Winter 109 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września @nozownikzberlina Oj oj, ale się spłakali o te groby nazistów. Szkoda, że jednocześnie mają problem z podgrzebaniem Polaków pomordowanych na Wołyniu. Ruska nacja.
Winter Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 7 minut temu, TheMr. napisał(a): Polska na równi z Holandią No bo to prawda. Były protesty rok temu z tego powodu. Czynsze już +2000 euro wszędzie. Jak nie weźmiesz kredytu to jesteś w dupie. A powód jest zawsze ten sam. Naściągali mnóstwo ludzi z całego świata.
LeBomB Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 7 godzin temu, Cappucino napisał(a): Czułem, że nie odpowiesz,cóż... Dostałeś odpowiedź, ale jej zrozumienie jak widać jest dla Ciebie zbyt trudne. VAT wynosi 23%. Zatem jak kwota bazowa od której liczysz ten VAT jest wyższa, bo Orlen zapłacił więcej za ropę choćby dlatego że płacił w dolarach po wyższym kursie, to i cena paliwa będzie wyższa, co za tym idzie VAT również. To serio nie jest trudne. Trudniejsze się robi, gdy zaczniesz analizować wszystkie składowe cen paliwa. 4 godziny temu, Camis napisał(a): Fani Orange mana słyszeli?, jesli paliwo jest dla was za drogie to: "przestańcie tyle jeździć” Poczekaj, zaraz Trump zostanie ogłoszony tym, co przezwyciężył otyłość w USA, zmuszając ludzi do chodzenia i ogłoszą go zbawcą zdrowotnym kraju
Klakier1984 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Rząd twierdził, że UE tego zabrania, to teraz się zdziwią https://www.money.pl/gospodarka/polski-rzad-kluczyl-bruksela-wraca-do-stref-wolnych-od-najmu-7328201701820512a.html Edytowane 12 Września przez Klakier1984
Suchy211 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Mieszkania są drogie bo ich właściciele chcą aby były drogie. To argument niepodważalny i ostateczny. Dlatego też nic się nie zmieni.
NotQuite Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) 4 godziny temu, LeBomB napisał(a): Poczekaj, zaraz Trump zostanie ogłoszony tym, co przezwyciężył otyłość w USA, zmuszając ludzi do chodzenia i ogłoszą go zbawcą zdrowotnym kraju Mam duży problem z wyobrażeniem sobie jak ludzi tam w ogóle jeszcze stać na paliwo, skoro dojeżdżanie 200-250mil do pracy to tam jest norma. Przecież oni dawno powinni go wywieźć na taczkach, ale widać naród jest tak zindoktrynowany , podzielony, że już nie do uratowania. Edytowane 12 Września przez NotQuite
Winter Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Andrij od razu się uaktywnia, gdy ktos atakuje jego bohaterskich nazioli.
kalderon Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 7 godzin temu, LeBomB napisał(a): VAT wynosi 23%. Zatem jak kwota bazowa od której liczysz ten VAT jest wyższa, bo Orlen zapłacił więcej za ropę choćby dlatego że płacił w dolarach po wyższym kursie, to i cena paliwa będzie wyższa, co za tym idzie VAT również. To serio nie jest trudne. Tu też nie chodzi tylko o VAT. W związku z tym, że trwają dwie wojny, a UA wyłącza ruskie rafinerie to Moskwa z eksportera stałą się importerem gotowych paliw. To oznacza że na światowych rynkach spadła podaż i wzrósł popyt, a co za tym idzie wzrosły ceny gotowych paliw (szczególnie diesela - wojny) rozjeżdżając się z cenami ropy. Dlaczego to dla nas istotne? Bo Orlen pokrywa tylko 65% naszego zapotrzebowania, reszta jest w cenach giełdowych. I to się nie wyrównuje, po prostu Orlen sprzedaje również po cenach giełdowych które są wywindowane ponad ceny ropy zarabiając na tym krocie.
LeBomB Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września @kalderon ale ja to wiem, że na to wszystko wpływa mnóstwo czynników. Mi tylko chodzi, że spłycanie tego do samego VATu jest totalnie bezcelowe.
Klakier1984 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Konfederacja już wygrała wybory czy jeszcze KO rządzi?? Po raz kolejny dziennikarze dwa kroki przed naszymi służbami. https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/terminal-lpg-na-podlasiu-w-obcych-rekach-kto-wiedzial-i-nic-nie-powiedzial-st9231253 https://bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,33017837,terminal-lpg-na-podlasiu-w-rekach-bialorusinow-to-moze-wpisywac.html Edytowane 13 Września przez Klakier1984
SuLac0 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 20 godzin temu, LeBomB napisał(a): Poczekaj, zaraz Trump zostanie ogłoszony tym, co przezwyciężył otyłość w USA, zmuszając ludzi do chodzenia i ogłoszą go zbawcą zdrowotnym kraju ja juz tylko czekam, kiedy na memach z Norrisem, zacznie pojawiac sie Trump, ze on i tak zrobil to lepiej niz Chuck
nozownikzberlina Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września ławnik który zablokował uniewinnienie dzieciobójczyni jest teraz atakowany przez demokratów https://www.nbcboston.com/news/local/lindsay-clancy-holdout-juror-had-history-of-domestic-violence-allegations/4013408/ jak najbardziej można jechać po trumpie, ale lewackie szambo jest wielokrotnie gorsze od niego x D
sabaru128 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 39 minut temu, Camis napisał(a): Ja bym się bardziej martwił cenami paliwa w Polsce, a nie tym. Za kilka dni nikt nie będzie pamiętał o tym ale jak się pojedzie na stacje to się od razu przypomni z czym tak naprawdę był problem.
nozownikzberlina Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 2 godziny temu, sabaru128 napisał(a): Ja bym się bardziej martwił cenami paliwa w Polsce, a nie tym. Za kilka dni nikt nie będzie pamiętał o tym ale jak się pojedzie na stacje to się od razu przypomni z czym tak naprawdę był problem. jaki problem? moja znajoma pracuje na stacji orlen jako ekspedientka i mówi, że im droższe paliwo tym większy jest ruch i ludzie więcej tankują xd where problem to niezła ekipa Tuska już nawet nie ukrywają, że są wysłannikami banderowców Edytowane 13 Września przez nozownikzberlina
Badalamann Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Dobra wiadomośc z wyborów w Szwecji. Na razie to exit poll, ale póki wygląda doskonale - prawica pogoniona.
nozownikzberlina Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 50 minut temu, Badalamann napisał(a): Dobra wiadomośc z wyborów w Szwecji. Na razie to exit poll, ale póki wygląda doskonale - prawica pogoniona. https://en.wikipedia.org/wiki/Bombings_in_Sweden
Klakier1984 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 8 godzin temu, Badalamann napisał(a): Dobra wiadomośc z wyborów w Szwecji. Na razie to exit poll, ale póki wygląda doskonale - prawica pogoniona. Tytuł jak z pudelka 😅 https://wiadomosci.wp.pl/exit-poll-w-szwecji-lewica-moze-wrocic-do-wladzy-7329076252653664a
Suchy211 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września 8 godzin temu, Badalamann napisał(a): Dobra wiadomośc z wyborów w Szwecji. Na razie to exit poll, ale póki wygląda doskonale - prawica pogoniona. No nie wiem. Dla mnie centroprawical/centrolewica jest lepsza niż prawica czy lewica a szczególnie skraje ich odłamy.
Rekomendowane odpowiedzi