sideband 3 101 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja To jest korpo patrz Jensen jakie usprawnienia zrobiliśmy nie ma starego CP łoooo 2
maxmaster027 1 342 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Godzinę temu, sideband napisał(a): To jest korpo patrz Jensen jakie usprawnienia zrobiliśmy nie ma starego CP łoooo Czyli co sie ogolnie zmienilo?
Kadajo 9 968 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja A sterowniki 6xx nie oznaczają ze testują już Łubina ? Wreszcie to RTX 6xxx
Phoenix. 7 022 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja https://videocardz.com/newz/dlss-5-neural-rendering-traces-appear-in-new-nvidia-driver
Doamdor 2 947 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Używasz przejściówki dołączonej do karty graficznej? 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 4 godziny temu, Doamdor napisał(a): Używasz przejściówki dołączonej do karty graficznej? Przejściówki, którą sama Nvidia dołącza do foundersa... Wałkowane wielokrotnie, wielokrotnie uber premium custom kable za miliony monet, które w teorii powinny być lepszej jakości także się topiły. Nie da się poprawić czegoś co z założenia konstrukcyjnego jest złe. To takie pudrowanie trupa. Przy standardowych wtyczkach 6PIN jest przewidziane na 75W, 8PIN na 150W ale jak wiadomo, tutaj grubość pinów, długość itd. jest zupełnie inna i w teorii biorąc pod uwagę jakość dobrych zasilaczy oraz grubość wiązek kabli 6PIN i 8PIN realnie mogą "przeżyć" około dwa razy więcej czyli odpowiednio 150 i 300W. Idąc tą drogą - mogę się założyć, że gdyby RTX 5090 miała 3x8PIN to by wystarczyło, nic by się nie działo i nie trzeba byłoby zwracać uwagi czy czasem kable są pod kątem po iluś centymetrach. Na termowizji też nic niepokojącego by nie było. No a tutaj problem dotknął Daniela Owena, którego szanuję. Gość jest na tyle skrupulatny, że całkowicie bym odrzucił pierwiastek niedbalstwa. Ja osobiście dla komfortu psychicznego 12V-2x6 stosowałbym max do undervoltowanego RTX 5080, gdzie nie ma wyjścia spiąć to inaczej. Jeżeli jest możliwość unikania 12V-2x6 zawsze bym to robił - nawet po stronie zasilacza! Już kiedyś wrzucałem rozwiązanie dla RTX 5090, wrzucę dla przypomnienia ponownie
Wu70 992 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 13 godzin temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/dlss-5-neural-rendering-traces-appear-in-new-nvidia-driver Jak to, nie mieli kasować DLSS5 bo gracze dawali łapki w dół?!! 3
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja DLSS5 jest do poprawienia. To co pokazali, to stan larwalny.
galakty 5 169 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 14 minut temu, Wu70 napisał(a): Jak to, nie mieli kasować DLSS5 bo gracze dawali łapki w dół?!! Skończy się jak z pierwszym DLSS, poprawią i będzie orgazm ale super grafika 2 3
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Już @Mestre na YT wypunktował kilka rzeczy dlss5, które poprawiając wiele zmienią. Spoiler Edytowane 27 Maja przez JeRRyF3D
Lameismyname 4 096 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 51 minut temu, galakty napisał(a): Skończy się jak z pierwszym DLSS, poprawią i będzie orgazm ale super grafika Jestem pewny, że będzie dokładnie jak piszesz. Możemy nie lubić zielonych i być sceptycznymi do ich rozwiązań ale czego im nie można ująć - w ogólnym rozrachunku są skuteczni i to oni dyktują zasady. Stety lub niestety. Takie są realia.
galakty 5 169 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Zresztą lepszej wydajności i skoku w raster nie będzie, także cieszcie się że w ogóle soft rozwijają. Edytowane 27 Maja przez galakty
musichunter1x 1 620 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Jednak uznałem że 5060ti 8gb wezmę tylko na sprawdzenie, bo odechciało mi się zabawy w sprzedaż bonusów i ewentualny zwrot do morele. Na amazon będzie prościej zwrócić, no chyba że zachwyci mnie ten ventus. Bonus 25euro na steam mogą wysłać aż w lipcu, amazon ma tylko grę 007. Edytowane 27 Maja przez musichunter1x
Doamdor 2 947 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja @musichunter1x Jeżeli dalej siedzisz na FHD, to RTX 5060 Ti 8GB będzie ok, do WQHD poniżej RTX 5070 bym nie schodził.
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 44 minuty temu, musichunter1x napisał(a): amazon ma tylko grę 007. Pamiętaj, żeby kupować na niemieckim Amazonie jeśli zależy Ci na otrzymaniu gratisowej gry.
