Kamiyanx Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, Maciek. napisał(a): Trump wygrał bo obiecał ludziom to czego chcieli, a okazało się że nie chcieli czystej tylko tanią energię, że aborcja przegrała z niższymi podatkami, że obietnica sciągnięcia przemysłu z powrotem do stanów a w związku z tym miejsc pracy wygrała z mityczną zieloną gospodarką, i można by tak wymieniać długo. A jak pisałem, że wygrywa populizm i propaganda, to pisaliście, że nie rozumiem No chyba że USA faktycznie postanowi poświęcić klimat na rzecz kilku dolarów mniej za energię, ale coś wątpię. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 17 minut temu, Winter napisał(a): i paliwo po 5.19. I prawie mu się to udało, u mnie było przez pewien okres po 5.40 za PB. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek. Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Przyznam, że jak widzę co dzisiaj od janie pawla PIS i ich trolle, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zachowują się jakby im właśnie prezydenta wybrali, okrzyki w sejmie Donald Trump, czapeczki MAGA, co jest grane .... trochę szacunku do własnego kraju i obywateli to już nawet ciężko serwilizmem nazwać. 2 1 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, trepek napisał(a): I prawie mu się to udało, u mnie było przez pewien okres po 5.40 za PB. Chyba tylko na stacjach Auchan były takie ceny, prawie dwa miesiące temu było 5,60 zł/l nieważne czy za ON czy za 95. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Maciek. A kto inny niż biedota umysłowa? Tak, tak, już widzę jak Trump ściągnie biznes do USA bez zielonej energii (którą większość firm stosuje), kiedy doprowadzi do mini sankcji technologii z Europy, kiedy Chips ACT demokratów zrobił 300k miejsc pracy i to on poważnie ściągnął przemysł który Republikanie chcą anulować Tak jak w 2016 roku? Niższe podatki dla miliarderów? Problem polega na tym że znowu populizm, w dodatku tani, wygrał. A kto go kupuje? No na 100% nie klasa średnia która w dużych miastach wygrała w prawie wszystkich stanach Dość powiedzieć że Trump znowu wygrał wybory na przekazie “USA w ruinie” tak jak w 2015 roku PiS “Polska w ruinie” chociaż nic takiego nie miało miejsca. 6 minut temu, Kamiyanx napisał(a): A jak pisałem, że wygrywa populizm i propaganda, to pisaliście, że nie rozumiem No chyba że USA faktycznie postanowi poświęcić klimat na rzecz kilku dolarów mniej za energię, ale coś wątpię. Jak Trump cofnie transformację energetyczną USA to już można zwijać USA i jej konkurencję względem Chin. Ale tym lepiej dla EU 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterBlaster Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Maciek. napisał(a): Przyznam, że jak widzę co dzisiaj od janie pawla PIS i ich trolle, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Zachowują się jakby im właśnie prezydenta wybrali, okrzyki w sejmie Donald Trump, czapeczki MAGA, co jest grane .... trochę szacunku do własnego kraju i obywateli to już nawet ciężko serwilizmem nazwać. PIsowcy sa piwsowcami. Nic nowego ani dziwnego 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Spl97 napisał(a): Chyba tylko na stacjach Auchan były takie ceny, prawie dwa miesiące temu było 5,60 zł/l nieważne czy za ON czy za 95. A może to właśnie 5.60 było? Na stacjach Watis takie ceny były. Oni paliwo z Orlenu biorą. 6 minut temu, Maciek. napisał(a): Przyznam, że jak widzę co dzisiaj od janie pawla PIS i ich trolle, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Widocznie bycie w opozycji im pasuje. Nic nie robią, hajsik leci Znowu taki Bosak ostatnio punktuje i to mocno. