Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzialem zeby ktos o tym pisal, ogromna zaleta Veilguarda to system znajdowania ekwipunku i jego upgrade. 

Zamiast zarzucac nas dziesiatkami smieci do sprzedania ograniczyli kazdy typ osprzetu do 10-20 modeli i za kazdym razem kiedy znajdziemy to co juz mamy to poprostu sprzet nam sie upgraduje. Z tego co mi sie wydaje tez nie sa znajdzki generowane randomowo.

Do tego kupujac w sklepie model ktory juz mamy tak samo zwiekszamy jakosc juz posiadanego.

• Thanks 1

Podczas rozmowy z Varriciem bardzo fajne nawiązanie do jego brata i historii, którą ogrywaliśmy w Dragon Age 2. Doskonale pamiętam ten motyw, i całkiem fajnie to powiązali z obecnymi wydarzeniami. Ciekawe czy zostanie to jakoś rozwinięte. Ta gra pod każdym względem ma sobie 10x razy więcej DA2 niż Inkwizycji. 

Edytowane przez Element Wojny

Godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

Czyli piszecie jak olać co 2 dialogi przymknąć oko na wciskanie tęczyto całkiem dobra gra? No to sobie w kolano strzelili bo dużo graczy odrzuca to na starcie. Ja super fanem serii nie jestem więc poczekam na cenę poniżej 100zl i/lub brak innych gierek

Warto sprawdzic samemu.

I moim zdaniem tej teczy az tak duzo tu nie ma wcale na ile cala antyteczowa nagonka by wskazywala. Za to infantylnosc juz mocno bije po oczach w dialogach, I to jest najslabszy element gry moim zdaniem.

I tak jak mowisz, gdyby olali ten temat to by sobie nie nagrabili u fanow I nie bylo by negatywnego marketinu. A wystarczylo zrobic normalny mroczny klimat dark fantasy.

55 minut temu, Sheenek napisał(a):

Za to infantylnosc juz mocno bije po oczach w dialogach, I to jest najslabszy element gry moim zdaniem.

Właśnie to mnie chyba najbardziej odstrasza. Już w Hogwart's Legacy nie byłem w stanie znieść infantylności dialogów, nawet pomimo tego, że jestem fanem HP. Nie byłem w stanie ograć do końca i sobie darowałem. 

33 minuty temu, Kelam napisał(a):

Tak patrzę sobie na te skriny. Serio to wam się podoba?

Myślę, że tam ekspozycja nie jest fajnie zrobiona tego SS. Do tego ten deszcz zatrzymany w jednej klatce no i rozdzielczość. Stąd taki odbiór mam wrażenie.

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1

Godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Za to infantylnosc juz mocno bije po oczach w dialogach, I to jest najslabszy element gry moim zdaniem.

W kontekście dialogów wszystko poza fabułą główną to jest poziom Pokemonów. Banter podobnie, właśnie jestem po uratowaniu jednego takiego miasta, gdzie jest mnóstwo zniszczeń, bieda, ślady Plagi itd. a moi kompani dyskutują o tym co by zjedli na obiad - nie warto tego nawet komentować.  Sama fabuła główna za to ma dialogi całkiem ok, po prostu ugrzecznione do bólu i pisane w obecności HR'ów, tak żeby nikogo nie urazić. Zapomnijcie o mocnych, brudnych tekstach, o naśmiewaniu się z kogoś, o jakichś personalnych podjazdach itp. 

• Sad 1

38 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Właśnie to mnie chyba najbardziej odstrasza. Już w Hogwart's Legacy nie byłem w stanie znieść infantylności dialogów, nawet pomimo tego, że jestem fanem HP. Nie byłem w stanie ograć do końca i sobie darowałem. 

Mnie tez HP z tego powodu odrzucil, a tutaj ciagle chce sie grac.

51 minut temu, Kelam napisał(a):

Tak patrzę sobie na te skriny. Serio to wam się podoba? Rozumiem gusta różne, ale np. ten tutaj co zapodałeś, to jest atak bloomu - nic więcej. Może w ruchu to lepiej wygląda, ale foto bieda jak na moje;).

Wyglada bardzo ladnie w grze, artystyczne wykonanie na naprawde wysokim poziomie.

12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

W kontekście dialogów wszystko poza fabułą główną to jest poziom Pokemonów. Banter podobnie, właśnie jestem po uratowaniu jednego takiego miasta, gdzie jest mnóstwo zniszczeń, bieda, ślady Plagi itd. a moi kompani dyskutują o tym co by zjedli na obiad - nie warto tego nawet komentować.  Sama fabuła główna za to ma dialogi całkiem ok, po prostu ugrzecznione do bólu i pisane w obecności HR'ów, tak żeby nikogo nie urazić. Zapomnijcie o mocnych, brudnych tekstach, o naśmiewaniu się z kogoś, o jakichś personalnych podjazdach itp. 

Faktycznie w glownej fabule jest troche lepiej. Jak juz pisalem, jest tu tez ogromna niezgodnosc w stylu i jakosci pisanych dialogow.

2 godziny temu, bleidd napisał(a):

Ale że to ładne ma być czy jak? :D Bo graficznie mi to wygląda trochę tak na rok 2014 max.

Strasznie dużo bloomu nałożone, jak dla mnie to psuje  grafike i nie czuje tych zachwytów przez bloom, no ale na chama można wyłączyć przez modyfikacje cfg.

Edytowane przez Frog67

Żadna niezgodność, to było pisane przez dwa różne zespoły. To tak jak my tutaj piszemy komentarze - każdy z nas ma inny styl, stosuje inne słownictwo, zupełnie inną składnię itd. - te kilka różnych elementów, które całościowo dają zupełnie inny efekt. To po prostu widać. Ludzie którzy pisali główną koncentrowali się stricte na Dragon Age, Ci od wszystkiego innego urządzili sobie tutaj jakiś poligon doświadczalny - zdania poboczne jeszcze ujdą, ale kompani i banter jest po prostu niestrawny. Pogaduchy w Latarni robię na przewijaniu, one absolutnie nic nie wnoszą do gry, same słodzenie typu ja lubię Ciebie, Ty lubisz mnie, bardzo Cię cenię, teraz ty ceń mnie itd. pierdoły do kwadratu.

Godzinę temu, Kelam napisał(a):

Tak patrzę sobie na te skriny. Serio to wam się podoba? Rozumiem gusta różne, ale np. ten tutaj co zapodałeś, to jest atak bloomu - nic więcej. Może w ruchu to lepiej wygląda, ale foto bieda jak na moje;).

Zapraszam do mnie. Odpalę Ci na Oledzie 4k Hdr to zmienisz zdanie;)

2 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

Tak, jak i ja zrobiłem (mówię o DA4).
Chciałem dobrnąć do tych zachwalanych miejscówek, ale... no nie.
Nie jestem w stanie zdzierżyć tych infantylności oraz słodkopierdzącego voice actingu.
Dla mnie bardzo często scena, dialog, sytuacja kompletnie nie pasuje do tego, jak jest intonowana.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 2

11 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

To porównaj sobie jakość i mimikę twarzy w dialogach, przepaść.

Mimika możliwe, że tak. Natomiast tak jak pisałem od początku, ten styl graficzny to całkiem nie moja bajka. Te same lokacje w "klasycznym" stylu, wyglądałyby o niebo lepiej. No i co po mimice w grze, w której niespecjalnie chcesz słuchać co postaci mają do powiedzenia. ;)

22 minuty temu, Kelam napisał(a):

Jeszcze czego :E. Nie ze mną te numery. Na zakładnika człeka planujesz porwać i będziesz się domagał na piśmie immunitetu na bany :E.

Posiedzisz sobie z piwkiem, pooglądasz HDR. 3 godziny kimy i z rana na służbę. :E

Edytowane przez Vulc
  • Haha 1

Inkwizycja miała co najmniej kilkanaście fajnych motywów w różnych lokacjach, ale Veilguard ma je non-stop. Może moje SS tego nie oddają, może moje 1440p to G a nie rozdzielczość, może nie siedzę w trybie foto jak inni, po prostu wchodzę, pstryk, wychodzę - ale design lokacji robi mega wrażenie i bije Inkwizycję na głowę, a widziałem może 20% całej gry. 

• Upvote 3