musichunter1x 1 620 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) 39 minut temu, Doamdor napisał(a): Jeżeli dalej siedzisz na FHD, to RTX 5060 Ti 8GB będzie ok, do WQHD poniżej RTX 5070 bym nie schodził. Ależ ja to wiem i w pełni świadomie kupuję. Jeśli zarządzanie energię nie będzie szalenie dobre to dalej poczekam na używanego dual evo rtx4070. Nawet na rtx3060ti potrafię grać w 1440p/4K, kwestia gier i ustawień, a przy obecnej jakości AAA to najwięcej będę grał w RTSy oraz mniejsze gierki. Np. Zamiast lichego 007 First Light, wolałbym przejść Hitmany lub nawet Alpha Protocol..., oh jeszcze można wrócić do serii Dishonored. Kompletnie nie interesuje mnie płytkie byle co, świecące grafiką chowając pod płaszczem nieprzemyślany projekt i cięcie kosztów, a czasem również "wytyczne doradców". Najpewniej zwrócę po testach i poczekam na jeszcze większy spadek używanych, jeśli blackwell sprawdzi się u mnie. Straszenie 8GB skutecznie obniża ceny. Edytowane 27 Maja przez musichunter1x
Doamdor 2 947 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) @musichunter1x Za 1339 zł to dobry deal, sprzedasz grę i raczej Taniej 5060 Ti w tym roku nie kupisz. Miałem RTX 4060/Ti w starocie dało się grać w 4K, na RTX 5060 Ti byłoby lepiej. Edytowane 27 Maja przez Doamdor
musichunter1x 1 620 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Tylko niestety Vetnus mnie zniechęca, dlatego odpuściłem najtańszą z dwoma bonusami, na rzecz łatwego zwrotu. Po cichu liczę na wersję 9GB, ale pewnie wycena będzie durna i używany rtx4070 będzie dużo lepszy. Kto chce niech kupuje na morele i upewni się że szybko wyślą, wtedy wejdą dwa bonusy. Przepustowość 96bit niby będzie niska, ale dalej większa niż rx9060xt, a 1 moduł mniej to jeszcze mniejsze zużycie energii. Wcześniej zastanawiałem się nad używanym Asus rtx5060ti dual za 1200 zł , ale odpuściłem. Teraz po prostu ciekawość mnie bierze po testach ryzena 5500 z niskim power limitem. Edytowane 27 Maja przez musichunter1x
Doamdor 2 947 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) 6 minut temu, musichunter1x napisał(a): Tylko niestety Vetnus mnie zniechęca, dlatego odpuściłem najtańszą z dwoma bonusami, na rzecz łatwego zwrotu. Po cichu liczę na wersję 9GB, ale pewnie wycena będzie durna i używany rtx4070 będzie dużo lepszy. Kto chce niech kupuje na morele i upewni się że szybko wyślą, wtedy wejdą dwa bonusy. Przepustowość 96bit niby będzie niska, ale dalej większa niż rx9060xt, a 1 moduł mniej to jeszcze mniejsze zużycie energii. Wcześniej zastanawiałem się nad używanym Asus rtx5060ti dual za 1200 zł , ale odpuściłem. Teraz po prostu ciekawość mnie bierze po testach ryzena 5500 z niskim power limitem. Miałem RTX 4060 Ti Ventusa i był najcichszym Ventusem, po UV nie miałem powodów do narzekań. Miałem też Asus Dual 4060 i był głośniejszy od Ventusa. 9GB ponoć ma dostać RTX 5050, po co ci taka karta? Edytowane 27 Maja przez Doamdor
musichunter1x 1 620 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) 8 minut temu, Doamdor napisał(a): Miałem RTX 4060 Ti Ventusa i był najcichszym Ventusem, po UV nie miałem powodów do narzekań. Miałem też Asus Dual 4060 i był głośniejszy od Ventusa. RTX4060ti po UV to tylko 100W, wiec nic dziwnego, ale 5060-ti ventus ponoć ma 2000RPM na 30% obrotów, o ile to nie błąd odczytu. Używają innych wentylatorów. 8 minut temu, Doamdor napisał(a): 9GB ponoć ma dostać RTX 5050, po co ci taka karta? Już były ploty o 9GB dla wszystkich kart z 8GB. W końcu to jeden moduł mniej, czyli mogą zrobić 4, zamiast 3 kart. Edytowane 27 Maja przez musichunter1x
Lameismyname 4 096 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja W kontekście kart graficznych, Ventus to popularna linia modeli, która reprezentuje segment podstawowy i ekonomiczny (tzw. budget / entry-level). Nazwa nawiązuje do łacińskiego wiatru, ponieważ głównym założeniem serii jest skupienie się na czystej wydajności i skutecznym chłodzeniu powietrzem, z pominięciem zbędnych elementów wizualnych. 1
ronaldo864 137 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Ventus lekko szumiący wiaterek Huraganu Katrina 5
Doamdor 2 947 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 57 minut temu, musichunter1x napisał(a): RTX4060ti po UV to tylko 100W, wiec nic dziwnego, ale 5060-ti ventus ponoć ma 2000RPM na 30% obrotów, o ile to nie błąd odczytu. Używają innych wentylatorów. Już były ploty o 9GB dla wszystkich kart z 8GB. W końcu to jeden moduł mniej, czyli mogą zrobić 4, zamiast 3 kart. 15W różnicy jest dla tych modeli, po UV 1300-1400 RPM powinieneś osiągnąć. 9GB nic nie zmienia i raczej nie zobaczysz takich kart na naszym rynku. Patrząc na twoje wymagania, to na tym RTX 5060 Ti 8GB spokojnie wysiedzisz do premiery RTX 60xx.
musichunter1x 1 620 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Taki był plan z rtx3060ti, po zmianie z 3070 dla rozmiaru, ale zaczyna mi przeszkadzać pobór w mniej wymagajactch tytułach, a ciekawość dokłada swoje. Ogólnie przed PS6 nie ma dla mnie sensu pakować się w coś droższego.
Rekomendowane odpowiedzi