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Nowak Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 18 minut temu, hubio napisał(a): Jakie ona błędy popełniła w czasie kampanii wyborczej? Przecież to jest oczywiste. Większość ludzi ma w nosie LGBT i woke, nie podoba im się nielegalna migracja, droga zielona energia i chcą, żeby prezydent skupił się na tym, żeby im się lepiej (czyli taniej) żyło, aborcja też nie jest najważniejsza. Kamala miała poparcie Taylor Swift, Bon Joviego, wielu aktorów, była promowana w największych mediach, chwilę przed wyborami wystąpiła w snl, sondaże jej sprzyjały i to jej nie pomogło. W Trumpa każdy walił, snl wyśmiewa go od ośmiu lat, dziennikarze wyzywają od faszystów itp. a mimo to wygrał bo nie mówił, że teraz będzie "wokest america ever", nie rozczulał się nad migrantami tylko mówił to co ludzie chcieli usłyszeć a jak widać większość ma w nosie lewicowe postulaty. Kamala nie miała nic ciekawego do zaoferowania dla większości Amerykanów i tym przegrała, a jej progresywność zniechęciła wielu ludzi. Przeciętny wyborca to nie Taylor Swift. Dla jasności - nie zgadzam się z trumpem, tylko napisałem dlaczego wygrał. Edytowane 2 godziny temu przez Henryk Nowak 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Henryk Nowak Od kiedy większość to ledwo 1% więcej niż 50%? Gdyby Kamala przegrała 60-70% do 40-30% to bym nic nie powiedział, ale to były bliskie wybory z różnicą 30-200k głosów w danym stanie, więc jak widać dużo osób chce iść w lepszym kierunku 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, trepek napisał(a): A może to właśnie 5.60 było? Na stacjach Watis takie ceny były. Oni paliwo z Orlenu biorą. Takie ceny można wytłumaczyć chyba tylko tym, że na paliwach nie zarabiają, a więc nie mają marży. A co do 5,60 zł/l na stacji Auchan, to wtedy gdziekolwiek wszędzie na innych stacjach, gdzie przejeżdżałem to ceny były z przedziału 6,10-6,30 zł/l . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, TheMr. napisał(a): Dość powiedzieć że Trump znowu wygrał wybory na przekazie “USA w ruinie” tak jak w 2015 roku PiS “Polska w ruinie” chociaż nic takiego nie miało miejsca. Trump wygrał na tym samym "przekazie" co PO - na wysokich cenach życia. Ja wiem, że wam się wszystkim żyjącym w bańce wydaje, że PO wygrało na aborcji i związkach partnerskich ale to jest promil. Czy Trump "naprawi" ceny? Pewnie nie. Tak samo jak PO to niezbyt idzie. Ale to doskonale pokazuje co jest dla większości ludu istotne. 1 4 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 48 minut temu, Maciek. napisał(a): Wy naprawdę nie rozumiecie problemu, i nie potraficie zrozumieć dlaczego on wygrał te wybory. Już zdążyłem przeczytać dzisiaj, że tak naprawdę to Kamala nie przegrała bo świetnie sobie poradziła, przegrał Biden bo się za długo trzymał stołka i sondażownie . Przegrać wybory mając za sobą większość mediów i celebrytów... Piękne... Kamala jest w tak ciężkim szoku że nawet się boi wyjść do ludzi. Wszyscy od niej uciekli i nikt nie przygotował tekstu, a sama myśleć nie potrafi. Trzask u Lisa też piękny. 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): @adashi Co zatem na Ukrainie robi 12 tys. głodnych, koreańskich żołnierzy? XD A już pisałem tutaj albo jeszcze na Labie, że to jest po prostu tańsza opcja dla Rosji wobec dalszego niszczenia gospodarki opłacaniem własnych ochotników albo wprowadzeniem bezwzględnego przymusu na wzór Ukrainy. I pisałem także, że śmieszkowanie z udziału Korei Północnej w wojnie skończy się mniej więcej tak samo jak śmieszkowanie z Rosji. I wygrana Trumpa nie ma tu nic do rzeczy, Ukrainu i tak była już od dawna zgubiona. Natomiast koniec izolacji i całkowitej zależności od Chin DPRK jeszcze się światu odbije czkawką. 