Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

Nie rozumiem jaki to wielki problem dla niewierzących połamać się opłatkiem? To nie tylko związane z religią, ale też zwyczajem i tradycją. Niech choinki też wyrzucą :) 

To zupełnie inna kwestia. Jest jednak sporo grono "nowoczesnych" ludzi, którzy mają tradycję w 4 literach i co zrobisz jak nic nie zrobisz ? ;)

Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Nie rozumiem jaki to wielki problem dla niewierzących połamać się opłatkiem? To nie tylko związane z religią, ale też zwyczajem i tradycją. Niech choinki też wyrzucą :) 

Ja przestałem być wierzący dłuższy czas temu. Ale mam rodzinę wierząca. Obrządki traktuje jako obyczaj i w tych najważniejszych po prostu uczestniczę. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

@Suchy211 już do wielu lat święta Bożego Narodzenia są wspólnym czasem radości i szczęścia zarówno dla wierzących jak i niewierzących... Zaryzykuję tezę, że nawet wierzący w 80% obchodzą jak niewierzący tj. nie idą na pasterkę (choć ta nieobowiązkowa) ale też nie idą do kościoła w I albo II dzień co jest obowiązkowe . Sam zaliczam się do tej grupy choć jestem osobą wierzącą, ale nie do końca jestem przekonany czy KK przekazuje to w 100% jak jest naprawdę :) Wiem... 600 lat temu miałbym za to wjazd świętej inkwizycji o 6 rano. Dzisiaj mogę o tym pisać publicznie :) Z pewnością cały cywilizowany świat przyswoił sobie te święta na swój sposób. Nawet w Azji, przecież nie chrześcijańskiej są wszędzie symbole tych świąt. To święto jest świętem wszystkich. Po prostu.

Opublikowano

Jako ateista, opłatkiem (takim śmiesznym chipsem) dzielę się tylko z najbliższą rodziną, natomiast nie wyobrażam sobie takich akcji w zakładzie pracy. Traktuje to jako część tradycji polegającej na składaniu życzeń i chyba nie ma sensu na wprowadzanie zamieszania podczas rodzinnego spotkania.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@trepek

Zapowiedziany silnik hybrydowy (na razie nie było mowy o plug-in, ale kto wie) jest rozwiązaniem na tu i teraz aby niwelować obecne kary za każdy gram CO2 ponad limit.

Na razie VW jasno wyznacza przyszłość. Za rogiem jest ID.Polo, zaraz potem ID.Cross, a potem ID.Golf i nie będzie nowych odpowiedników spalinowych. Przynajmniej tak mówi VW na obecny moment.

Co do imprez firmowych. Przecież to nie są kameralne spotkania przy malutkim stole w 5 osób gdzie nie jako jesteś 'zmuszony' do konkretnych czynności i każdy na ciebie patrzy.

To są z reguły duże imprezy. Kto chce ten się dzieli opłatkiem, a kto nie chce, to nie i nawet nikt tego nie zauważy. Trochę szukacie problemu na siłę :) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/amerykanskie-firmy-pod-presja-ue-waszyngton-zapowiada-srodki-odwetowe/w1vceyb

O, kolejna akcja będąca jakby efektem szkolenia Trumpistów przez ekspertó z Kremla.

wszędzie jest rusofobia, rosje się źle traktuje. Teraz Trump mówi, że wstrętna Unia  źle traktuje ichnie firmy :E

Mamy pozwolić tym wielkim korpo na nas nasrać, a jak poprosimy "ale nie na twarz, co?" to jest to prześladowania biednych amerykańskich firm!