle 377 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 6 godzin temu, trepek napisał(a): w ESie podczas zimnego startu silnik spalinowy sobie pracował na ssaniu a pierwsze set metrów koła napędzał elektryk. A jak powinno być? Czy silnik spalinowy nie powinien pracować na ssaniu by nie zgasnąć tuż po odpaleniu? Przy okazji może pracować jako generator dla elektryka, który napędza koła (tak się to powinno robić z przekładnią typu 1DHT przy zwykłej hybrydzie).
trepek 1 715 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego No w Chinolach silnik elektryczny wogóle sie nie odpalał podczas dobrzewania jednostki spalinowej mimo pełnej baterii.
Katystopej 1 605 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W pełnoletnim Outlanderze żadna z powyższych wad nie wystąpiła nigdy, fotele grzeją bardzo dobrze zawsze, tylna szyba grzeje się i roztapia w całości zawsze, głośniki nie zamarzają, przebiegi robię po 8km do pracy a aku mam jebitny bo 95ah i nigdy nie był niedoładowany, za każdym razem w te mroxy odpala. Kurwa te auta to cyrk na kołach
galakty 4 194 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Hmmm a może chinole kupili Ci co się śmiali kiedyś z Alfa Romeo, Ford gunwo wort itp? I karma wróciła?
8V32 PcLab 405 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 godziny temu, galakty napisał(a): Hmmm a może chinole kupili Ci co się śmiali kiedyś z Alfa Romeo, Ford gunwo wort itp? I karma wróciła? Widziałem że z Cupry się przesiadają
galakty 4 194 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 8 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): Widziałem że z Cupry się przesiadają Hmmm no to mocny regres jak dla mnie.
Cappucino 327 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego W ostatnią niedzielę mijałem omodę w której nie palił jeden reflektor, ciekawe, czy właściciel zauważył?
Gret 872 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 26 minut temu, Cappucino napisał(a): W ostatnią niedzielę mijałem omodę w której nie palił jeden reflektor, ciekawe, czy właściciel zauważył? Pewnie przed wyjazdem zapomnial na 10 minut odłączyć akumulator.
SuLac0 571 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 9 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): Widziałem że z Cupry się przesiadają nie ma im sie co dziwic. w przypadku chinczyka, przynajmniej wiedza za co placa
Cappucino 327 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 3 godziny temu, SuLac0 napisał(a): w przypadku chinczyka, przynajmniej wiedza za co placa No widać po ostatnich wpisach...a co jeszcze wylezie? Będzie wesoło.
marko 1 001 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Najlepsze, że zapewne spory odsetek klientów, to janusze. Poczekajcie chwilę i temat "gaz niszczy silniki!" wróci jak bumerang Edytowane 3 Lutego przez marko
Gret 872 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego chinczyki się na mrozie psują a u mnie się zimne luty naprawiły
Gość Petru23 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) U mnie w miescie tak jak Chińczyków widywałem sporo tak od kiedy nastały większe mrozy to sporadycznie potykam się o jakieś wersję czysto ICE, głównie na parkingu w galerii handlowej. I się zastanawiałem z czego to wynika no i się już wyjaśniło Trzeba mieć dwa auta, na zimę i lato. Mnie to wsystsko już jawnie wygląda na beta-testy przed wprowadzeniem finalnego modelu do sprzedaży. Jeszcze 2-3 lata. Edytowane 3 Lutego przez Petru23
NotQuite 114 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Szanowny Panie, tak ma być, że gaz nie działa oraz że może Pan ponieść śmierć w wyniku odcięcia lpg podczas manewru wyprzedzania. To jest funkcja auta, żeby lepiej i dłużej jeździło. Czytaj : centrala ma to w życi, a jak się nie podoba, to może nas Szanowny Pan pozwać I ja się z tym zgadzam, bo z elektroniką może być problem, ale z niedziałającym lpg nie będzie
Gość Petru23 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) @NotQuite sam fakt odcięcia LPG przy wyprzedzaniu niewiele wpływa na bezpieczeństwo manewru. Ze sprawną instalacja LPG jedyne co się odczuwalnie stanie to pojawi się dźwięk przełączenia na benzynę. Tu ewidentnie albo silnik nie nadaje się do LPG (zrobiony z gównolitu) albo spece od LPG nie ogarniają zagadnienia. Albo jedno i drugie. Tak, miałem auta z LPG i tak, potrafiło mi np braknąć gazu w połowie wyprzedzania albo parownik zamarzał (membrana) i zrzucało zimą na benzynę losowo (jak w C-Max). Edytowane 3 Lutego przez Petru23
NotQuite 114 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Petru, proszę nie mówi mi co się wtedy dzieje. Od 2011 jeżdżę autami na lpg. Miałem takie sytuacje i nikomu nie polecam. A pieprzysz teraz, bo jest ok 1-2 sekundy pauzy w przyspieszaniu auta.
larry.bigl 600 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Brak mocy i odcinka podczas wyprzedzania to jedno z najgorszych rzeczy jakie mogą się stać. Miałem tak na krajowce raz, podczas wyprzedzania tryb awaryjny, zablokowało mnie i musiałem szybko chować się. Stres mam sto pięćdziesiąt,. zwłaszcza, że z naprzeciwka auta.
Gość Petru23 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 2 godziny temu, NotQuite napisał(a): Petru, proszę nie mówi mi co się wtedy dzieje. Od 2011 jeżdżę autami na lpg. Miałem takie sytuacje i nikomu nie polecam. A pieprzysz teraz, bo jest ok 1-2 sekundy pauzy w przyspieszaniu auta. To sobie ogarnij LPG skoro masz 1-2s pauzy przy przełączeniu na/z LPG 🫣
IceMan 136 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 11 godzin temu, NotQuite napisał(a): Petru, proszę nie mówi mi co się wtedy dzieje. Od 2011 jeżdżę autami na lpg. Miałem takie sytuacje i nikomu nie polecam. A pieprzysz teraz, bo jest ok 1-2 sekundy pauzy w przyspieszaniu auta. Nie prawda, miałeś źle wystrojoną instalację LPG. Nie powinno być żadnej zwłoki przy przełączaniu między paliwami, czasami czuć lekkie szarpnięcie, ale ogólnie da się zrobić przełączanie LPG na pojedynczych cylindrach w wielopunktowym wtrysku i jest mega płynnie.
SuLac0 571 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Chery (omoda, jaecoo) okopuje sie z produkcja w UK, a juz maja fabryke od Nissan w EU-ES, a Gelly wykorzysta fabryki Forda w EU-DE. mozna juz zaczac uczyc sie jesc paleczkami Edytowane 4 Lutego przez SuLac0
Rekomendowane odpowiedzi