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Mam tylko nadzieję, że obecnie miłościwie nam panujący zdają sobie sprawę, że temu pomarańczowemu klaunowi trzeba wchodzić w pupę aż się gardłem wyjdzie. Liczę, że nie pójdą drogą PiSuarów i obrażania się na każdego kto im się nie podoba. Na razie cieszy, że nasz DT od razu pogratulował. Edytowane 2 godziny temu przez crush 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ale żeby afro Amerykanie mieli więcej mózgu od niewyedukowany starszych białych to się nie spodziewałem Demografia wzięta z Polski i PiSu - starszyzna wciągająca fejki to większość u Trumpa 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, TheMr. napisał(a): Ale żeby afro Amerykanie mieli więcej mózgu od niewyedukowany starszych białych to się nie spodziewałem No oni zagłosowali dokładnie tak jak nasza polska B. Na potencjalne gratisy. 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winter Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nie wygrał wśród kobiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nie no błagam, Ziemkiewicz 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabla123 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 26 minut temu, Spl97 napisał(a): Takie ceny można wytłumaczyć chyba tylko tym, że na paliwach nie zarabiają, a więc nie mają marży. A co do 5,60 zł/l na stacji Auchan, to wtedy gdziekolwiek wszędzie na innych stacjach, gdzie przejeżdżałem to ceny były z przedziału 6,10-6,30 zł/l . Zależy od regionu, u mnie zazwyczaj jest tanio. Na lokalnej stacji 5,58 niedawno jeszcze płaciłem i to z 3-4 tankowania, a tankuję 2 razy w miesiącu. Teraz 5,68, a na łorlenie 5,8x ale są te jakieś niby rabaty w apce więc może i taniej. W wakacje chyba było -30gr więc jeszcze wychodziło taniej niż tam gdzie brałem o 2-3gr. Edytowane 2 godziny temu przez blabla123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musichunter1x Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 45 minut temu, TheMr. napisał(a): Tak, tak, już widzę jak Trump ściągnie biznes do USA bez zielonej energii (którą większość firm stosuje), kiedy doprowadzi do mini sankcji technologii z Europy, kiedy Chips ACT demokratów zrobił 300k miejsc pracy i to on poważnie ściągnął przemysł który Republikanie chcą anulować Widać, że skaczesz tylko po "mediach", bo pewnie nie sprawdziłeś dlaczego uważa to za tak zły deal? W "mediach" wstawili tylko 37s clip Chips ACT zachęcał firmy różnymi benefitami itp., a Trump chce regulować to poprzez podatki, aby z czasem bardziej opłacało się im produkować coś na miejscu, niż sprowadzać. Tak to USA miałoby wywalić mnóstwo pieniędzy, aby sfinansować ich fabryki, a Trump chce aby to oni zainwestowali swoje. Tutaj zaczyna się wypowiedź i trwa długo, gdyby ktoś chciał usłyszeć więcej niż 37s: Edytowane 1 godzinę temu przez musichunter1x 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMr. Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Nieźle. Latynosi sami nie chcą sprowadzać więcej swoich braci 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 54 minuty temu, hubio napisał(a): Kompletnie nie śledziłem kampanii wyborczej w USA, ale pamiętam, że jak ogłoszono nominację Kamali Harris długo miała przewagą w sondażach o kilka %. Co takiego się zadziało, że nie tylko przegrała, ale to jeszcze przegrała sromotnie bo Trump może nawet wygrać w wyborach powszechnych - pierwszy raz od 20 lat? Przecież Trump przegrał też debatę wyborczą gdzie mówił o jedzeniu psów gdzie nawet powstał na YT fajny kawałek muzyczny z tym A teraz się okazuje, że on wygrywa, a właściwie deklasuje Kamalę Harris? Jakie ona błędy popełniła w czasie kampanii wyborczej? Harris nie zaprezentowała żadnej wizji, była całkowicie nijaka. Dodatkowo w tym wypadku z prompterem wykazała się niedostatkami inteligencji. Elgiebetowość się do tego dołożyła i jest to co jest. 2 1 4 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voodoo2 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu potęga świata z miliardem ludzi, nie miała lepszych kandydatów? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi