Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez MJRegul · Opublikowano
@Kadajo Forumowe AI moim zdaniem już wyjaśniło wszystko i ja dalej w tym temacie dyskutować nie będę ani udowadniać nic na siłę. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Ja lubię japońskie konfiguratory. Bierzesz maxa i tyle -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
Zdjęcie z raportu, który podlinkowałeś i w temacie "nic nie podali na temat elektryków? Może nie było o czym pisać?" -
Przez dawidoxx · Opublikowano
Jestem ciekaw czy faktycznie wyjdzie w pierwszym kwartale tego roku, bo jak na razie cisza -
Przez Kadajo · Opublikowano
Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post, zaczynam od tego, że niezależnie od preferencji 2000 rpm na takich wentylatorach jest przejęte za głośne co potwierdzają testy. Cały czas o to się tylko rozchodzi. Nie ma i nie będzie takiej karty, bo nie oszukasz praw fizyki FE posiada dwa wentylatory chyba 90mm, 2000 rpm na takich wentylatorach najprawdopodobniej już generuje hałas powyżej 35 dBA, a wiemy z twoich testów i testów w sieci, że karta będzie jeszcze głośniejsza jak ją obciążymy w 100% FE ma tylko dwa wentylatory wiec stad mogą wynikać inne odczucia względem kart trzy wentylatorowych. Ale cały czas powtarzam nie chodzi o własne odczucia, tylko faktyczne dane z testów kart, bo tylko one coś nam faktycznie mówią o poziomie hałasu karty. I idealnie jest porównywać testy z tego samego źródła dlatego, że każda karta jest mierzona w ten sam sposób tym samym sprzętem w takich samych warunkach. To właśnie dlatego testy takiego techpowerup są dobre, bo masz w jednej tabelce kilka kart z jednej serii i można szybko oceniać patrząc tylko na wyniki która karta jest głośna a która cicha (niezależenie od naszych preferencji). Jeśli wiesz dokładnie jak brzmi 37 dBA, jak 26dBA a jak 22dBA to jesteś dosłownie sobie w stanie wyobrazić mniej więcej poziom halalsu jaki generują nie słysząc ich nawet, nie jesteś w stanie, tylko poznać profilu samego hałasu, bo tego doświadczysz tylko słyszeć je samemu. Być może właśnie to profil hałasu FE nie jest taki jak nazwijmy to "klasycznej" karty, tego nie jestem w stanie stwierdzić, bo FE nigdy nie słyszałem. Natomiast jakby ten profil nie był prawie 38 dBA przy maksymalnym obciążeniu to jest sporo. Wszytko, później 28 dBA można uznać za ciche karty a wszytko później tego poziomu za karty wybitnie ciche. Przy tak cichych kartach większe znaczenie zaczynają mieć rodzaje zastosowanych łożysk, bo często one potrafią być wtedy bardziej słyszalne niż wentylator sam w sobie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi