Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do teraz mam bekę z tego 30%. Przecież on żartuje z tym bo nawet sam nie może wytrzymać :E Fakt faktem, 10 obietnic i to minimum było blokowane raz przez PSL, raz przez Hołownie, raz przez Razem. Nie mają wspólnego podejścia do wszystkiego więc trudno by było żeby te obietnice spełnić. Swoją drogą, te 100 obietnic to było wiadomo że to kaczka polityczna, i szczerze wolę niespełnione obietnice niż wszystkie bzdurne pomysły prawicy spełnione. A mogę powiedzieć, że w KPRiM takiego zapitolu w dokumentach i przygotowywania ustaw nie było od wielu lat ;) Większość osób wróciło z zdalnych do pracy 2 lata temu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

PiS i Korona na 1 miejscu wydatków według klubow, a Lewica prawie na samym dole xD. To jak to jest, kto ciągnie więcej od państwa, lewica czy prawica bo się już pogubiłem :E 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano

Wszyscy będą ciągnąć i w wartościach bezwzględnych będzie się wydawało drogo. BA! Jeśli kiedyś będziemy mieli zarząd prywatny, on też nie będzie tańszy. A zarząd i administracja jest potrzebna. Jak się komuś wydaje, że nie jest, to ma rację, że mu się wydaje.

Opublikowano
9 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Brutalna szczerość... Kris ty już odstaw te pigułki szczęścia. Premier 30%, aż mi łzy pociekły ze śmiechu...

Nie wiem o jakich pigułkach szczęścia mówisz. Tusk powiedział to co dla każdego powinno być oczywiste czyli, że chociażby obietnice wyborcze KO były na samodzielną większość.

3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Swoją drogą, te 100 obietnic to było wiadomo że to kaczka polityczna, i szczerze wolę niespełnione obietnice niż wszystkie bzdurne pomysły prawicy spełnione.

Dlatego ja nie przywiązuję uwagi do konkretnych obietnic a już szczególnie tych, które są ściśle powiązane ze stanem budżetu. Najważniejszy i tak jest i zawsze będzie kierunek w jakim ma zmierzać państwo.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To ja mam pytanie: Skoro nic nie mogą to po cholerę tworzą rząd?

I gdzie podśmiechujki z Bosaka czy Menzena i mówienie o tym, że on tylko kłamie obiecując, bo potem powie, że "tylko żartował"?

Tamci źli bo kłamią i nie zamierają spełnić obietnic, a ci robią to samo i już "cacy"?

Umowy koalicyjne to trzeba było zrobić konkretnie PRZED wyborami, a nie "jakoś to będze" a potem wcale jakoś nie jest.

Do tego nie. Nie wszystko czego nie zrobili albo zrobili źle to wina braku większości/prezydenta/błogosławieństwa Latającego Potwora Spaghetti. 

Pisałem Wam przed wyborami, że się fani PO mocno przejadą, bo zobaczą porządne rządzenie jak świnia niebo, to mnie od konfopisowców zwyzywali w tym wątku (w życiu na pis nie zagłosowałem)

Niektórzy otrzeźwieli i piszą zupełnie inaczej teraz, jak zobaczyli co za "jakość" wnosi nowy rząd. Ale niektórzy nadal myślą życzeniowo i widzą co chcą widzieć. Ja też ten błąd popełniam, żeby nie było że jestem lepszy, bo nie jestem. Ale po dwóch latach na serio już można się otrząsnąć i spojrzeć prawdzie w oczy: Ten rząd to gówno, a Tusk to było gówno już jasno widoczne i śmierdzące pod koniec jego poprzednich rządów. A tu co niektórzy myśleli, że to jest mędrzec i obrońca kraju przed pisowcami. Mu zwisa czy rządzi pis i czy rozwali się Polskę. Jak i Kaczyńskiemu chodzi mu tylko o dostęp do koryta. O własne ego. O władzę i pieniądze. 

PS. Nie, dziękuję. Nie będę oglądał "całości" czyli godziny pokazującej jak Tusk kłamie i się wije. Wystarczyło mi to jak się kompromitował na tych fragmentach. Jak można go uznawać za mądrego czy wybitnego polityka to nie wiem, jak on nawet już w byciu kłamliwym politykiem jest cienki jak barszcz, a co tu mówić o jakości rządzenia. 

Taki z niego wybawca Polski od pisu jak z koziej dupy trąba i czas spojrzeć prawdzie w oczy. Z(awali)ł wszystko co mógł i jeszcze trochę. Zapewnił rządy pisu w poprzednim rządzeniu i teraz już w ciągu pierwszego roku dał 100% gwarancję pisuarii że wraca do koryta po następnych wyborach.

Ludzie chcieli czegoś. Czegokolwiek. Ten rząd nie zrobił nic. Kompletnie NIC z tego czego Polacy oczekują.

Dzięki takiej postawie pisowcy wstawili sobie pacynkę-kibola na fotel prezydenta i zaraz będą mieli taką większość w sejmie, że i w konstytucji będą grzebać do woli.

DZIĘKUJEMY PANIE TUSK, bulwa jego mać :/

Edytowane przez VRman
Opublikowano
30 minut temu, VRman napisał(a):

Taki z niego wybawca Polski od pisu jak z koziej dupy trąba i czas spojrzeć prawdzie w oczy. Z(awali)ł wszystko co mógł i jeszcze trochę. Zapewnił rządy pisu w poprzednim rządzeniu i teraz już w ciągu pierwszego roku dał 100% gwarancję pisuarii że wraca do koryta po następnych wyborach.

Przecież o to w tym chodzi. To jest systemowa gra pozorów. Ludzie myślą, że głosując na PO coś tam zmieniają, będzie lepiej, PO wygrywa. Później, że za PiSu było lepiej i tak "w koło Macieju". Wszystko jest świetnie przemyślane. 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, VRman napisał(a):

Do tego nie. Nie wszystko czego nie zrobili albo zrobili źle to wina braku większości/prezydenta/błogosławieństwa Latającego Potwora Spaghetti. 

Oczywiście i nikt nie mówi, że jest inaczej. Pewne rzeczy już mogły/powinny być dawno zrobione. Jest lepiej niż było ale nie jest tak jak powinno być po dwóch latach.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Nie wiem o jakich pigułkach szczęścia mówisz. Tusk powiedział to co dla każdego powinno być oczywiste czyli, że chociażby obietnice wyborcze KO były na samodzielną większość.

Dlatego ja nie przywiązuję uwagi do konkretnych obietnic a już szczególnie tych, które są ściśle powiązane ze stanem budżetu. Najważniejszy i tak jest i zawsze będzie kierunek w jakim ma zmierzać państwo.

A czego się spodziewał jak zrobił ulepek z partii o kompletnie odmiennych poglądach na wiele kwestii? To już nawet nie wie z kim jest w koalicji?

A co do drugiego zdania to już zakrawa na mem jak sobie przypomnę wszystkie wasze wpisy o obietnicach Konfederacji czy PiSu. Może pora w końcu się zdecydować czy obietnice są czy nie ważne albo ewentualnie wykazać jakąś konsekwencję w poglądach? 

Opublikowano

https://wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198073,32335610,atak-agresywnego-psa-w-warszawie-kobieta-pogryziona-jej-terier.html#do_w=484&do_v=1562&do_st=RS&do_sid=1721&do_a=1721&do_upid=1562_ti&do_utid=32335610&do_uvid=1760804543378&s=BoxOpImg2

Mam propozycję zmian:

Jeśli Twój pies pogryzie innego psa - mandat od 5000zl

Jeśli pogryzie człowieka - mandat od 15000zl

Wyprowadzanie psa bez smyczy - 5000zl

Nie sprzątanie kup - od 1500zl

Brak szczepień - 10000zl

Może by się idioci nauczyli pilnować swoich psów. 

Nie, nie jestem hejterem, mam dwa psy ale o nie dbam. 

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.da7a864767c8a0966deb181cd277190d.png

Kolejna po składce zdrowotnej niespełniona obietnica... Bardzo zawiodłem się na KO. Jeszcze nigdy tak bardzo nie zawiodłem się w polityce jak teraz. Być może przez to, że PiS dotrzymał swoich obietnic. Pewne były złe, pewne były dobre, ale zrobili niemal wszystko co zapowiadali: od walki z "kastą" sędziów co uważam za skrajnie złe po ulżenie przedsiębiorcom w ZUS co uważam za bardzo dobre. No i oczywiście wprowadzili 500+. A Tusk nie potrafi nawet zlikwidować abonamentu na TV, która i tak ma reklamy, a do tego jest w mniejszym czy większym stopniu tubą propagandową aktualnie rządzącej bandy. I ludzie są do tego zmuszani. A najczęściej osoby starsze i tak mające głodowe emerytury, ale z pokolenia, które uważa, że tak trzeba. Wstyd straszny z tym abonamentem dla całej władzy... Wiadomo - dla takiego Gordo albo The Mr to wysokość abonamentu to mnie niż waciki, ale są ludzie co zamiast kupić wnukowi czekolady płacą na to dziadostwo. Kolejna rzecz na liście hańby KO!

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Kolejna po składce zdrowotnej niespełniona obietnica... Bardzo zawiodłem się na KO. Jeszcze nigdy tak bardzo nie zawiodłem się w polityce jak teraz. Być może przez to, że PiS dotrzymał swoich obietnic. Pewne były złe, pewne były dobre, ale zrobili niemal wszystko co zapowiadali: od walki z "kastą" sędziów co uważam za skrajnie złe po ulżenie przedsiębiorcom w ZUS co uważam za bardzo dobre. No i oczywiście wprowadzili 500+. A Tusk nie potrafi nawet zlikwidować abonamentu na TV, która i tak ma reklamy, a do tego jest w mniejszym czy większym stopniu tubą propagandową aktualnie rządzącej bandy. I ludzie są do tego zmuszani. A najczęściej osoby starsze i tak mające głodowe emerytury, ale z pokolenia, które uważa, że tak trzeba. Wstyd straszny z tym abonamentem dla całej władzy... Wiadomo - dla takiego Gordo albo The Mr to wysokość abonamentu to mnie niż waciki, ale są ludzie co zamiast kupić wnukowi czekolady płacą na to dziadostwo. Kolejna rzecz na liście hańby KO!

Hubio od ilu lat czy miesięcy piszesz że przejdziesz na poparcie konfederacji? Nie wiem komu grozisz, ale cały czas to jest.

Opublikowano

@hubio Nie no, czekolada to nie bo to teraz produkt na miarę wagi złota. Ale dam Ci bardzo dobry tip, większość osób te składkę ma głęboko i nie płaci. Nie znam nikogo z moich bliskich którzy by ją kiedykolwiek płacili. Dlatego jest problem z finansowaniem TVP bo się nie spina budżet. Jakby każdy podatnik miał składkę zabieraną z podatków to po rozłożeniu na ilość osób, składka by spadła do miernej ilości 15 zł/miech. Z drugiej strony jeśli 27.30 zł abonamentu to zbyt duży wydatek…. To szkoda komentować. 

Opublikowano

A wiecie gdzie jest największy problem w tym projekcie? Tu:

Cytat

Wnioski mogły składać firmy i instytucje, które prowadzą działalność nie krócej niż rok i zatrudniają co najmniej 75 proc. pracowników na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru lub mianowania. Każdy projekt pilotażowy obejmie przynajmniej 50 proc. pracowników na różnych stanowiskach. Od stycznia do czerwca 2026 pracodawcy będą skracać czas pracy o 10 proc., a w drugiej połowie roku – o 20 proc.   

Warunki zatrudnienia pracowników ani ich wynagrodzenia nie będą mogły ulec pogorszeniu. Pracodawca zostanie także zobowiązany do utrzymania zatrudnienia na poziomie nie niższym niż 90 proc. stanu początkowego. 

To co pogrubiłem to w warunki, których nie spełni sporo firm, a część się po prostu w to nie pchała, bo musieliby na się trzymać ludzi nawet jak sytuacja na ich rynku się pogorszy i musieliby redukować etaty.

Choć fakt, budżetówka, samorządy i instytucje/firmy finansowane z budżetów samorządów nie powinny móc brać udziału w programie.

Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 08:45, TheMr. napisał(a):

Do teraz mam bekę z tego 30%. Przecież on żartuje z tym bo nawet sam nie może wytrzymać :E Fakt faktem, 10 obietnic i to minimum było blokowane raz przez PSL, raz przez Hołownie, raz przez Razem.

Które obietnice Razem blokowało? Tusk nawet w dodawanie nie umie i nie zauważył, że mają wystarczająco dużo głosów, żeby przegłosować Razem?

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Keller napisał(a):

Hubio od ilu lat czy miesięcy piszesz że przejdziesz na poparcie konfederacji? Nie wiem komu grozisz, ale cały czas to jest.

Od 3 miesięcy :) 

6 godzin temu, TheMr. napisał(a):

@hubio  Ale dam Ci bardzo dobry tip, większość osób te składkę ma głęboko i nie płaci. Nie znam nikogo z moich bliskich którzy by ją kiedykolwiek płacili.

------

6 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Z drugiej strony jeśli 27.30 zł abonamentu to zbyt duży wydatek…. To szkoda komentować. 

No widzisz dla Twoich bliskich to jednak zbyt duży wydatek.... ;D

A teraz poważnie: Ocenia się, że tylko połowa Polaków ją płaci.... Jak pisałem wcześniej - są osoby w tym kraju, które płacą i odmawiają sobie tej przysłowiowej czekolady np. emeryci z najniższą emeryturą albo emeryturą z komornikiem.

Co do pomysłu dołożenia do podatków to naprawdę chcesz płacić choćby 1zł na propagandę rządu, jaki by nie był? Przyjdzie za chwilę PiS i będziesz zmuszony płacić na TVPiS?

• Haha 2
  • Upvote 1